Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за пиньони за КТМ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за пиньони за КТМ

Колеги, някой може ли да ме посъветва какви пиньони са най-подходящи за КТМ 520 SX, като мотора ще се кара ендуро-горски пътеки, технични изкачвания и спускания?
    Последно редактирано от giorgio; 03-02-10, 11:23.
    :evil:Не се ослушвай, аз съм, идвам от където най-малко очакваш:twisted:

До: Съвет за пиньони за КТМ

Колега, не ме разбирай погрешно но твоето моторче е малко трудно за такова каране което ти ще практикуваш защото е крос.Не че не стават ама просто са си направени за друг вид каране на писта.Един мой приятел има SX450 и доста се мъчи понякога най вече заради дългите скорости.Малко се поотнесох от темата та за пиньоните сложихме му 13-53 и е доста по-добре от колкото беше в началото.Успех
    0878424143
    0887424150

Коментар

Колега мерси!Като го взех бяха 15 на 45 и нямаше каране,сложих преден 13 и нещата са по-добре но о6те не съм го вкарвал в гората заради снега-скоро го купих и сам го карал два пъти по асфалт,но сега с 13/45 се изправя на задна гума на 4етварта само от газ,не знам ако сложа по-голям от зад какво ме о4акваако ме мъчи на пазара и обратно към WR-ите!

Коментар

Това също е вариянт
        0878424143
        0887424150

Коментар

колегата е прав-този мотор не става за гора, с технични изкачвания и типични ендуро препятствия. Каквито и комбинации да сложиш винаги ще има проблемили ще е бръз, или ще губи сцепление за секунди!...ако си фен на този мотоциклет се замисли за по-тежък маховик и след това всичко останало.....започваме от едни 200-300 долара...може да стане, но не и без пари и работа!
          A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Пиньоните ще ти решат проблема частично ! 13 преден и не по-малко от 51 заден, ще направят мотора по-лесно контролируем на пътеките , но внимавай с дясната ръка!!! тоо звяр не прощава резки движения с китката и прави задно салто от място ... има и друга особеност . ти че няма да го караш само по горски терени , е ясно , затова на 4-та (и последна) предавка не го юркай на максимални обороти , задължително ще се изнервиш от това че си по-бавен от приятелите си на терени където се кара "рали" , но това е положението ... кросовия мотор не е толкова "всестранно развит" като ендурото , затова е и по-евтин
            преработката се изразява в монтиране на тежести на коляновия вал, монтиране на по-къса 1-ва и добавяне на 5-та предавка, настройки или подмяна на карбуратора ,монтиране на статор ,за да захранва фара (ако искаш да поставиш такъв) ,... това са доста пари!
            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Колеги първо благодаря за компетентните мнения, гледам,че момче от форума продава зъбак 47 за КТМ и мисля да пробвам с 13/47-нещо средно между сегашното положение и вашите съвети,интересуваме дали ще стане старата верига като сега е 13/45 и каплата е на средно положение?

Коментар

Омръзна ми да слушам коментари: "това нестава за гората, онова не става за гора..." е тогава кво става? Моя съвет към теб е карай си мотора и хич не ги слушай. В крайна сметка, който каквото има, това кара! Трудното е докато му свикнеш, после ще ти се струва нормално. Познавам много пичове дето карат кросове в гората и да ти кажа честно добре се справят, а и не съм ги чул чак толкова да се оплакват
                Доколкото за пинйоните, отговор трябва да ти даде, някой който е имал или има такъв мотор и има опит с него (тук има такива, въпрос на време е да видят темата ), аз карам 450 и то от скоро, затова ще се въздържа от коментар!
                Сори за спама!
                KTM Fen

Коментар

Разбирам те колега донякаде си прав ама нали си с 6 скорости питай ги кросовете с 4 как е.Не че нестава ама виждаш нашия колега с 450sx-а понякога как се мъчи.И незнам дали знаеш ама докато беше с 14-47 караше само на 1 и 2 скорост.Това мисля е добър пример за момчето дето пита за този модел.Успех
                  0878424143
                  0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от vladi4ki Преглед на мнение
                    Колеги първо благодаря за компетентните мнения, гледам,че момче от форума продава зъбак 47 за КТМ и мисля да пробвам с 13/47-нещо средно между сегашното положение и вашите съвети,интересуваме дали ще стане старата верига като сега е 13/45 и каплата е на средно положение?
                    с два зъба по-малко отзад ,почти няма да има разлика , инъче ще стане веригата (ако сега е на средно положение де) , но има значение колко е износена веригата , ако слагаш нов венец и е поизносена, ще съсипеш венеца .... най-хубаво е нова верига , нови венци... ама всичко е пари м'''' му...
                    "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Това мързела е голяма работа...
                      Четенето не убива! - Какви пиньони да сложа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X