Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таралежка на супермото??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таралежка на супермото??

Здравейте колеги имам въпрос и ако има такава тема моля да ме извените! Дали има възможност да се сложи таралежка на супермото капли? гумата е 17 цола

До: Таралежка на супермото??

Не е проблем и гума за пясък да му сложиш,стига да си намериш подходящия цолаж,но до колко ще е практично да караш с супермото капли и голям преден диск в гората ..незнам

Коментар

Задната гума е 150\60\17 ако му сложа примерно 120/80 или 130/80 дали ще стани?

Коментар

Ако седи добре спрямо ширината на джантата би трябвало да стане.Може да опира някъде, може да не се изпълва добре гумата.Не го практикуват, предполагам не защото не са се сетили, а защото не е удачно.Може и да греша.

Вземи първо да пробваш от някой познат или стара гума някоя ако намериш.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Имам приятел който е направил подобно изпълнение. Стои доста смешно. Да не говоря, че май няма такъв широк папион за такава ширина на джантата. Гумата трябва да е минимум 140. Относно големината на диска според мен, колкото е по голям толкова по добре, но това си е мое мнение.

Коментар

Ако е за асфалт където сцеплиението е много по-голямо от това в калта,или на тревата - да,по големия диск е предимство при спиране,но на хлъсгава почва той ще блокирва в пъти по лесно от малкия,а и е изложен на доста повече опасности,по високи къмни покрай които минава гумата,при евентуално полягване на кофти място,при малкия диск шанса е много по малък.
            Защо производителите на крос и ендуро мотори не слагат 320мм преден диск а слагат малки ?

Коментар

Можеш да сложиш задна ендуро гума 150 ширина.Като взех моето супермото беше с такава гума и изглежда доста широка и за малко не опира в шарнира . Човека се беше опитвал да го кара офроуд със супермото джантите и се беше отказал и търсеше бартер за кросов мотор

Коментар

Благодаря на всички! Разбирам че е по добре с малък диск и кросови капли но нямам възможност и затова питам дали може да се сложат.Защото в гората е много кофти никакво сцепление а да не говорим в кал,а и спирачката като натиснеш няма никакво сцепление.Мотора го ползвам за лек оффроад.

Коментар

Първоначално публикуван от Radeon Преглед на мнение
                  Благодаря на всички! Разбирам че е по добре с малък диск и кросови капли но нямам възможност и затова питам дали може да се сложат.Защото в гората е много кофти никакво сцепление а да не говорим в кал,а и спирачката като натиснеш няма никакво сцепление.Мотора го ползвам за лек оффроад.
                  Значи да обобщим пак. Възможно е но не е рационално. Ще трябва да си с по тясна гума, която няма да легне добре на джантата. Съчетано с липсата на папион, си готов със скъсан винтил още на първото каране. За да избегнеш този проблем, ще трябва да напомпиш гумата повечко, но тогава няма да можеш да я използваш на 100%. Въпреки всичко ще е доста по добре от шосейна гума. В крайна сметка от изписаното до сега, заключението е: МОЖЕ

Коментар

Точно това исках да разбера дали е възможно или не. Ще опитам да намеря стара гума и ако се получи ще търся нова. Поздрави!!

Коментар

Здравейте колеги! Извинявайте за простия въпрос!! Гума 4.60 на колко се равнява?

Коментар

Колега,не знам дали си в течение , но кросовата гума се кара с по-ниско налягане от гумата за асфалт.Това от една страна изисква папион(както по-горе е написал Витлиемов) какъвто не знам дали ще успееш да намериш , а от друга страна влияе на разположението на бутоните.Когато кросовата гума е силно напомпана(над 1,5 атм) бутоните на контактното петно щръкват във всички посоки , гумата губи добро зацепване и не държи.При налягане под 1,5 атм , бутоните в контактното петно застават почти успоредно което многократно увеличава зацепването на гумата към терена.Ако не ми вярваш вземи една кросова външна гума и без да я монтираш на каплата просто я притисни към земята.Веднага ще забележиш разликата.Слагайки кросова гума на капла за супермото(която е доста по-широка от кросовата капла) ще нарушиш конфигурацията на протектора(положението на бутоните) при което гумата ще държи много по-зле от колкото би трябвало.
                        Казваш , че нямаш възможност да си купиш кросови капли...
                        Че те едни кросови капли (дори и най-марковите) са в пъти по-ефтини от каплите за супермото.Най-елементарния вариант е да бартеросаш каплите-супермото за кросови.Така дори ще ти останат пари за два три комплекта маркови кросови гуми.Много колеги казват , че кросовите гуми не държат на асфалт и той много бързо ги яде.Не е така-вервай ми!Аз живея почти в центъра на София , а работя в центъра.Придвижването с автомобил е кошмар.Точно заради това имам два мотора , но нямам автомобил.Карам 50/50 асфалт и черно.За 2000км предната гума е на 90%,а задната на 50%(Дънлоп МХ51).Особено когато са нови , държат по-добре от шосейните(и на мен не ми се вярваше , но е така-сравнение с гумите за супермото не може да става,но там говорим за съвсем други неща)!Единствено малко се люлеят в дълъг завой , но се преглъща. Ако не държиш да си "готин" изобщо не му мисли!Слагай кросови капли и гуми и си решаваш всички проблеми.
                        Успех!
                        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                        Джон Кенеди

Коментар

Благодаря на всички за съветите, реших да сложа ендуро гуми, а вече лятото ще мисля нещо да други капли. Поздрави!

Коментар

Няма невъзможни неща

http://www.youtube.com/watch?v=N-Duz...layer_embedded

Коментар

А бъбреци има ли

http://www.youtube.com/watch?v=N-Duz...layer_embedded[/QUOTE]
                              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X