Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тапициране на седалка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тапициране на седалка

Мой приятел ме помоли да му претапицирам седалката на мотора(Ямаха ХТ 225 Сероу).Никога не бях го правил но реших да опитам. Купихме от мебелен магазин един линеен метър(8-12лв)изкуствена кожа и започнахме.Преди да започна седалката изглеждаше така:

За съжаление самия процес на работа нямаше кой да заснеме.Но ще го корегирам при следващ опит.След завършването седалката изглеждаше така:

Тапицирането го извършихме с ръчен пистолет за 25лв.Употребихме малко повече от половин метър кожа и стотина кламера.Мисля че се получи добре.Това може да се постигне във всеки гараж и не изисква особени умения. Може да се постави шаблон с надпис на марката отстрани.Интересно се получава ако се пришият няколко цвята кожа но през дупките на шева влиза влага и се образува мухъл.При следващо тапициране ще кача снимки от процеса на тапициране.

До: Тапициране на седалка

Веско хубава процедура и добре направена особено за по старите мотори. Ама един съвет от мен.... с тия лъскави кожи, задника ти ходи където си иска по време на каране. За тази цел има едни грапави кожи които те държат на место, вместо да се измъкваш назад или на страни по време на каране.

Ето и една снимка за пример

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Знам за тия кожи Краси,но нали знаш как се купува нещо по-особено в нашия град.Ако бяхме намерили точно такава бихме ползвали но уви!
      Това беше най близо до оригиналната на мотора.
      Последно редактирано от VESO4AR; 02-12-09, 12:03.

Коментар

Че защо път трябва да е от нашия, магазини много, сайтове пък хиляди
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ако някой от групата има нужда поръчай и ще я направим така. После ще направим сравнение цена/качество.

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
            Интересно се получава ако се пришият няколко цвята кожа но през дупките на шева влиза влага и се образува мухъл.

Ако под шева залепиш с лепило за гуми лента от същата кожа - около 1 см широка водата се спира и всичко е О.К.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X