Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нож за таралежки – KnobbyKnife

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нож за таралежки – KnobbyKnife

Всеки знае, че със заоблянето на ръбовете на таралежката задницата започва да боксува все повече и за това доста често се изрязват малки парченца от предния ръб за по-добра тракция. Е това упражнение може сигурно да се прави с остър нож но едни американци взели, че измислили нещо средно между поялник и длето което върши тази работа с лекота - все едно че режете масло с нож! Нарекли го KnobbyKnife и като истински американци го патентовали и веднага след това го предложили на всички през тяхния интернет сайт. Повече информация(видео, цена,...) може да намерите както вече предполагате на http://www.knobbyknife.com/
    born to be wild
    Кольо Ковачев

До: Нож за таралежки – KnobbyKnife

Лошото е, че по нашите "чергарски" стандарти това на снимките Before си е чудесна нова гума (за гората)

Коментар

В неделя поради мързел да си сложа нова гума и заради доизкарване на старата от която беше останал около 5мм грайфер, си намерих половинчасово загряване на дясната ръка, с дърводелски трион върху централния грайфер на гумата
      Понеже грайфера фабрично е сцепен донякъде, пак казвам донякъде , но това отдавна е в историята на издържалия цяло лято Metzeler MC4, се наложи ново процепване почти до долу. Ефекта наистина беше осезаем и се получи добър резултат без да заострям предния ръб както прави този нож/поялник

между другото съм много доволен от този Metzeler MC4, препоръчвам я !!! останах изненадан от сцеплението и издържливостта й, въпреки че е интермедия а съм я карал най-вече по твърдо и сухо.

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Aз пък ползвам ъглошлайф. За 5 минути гумата е готова и я правя в каквато форма си пожелая. Като казвам за 5 минути, имам в предвид всичките графери, не само средният.

Коментар

На мен.. макетното ножче ми върши същата работа
          OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Аз си слагах спици и си обърнах гумата в другата посока. Не можах да усетя плюсове или минуси...

Коментар

Действа ли това заостряне на ръбовете защото не бях чувал за него.Кажете за да знам дали има смисъл да се мъча

Коментар

Първоначално публикуван от mutata_em4o Преглед на мнение
                Действа ли това заостряне на ръбовете защото не бях чувал за него.Кажете за да знам дали има смисъл да се мъча
                Определено има Мъчи се.. после ще си говориме. Ще се убедиш сам в смисъла на това "заточване"
                [I][B]S мЭн - kOйТо иSкА, sРЭЩу мЭн - kОйТо мОжЭ !!![/B][/I]

Коментар

А само от горната страна ли да ги заострям?Както е на клипа

Коментар

С флекса си заострих предния ръб,и разцепих грайфера до основа.
                    Постигнах по-добро сцепление,най-много се усети разликата на трева.

Коментар

Преди два дни, прочитайки тая тема, грабнах ъглошлайфа и се заех да цепя и точа грайфери - сякаш вчера моторетката беше по - стабилна из калищата.

Само дето щях да се одуша - много пушилка се вдигнала, а аз залисан в мероприятието не се усетих навреме и едвам уцелих вратата да изскоча навън на чист въздух Та - не правете това в закрити помещия без мощна аспирация

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X