Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хлопане в предната вилка при опъване докрай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хлопане в предната вилка при опъване докрай

Колеги имам проблем във вилката, когато се опъне до край се чува едно хлопане... вилката е нормална отдоло е с шестогран. Искам да се опитам да го оправя сам, защото ме влече да се ровичкам нещо по мотора, но все пак съм начинещ и не съм мн. навътре в нещата, и ми трябва съвет от къде да започна Благодаря предварително !

До: Хлопане във вилката при опъване докрай

Имаш разбито.
    Или в шарнира. Или в линковете. Или в лагерчетата на амортисьора.
    Може и на две от местата, а може и на трите места да имаш разбито.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
      Имаш разбито.
      Или в шарнира. Или в линковете. Или в лагерчетата на амортисьора.
      Може и на две от местата, а може и на трите места да имаш разбито.
      Жоро, аз до колкото разбирам човека говори за предницата на мотора ане за задната вилка.Все пак нека тои да разясни
      0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Svetko1 Преглед на мнение
        вилката е нормална отдоло е с шестогран
        Първоначално публикуван от Nasko_Petkov Преглед на мнение
        Жоро, аз до колкото разбирам човека говори за предницата на мотора ане за задната вилка.
        Май си прав
        Като чета на бързо така е.

Нищо де. Това което съм писал се отнася за задно окачване

Ако чука предницата - разглобяване и пълно обслужване, оглеждане за дефектирали части и елементи и след това сглобяване.

Успех!

Коментар

Да става въпрос за вилката тоест предницата. Ако нищо не се получи в крайна сметка затова има майстори а и да попитам отзад на кое го наричате вилка ? Аз мислех, че само отпред се казва вилка.

Коментар

В-илка идва от V образната форма на елемента.
            Отзад вилка се казва на вилката.
            Някои му казват шарнир, но шарнир е оста с която се хваща вилката към рамата. Шарнирно захващане на вилката.
            Отпред вилка е телескопите заедно с тройниците.

Коментар

Или с две думи елемента който прави връзката между рамата и задната гума.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Благодаря ограмотихте ме !

Коментар

А проверил ли си лагерите на тройниците как са?
                  Ако са разбити пак има хлопане. Но тогава се усеща и по време на движение. Когато са хептен разбити и хлабави започва да увлича и затяга кормилото. Усеща се най-вече в завой.

Коментар

Говорим за лагерите които хваштат предната вилка за рамата нали ? Ако да те са сменени. Искам да попитам и горе доло колко пари ще ми излезне смяна на маслото и семерини в предницата ?

Коментар

Първоначално публикуван от Svetko1 Преглед на мнение
                      Говорим за лагерите които хваштат предната вилка за рамата нали ? Ако да те са сменени. Искам да попитам и горе доло колко пари ще ми излезне смяна на маслото и семерини в предницата ?
                      Приблизително 60 лв за семери и масло
                      0888 074 049

Коментар

Надявам се така да е Мерси !

Коментар

До: Хлопане в предната вилка при опъване докрай

Или аз не съм прочел или не видях да пише за какъв мотор иде реч, но те проблемите в повечето случаи са еднакви.
                          Може да чукат лагерите на главината, но тогава като хванеш гумата в два противоположни края и ъъъ я клатиш се вижда как мърда(ако е много разбито де-лагерите са за хвърляне). Лагерите на тройниците също чукат ако са разбити или се е развил тройника, но ако са разбити като натиснеш предната спирачка и местиш мотора напред-назад и се вижда как мърда(или усеща). Може да е изпуснала предницата и да не достига маслото при крайно разпънато положение удрят втулките, много неприятно и зависи от мотора скъпо. Ако са уморени пружините също се чува чукане при разпъване/рязко олекотяване на предницата, и рязко усилие след това(при скок или при вдигане на задна гума).
                          Семерингите са около 30-на лв.комплекта ако са неоригинални, 30-40лв/бр ако са оригинални, маслото е 20-40лв./л. прашниците 30лв. комплекта неоригинални и 30лв./бр. оригинални, лагерите по окачването зависи колко ти свиди от 3-4лв/бр. до 150-на лв. комплект оригинални. Пружината ако не е много уморена и има възможност с втулка за да е под напрежение, или 150-на лв. нови пружини.
                          Хмм. сигурно има и друго, но това ми се е случвало и се сещам на първо време...

Коментар

За смяна са маслото и семерините...в най скоро време ще го карам на майстор и ще оправим проблема

Коментар

Семеринг адаш, Семеринг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X