Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с верига

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
    Вергата може да се обтяга още, но като е по стегната и това лошо припасване се усеща повече! Сега карам с по-разхлабена верига, но май ще се сменя - няма накъде.
    И хлабината на веригата /тумбака/ си е предписана по модели. Нали знаеш какво правиш?
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Сваляш веригата , почистваш я хубаво и я опъваш на равна повърхност. След това хващаш част от нея , около 20см. и започващ да я опъваш и събираш , така проверяваш цялата верига , ако има луфтове я сменяш.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
        Сваляш веригата , почистваш я хубаво и я опъваш на равна повърхност. След това хващаш част от нея , около 20см. и започващ да я опъваш и събираш , така проверяваш цялата верига , ако има луфтове я сменяш.
        Ще направя процедурата и ще видя дали има луфтове, но едва ли ще се мине без смяна на пълния комплект.
        Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
        Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
          Ще направя процедурата и ще видя дали има луфтове, но едва ли ще се мине без смяна на пълния комплект.
          Луфтове не може да няма. Въпроса е - колко са големи? За това те препратих към сайта на Регина. Там са дадени допустимите хлабини по размери вериги. Мерят се съответния брой прешлни и луфта в милиметри при определен товар. Не е трудно , но трябва да се прочете.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Да намерих сайта и там е показано добре как става. Благодаря за помоща
            Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
            Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Ако ти е разпъната само на места,този метод с премерването на няколко звена може да не ти даде реална отценка на състоянието на веригата ти - моя съвет е вземай си една нова и си решаваш проблемите

Коментар

Хм, аз яко съм изтървал нещата. Ще трябва да сменям и верига и зъбаци (пиниони тези зъбни колела ли се наричат?) Та Мотора е DR650 RS. Каква верига и зъбаци ще е добре да си взема? Четох, четох..... О-ринг, Х-ринг.... нищичко не разбрах. Има ли различна дължина, дебелина, ширина... Зъбаците само за броя на зъбите ли трябва да следя... Търсих си Мануали, обаче намирам само на DR който е "Кросов". Може и да е същия, но на мен ми изглежда доста различен. Та за смяната на веригата ще се помъча сам и се надявам, че нищо не мога да прецакам. Мерси!

Коментар

Първоначално публикуван от Христо Братованов Преглед на мнение
                  Та за смяната на веригата ще се помъча сам и се надявам, че нищо не мога да прецакам. Мерси!
                  Можеш!
                  0888932647

Коментар

Братле,
                    Ако са доста износени зъбите на зъбните колела,ще се наложи да ги смениш.
                    Доста усезателно си личи когато са пределно износени-върха на зъба не е симетричен а е "изпилен" от дясната страна- важи за водещото и за водимото колело.
                    Веригата не е кой знае каква инвестиция и те съветвам да си я смениш защото може да ти докара неприятни изненади.
                    Погледни си и зъбните колела, те са от здрава стомана,износоустойчиви,но все така се износват.Зависи колко и как е напавана машината.
                    Ще се справиш,няма нищо сложно-става и с базови познания по физика и механика.
                    Успех.

Коментар

Благодаря, колеги [как звучи и аз колега станах ]! Ще видя като я сваля и измия на какво ще прилича, защото разбрах, че при каране като моето на 3000-3500 оборота, не бих могъл да я деформирамдори и без да е смазвана. Аз за зъбаците.... ще питам някой по разбиращ от мен. Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X