Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с верига

Какво мислят колегите от форума,за втори път за 2 седмици веригата се разглобява в движение,след 1-вото разглобяване купих нова,но не я монтирах аз.Днес ми се разедени от зглобката с 50 км/ч - доста неприятна ситуация,при което веригата се намота на задния венец и блокаж.Новата верига е за изхварляне защото се изкриви.Та въпроса ми е има ли някой опатил от такъв проблем и как може да се реши,защото не ми се купува верига на всеки 5 дена.Благодаря за вниманието.

До: верига ендуро

Модел мотор? Верига?

Коментар

априля 650,веригата е бхц или нещо подобно

Коментар

ако слагаш самата фиба обратно на посоката на движение е нормално да се откача
        Honda CRE 250
        Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

там е работата че не обърнах внимание а направо подкарах...
          Имаш предвид че плътната част на фибата трябва да е от дясната страна на зглоба?

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
            там е работата че не обърнах внимание а направо подкарах...
            Имаш предвид че плътната част на фибата трябва да е от дясната страна на зглоба?
            Не,има в предвид че когато фибата е от горната страна на вилката трябва двата края да са отзаде
            0888 074 049

Коментар

Благодаря,а дали ще се реши проблема.Има аксиален луфт на водящото колело около 2мм заради зегер шайба-явно е сложена каквато са имали,та утре купувам каквато трябва..за сравнение ямахата няма нито радиален нито аксиален луфт-забчатката е като заварена.

Коментар

До: Проблем с верига

Благодаря на Христо и Наско Петров за бързия и точен отговор,наистина се оказа че проблема е в т.н. фиба.Днес купихме :вилица: и фиба+монтаж+реглаж+силен насрещен вятър-тест.

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
                  Благодаря,а дали ще се реши проблема.Има аксиален луфт на водящото колело около 2мм заради зегер шайба-явно е сложена каквато са имали,та утре купувам каквато трябва..за сравнение ямахата няма нито радиален нито аксиален луфт-забчатката е като заварена.
                  Извинявам се колега, но като стана въпрос за аксиален луфт, да попитам дали е нормално да има такъв на пиньона, защото имам поне 5мм луфт по оста...Мотора е КТМ 400 ехц. Благодаря.

Коментар

От: До: верига ендуро

Колеги, да попитам след навъртяни около 1000км (преди това не знам колко, 1000 откакто купих мотора) и усетих шум от веригата. След като погледнах видях, че шумът се получава от лошо пасване на звената по задния пиньон. Все едно са му тесни и веригата се опъва. Това е в рамките на около 15-ина поредни звена. От какво може да се е получило и подлежи ли на оправяне(някакво раздвижване) или съм за нова верига?! Благодаря предварително!
                    Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 13:07.
                    Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                    Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

От: До: верига ендуро

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
                      Колеги да попитам след навъртяни около 1000км (преди това незнам колко, 1000 от както купих мотора) и усетих шум от веригата. След като погледнах видях, че шума се получава от лошо пасване на звената по задния пиньон. Все едно са му тесни и веригата се опъва. Това е в рамките на около 15-ина поредни звена. От какво може да се е получило и подлежи ли на оправяне(някакво раздвижване) или съм за нова верига?! Благодаря предварително!
                      Според мен си за нова верига. Не си споменал на какъв мотор е, но предполагам, че е 4т, защото съм виждал и на други как се разпъват на определени места.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 13:08.
                      0888 074 049

Коментар

От: Проблем с верига

За ХТ 600 94г. става въпрос. И аз си помислих, че най-вероятно съм за смяна, но не бях сигурен. Иначе пиньоните изглеждат наред, според признаците, които знам от форума - не са издълбани от едната страна и изглеждат равномерно износени. Ако трябва задължително да сменям с веригата и пиньоните, мога ли карам още известно време или не е желателно?
                        Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

На сайта на Регина /ползвай гугъла/ има точно описание , как да си премериш дали си в допустимата хлабина на веригата. За целта обаче веригата се демонтира и .....
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Вергата може да се обтяга още, но като е по стегната и това лошо припасване се усеща повече! Сега карам с по-разхлабена верига, но май ще се сменя - няма накъде.
                            Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
                              За ХТ 600 94г. става въпрос. И аз си помислих, че най-вероятно съм за смяна, но не бях сигурен. Иначе пиньоните изглеждат наред, според признаците, които знам от форума - не са издълбани от едната страна и изглеждат равномерно износени. Ако трябва задължително да сменям с веригата и пиньоните, мога ли карам още известно време или не е желателно?
                              При смяна на верига е желателно да се сменят и венеца, и пиньона, независимо дали изглеждат добре или малко износени, защото и най-малкият луфт прецаква веригата (,а тя е най-скъпото нещо в предавката).Това гарантира по-дълъг живот на същата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X