Какво мислят колегите от форума,за втори път за 2 седмици веригата се разглобява в движение,след 1-вото разглобяване купих нова,но не я монтирах аз.Днес ми се разедени от зглобката с 50 км/ч - доста неприятна ситуация,при което веригата се намота на задния венец и блокаж.Новата верига е за изхварляне защото се изкриви.Та въпроса ми е има ли някой опатил от такъв проблем и как може да се реши,защото не ми се купува верига на всеки 5 дена.Благодаря за вниманието.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с верига
Свий
X
-
До: верига ендуро
Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнениетам е работата че не обърнах внимание а направо подкарах...
Имаш предвид че плътната част на фибата трябва да е от дясната страна на зглоба?0888 074 049
Коментар
-
Благодаря,а дали ще се реши проблема.Има аксиален луфт на водящото колело около 2мм заради зегер шайба-явно е сложена каквато са имали,та утре купувам каквато трябва..за сравнение ямахата няма нито радиален нито аксиален луфт-забчатката е като заварена.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнениеБлагодаря,а дали ще се реши проблема.Има аксиален луфт на водящото колело около 2мм заради зегер шайба-явно е сложена каквато са имали,та утре купувам каквато трябва..за сравнение ямахата няма нито радиален нито аксиален луфт-забчатката е като заварена.
Коментар
-
От: До: верига ендуро
Колеги, да попитам след навъртяни около 1000км (преди това не знам колко, 1000 откакто купих мотора) и усетих шум от веригата. След като погледнах видях, че шумът се получава от лошо пасване на звената по задния пиньон. Все едно са му тесни и веригата се опъва. Това е в рамките на около 15-ина поредни звена. От какво може да се е получило и подлежи ли на оправяне(някакво раздвижване) или съм за нова верига?! Благодаря предварително!Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 13:07.Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
От: До: верига ендуро
Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнениеКолеги да попитам след навъртяни около 1000км (преди това незнам колко, 1000 от както купих мотора) и усетих шум от веригата. След като погледнах видях, че шума се получава от лошо пасване на звената по задния пиньон. Все едно са му тесни и веригата се опъва. Това е в рамките на около 15-ина поредни звена. От какво може да се е получило и подлежи ли на оправяне(някакво раздвижване) или съм за нова верига?! Благодаря предварително!Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 13:08.0888 074 049
Коментар
-
От: Проблем с верига
За ХТ 600 94г. става въпрос. И аз си помислих, че най-вероятно съм за смяна, но не бях сигурен. Иначе пиньоните изглеждат наред, според признаците, които знам от форума - не са издълбани от едната страна и изглеждат равномерно износени. Ако трябва задължително да сменям с веригата и пиньоните, мога ли карам още известно време или не е желателно?Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
На сайта на Регина /ползвай гугъла/ има точно описание , как да си премериш дали си в допустимата хлабина на веригата. За целта обаче веригата се демонтира и .....0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнениеЗа ХТ 600 94г. става въпрос. И аз си помислих, че най-вероятно съм за смяна, но не бях сигурен. Иначе пиньоните изглеждат наред, според признаците, които знам от форума - не са издълбани от едната страна и изглеждат равномерно износени. Ако трябва задължително да сменям с веригата и пиньоните, мога ли карам още известно време или не е желателно?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар