Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е да играе задния спирачен апарат ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е да играе задния спирачен апарат ?

Здравейте на всички , от скоро съм собственник на Kawasaki KX 250 2T 2005 г. Забелязвам някои нередности по техническата част и като част от този форум искам да се възползвам от вашата помощ при подръжката и ремонта на "Мотора".
    - Забелязах че спирачния апарат отзад играе доста и едната накладка е почнала да се износва на криво.
    Това нормално ли е ? и ако не е как се отстранява проблема.
    - Резонатора и ауспуха са FMF Factory Fatty но се омаслява и има гаден теч от главата . От горното гърне също капе. . Нещо не уплътнява добре. Знае ли някои този проблем как се поправя ?
    Имам и други болежки но нека не досаждам.
    Благодаря на всички ангажирали се с мнение

До: Kawasaki KX 250 -2005 г. Нормално ли е да играе задния спирачен апарат ?

За спирачката се сетштам за 2 проблема:да не би да са ти криви ушите на апарата или да не си го затегнал достатъчно!!!
    А за тва дето ти тече масло можеби е от несменена гарнитура или може да си пукнал главата !!!

Коментар

До: Нормално ли е да играе задния спирачен апарат ?

Нормално е да играе... Като се износят и разбият плаващите втулки така се получава...
      Нов комплект плаващи втулки с маншони(ако има такива) и проблемът ти е решен. Ще спре да играе и ще започне да износва правилно накладките. Ако дискът е вкопан трябва и него да смениш.

Масло от къде тече? Предполагам говориш точно за свръзката - където резонатора ляга на изпускателния отвор на цилиндъра???

Ако е там свали ауспусите(хем ще ги почистиш и обслужиш) провери леглото как е и ако всичко е наред може да се наложи да си подмениш пружините, които притискат резонатора

Коментар

До: Нормално ли е да играе задния спирачен апарат ?

Здравейте , момчета ! Това със спирачките изобщо не е нормално и най-вероятно е от същите тези втулки ,за които говори колегата.Само че такива НЯМА( и като ти казвам няма- не се предлагат никъде дори в магазините на кавазаки в САЩ). Сваляш целия апарат на бор-машина да се изправи дупката и нови втулки правени на струг. А за маслото имах същия проблем, (между другото имам същото кавазаки 2002г.) и много главоболия докато разбера от какво е. На мен ми хаечеше маслото на съединителя и ми казаха , че е от клапата на резонатора(регулатора за максималните обороти)сменях семерини о-пръстени и т.н. обаче резултат нулев. И на края се оказаха семерините на коляновия вал. Тука е големия ху....! На тези кавазакита семерините са отвътрешната страна! И така сичките лагери и семерини и се оправи работата.
        Но преди да го направя доста време си го покарах и то без проблеми, само му държах малко по-ниско нивото на маслото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X