Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблеми с ръчките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблеми с ръчките

Имам един много сериозен проблем и не знам как ще е наи рационално да се реши . При почти всяко падане още повече когато пътя е каменист се чупи по една от ръчките при единия случаи счупих тази на съединителя и добле че не бях навлезнал много на вътре из горите та някак си се прибрах. Другия път счупих ръчката на предната спирачка и направи ми впечатление че и в двата случая лостчетата останаха здрави дори не се искривиха,счупват се конзолите. Можеби при самото падане ръчката се удри в камък и понеже удара се пада вече надлъжен се чупи конзолата. Та вапроса ми е следния имал ли е някои такъв проблем и каво е решението.

Re: проблеми с ръчките

Първоначално публикуван от павле
    Имам един много сериозен проблем и не знам как ще е наи рационално да се реши . При почти всяко падане още повече когато пътя е каменист се чупи по една от ръчките при единия случаи счупих тази на съединителя и добле че не бях навлезнал много на вътре из горите та някак си се прибрах. Другия път счупих ръчката на предната спирачка и направи ми впечатление че и в двата случая лостчетата останаха здрави дори не се искривиха,счупват се конзолите. Можеби при самото падане ръчката се удри в камък и понеже удара се пада вече надлъжен се чупи конзолата. Та вапроса ми е следния имал ли е някои такъв проблем и каво е решението.
    Купуваш си едни гардове за ръцете за 30-40 лв. със алуминиева шина в самия гард и си решаваш проблема....
    До колкото знам Жоро Хаджиев има такива.. в момента не се сещам точно марката !
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

Само дето теъи с вградената шина са от 130 нагоре, моите са правени, в бриколажа има такива алуминиеви шини малко труд и творчество и си готов, ако не ти се дават парите де. Моите до сега са ме спасили доста пъти това да ти се счупи съединител някъде из пущинака направо не искам да си го представям.

Коментар

Kato purvo pravilo si razhlabi konzolite.....neka da se mestiat no vse pak ne i dokato karash...
        Posle si vzimash protektori za otpred samo deto za 30 -40 leva nima kak da si vzemesh chitavi s aluminieva planka - dosta povecheko pari sa. Imam predvid kato novi.
        Mojesh da gi butnesh samite lostcheta kolkoto se moje po navutre za da se zakachat kolkoto se moje po malko kato padne motora.
        Moje i da si gi skusish det se vika da si stanat samo za dva prusta...no tova e samo ako si sviknal...
        Az za tezi pinizi se seshtam

Sorry za latinizata
        [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

Коментар

Добре де...... ама предполагам, че за 60-70 лв. ще може да си намери 2-ра ръка
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [/FONT]________________________________________
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Абе не съм чул някой да си продава старите ама може пък и да намери, успех за което

Коментар

Намират се намират се втора употреба ама вървят комплект с мотора.

Коментар

В тук има един нов магазин в които видях едни страшни ръчки които се згъват и на пред при падане и са с 5 години гаранция но цената е 150 долара за една . Даите некаква примерна схема за да си направа алуминиеви,аз направих едни от една алуминиева шина но имам проблем с захващането и от вътрешната страна даите идея как да ги гепа за кормилото от вътрешната страна.

Коментар

Нищо не можах да ти разбера, ти сега ръчките ли се пробваш да си направиш от алуминии което ако успееш да го направиш те признавам за велик, или искаш боксове да си направиш
                  На фирмата Магура са доста по-евтини згъваемите ръчки и някой ден ще се оборудвам с тях, но до тогава си карам така.
                  За захващането както ти казах трябва труд и творчество, аз намерих у нас едни стойки за огледала преди години съм ги купувал и с 8мм болт, мислех че е много тънък и ще се счупи ако падна обаче щом падане с 100км. издържаха значи са достатъчни.

Коментар

Сори че не се изразих наи правилно идеята е да се монтират предпазитеми и вече измислих как да стане това. А ти ми кажи каква е тази фирма магура и каде мога да я намеря имат ли си саит и какво друго предлагат ? Твоите предпазители от какъв профил са и приблизително сечение ?

Коментар

Еми в каталога на Аунер съм гледал ама не са евтини дръжка с конзолата за жило е към 30/на ежро а тези за спирачка или хидравличен съединител са към 60.
                      А моите боксове го взех от един приятел тои си беше направил няколко от алуминиев профил 3см ширина на 1 см. дебелина отстрани на кормилото мога да ти кажа как да си ги захванеш за да не го умуваш.
                      Та един болт, гайка, шайба и гумен маркуч като затегнеш болта шайбата притиска маркуча, който се смачква и се раздува в кормилото и няма мърдане и обяснението стана като за Инкредибъл машинс, ама дано си разбрал.

Коментар

Важното е че се хванах и ги направих за материал използвах една шина 30/5 мм дурал и мисля че стана доста здраво утре като се наспя ще зема и ще финосам нещата за да придабият и малко вид . За въгрешната упора използвах едни стари стоики за курмило от минск , когато ги тествам на здравина ще споделя какъв е резултата е дано да не ги испитвам скоро на падане но ще видим ае .

Коментар

тези ръчки които се огъват са от по здрав материал което ги прави доста по устойчиви на удари, отделно че се огъват.
                          има такива на цени между 70-100 лв ако не ме лъже паметта.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Има и от 150 долара зависи от фирмата материала и др Вършат работа предпочитат ги кросаджиите защото те не карат с предпазители знаеш защо

Коментар

Имам наистина предпазители за ръце, но те са повече против тръни, клони и такива неща, когато караш в гъста гора. Между другото, тези без предпазители ще го усетят осезателно на Бузлуджа-Емине!
                              Аз си режа ричките толкова, колкото да работя само с два пръста и от както започнах да процедирам по този начин, не съм чупил нито веднъж
                              Смея дори да твърдя, че много по-удобно и по-бързо се борави, като захвата на кормилото не се нарушава, тъй като другите три пръста са готови да стиснат, ако се наложи, докато работиш с ръчките.
                              Пък и кормилото знаете, не е необходимо да се стиска така, че да пусне вода.
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X