Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Материал за пиньони

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Материал за пиньони

    Колеги къде в София може да се намери листове от алуминиевата сплав 7075-t6 от която се правят пиньоните или някаква подобна лека и здрава сплав и ако знаете някаква ориентировачна цена.

  • #2
    До: Материал за пиньони

    За София сигурно има и по-заредени, но аз купувам от тук всякакви профили и материали: http://masterltd.spravka-bg.com/ Само, че точно тази марка, която търсиш може да се окаже трудна задача. Все пак за питане пари не взимат.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

    Коментар


    • #3
      До: Материал за пиньони

      До колкото знам,такива криви сплави в България се правят само по поръчка. Представи си че имаш цехче за пиньони-отиваш в комбината,поръчваш си един тон сплав(ако имат толкова малка пещ и се навият да ти отлеят само един тон),леят ти я , валцоват я и си имаш материал за заготовки за следващите две години. Преди време търсих рифел ( и съответно се порових из нета) и всички фирми които се занимават с цветни метали предлагат само стандартните сплави или най-много дурал(при това на профили).Съмнявам се , че ще успееш да намериш само един лист и то от толкова специфичен материял-ще бъде луд късмет.
      Все пак успех!

      ПП.Какво мислиш да правиш от тия листове?
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


      "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

      Коментар


      • #4
        До: Материал за пиньони

        Ако намериш - пиши ми да се комбинираме с покупката. На мен лично ми трябва да си изрежа кръгъл предпазен капак за капака на съединителя. Мисля да го залепя за него с течен метал, или някакъв силикон.

        Коментар


        • #5
          До: Материал за пиньони

          Ако ще правиш пинйони не се мъчи а вземи си купи готов.По евтино ще ти е със сигурност.Купувал съм от Ники NHM и са супер качество и цена,прави и нестандартни размери.Има тема някъде тук,потърси и ще видиш(мнения) ако ти трябват за пинйони де.Доколкото знам прави и алуминиеви(или там от каквато сплав са)Тел. му е:0888237514

          Коментар


          • #6
            До: Материал за пиньони

            Колега, тоя материал 7074-Т6 си го видял в разни щатски сайтове и едва ли разбираш кое какво значи. И аз го търсих, но не можах да намеря дори анализа на материала, за да видя защо предлагат пиньони от него.
            Произвел съм си пиньони 50 и 52 зъба, и наистина е по-ефтино да си ги купиш готови (само килограм дурал струва около 12 лв. на лист 6мм.), особено ако ти е по-популярен мотора.
            Занимаваше ми се, и исках да си направя цветни пиньони (а по принцип дурала не може да се оцветява, затова повечето анодирани пиньони са само черни) и всичките тези неща като: материал, софтуер, лазерно рязъне, анодиране, оцветяване, тичане насам-натам излизат доста, без да коментирам обема на информация която трябва да прехвърлиш, но пък имам прекрасен син пиньон, който в момента тествам.
            Та съвета ми е, освен ако не искаш нещо специално, да си го купиш готов.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X