Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужен ли е баланс на гумата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужен ли е баланс на гумата

Та нужен ли е баланс на гумите на ендуро мотор?В частност за Доминатор.В краина сметка като спукаш гума някъде по чукарите и я смениш сам на място,какво после отиваш да ти я балансират ли?

До: Нужен ли е баланс на гумата

Това е абсолютно ненужно.Дори и някога да направиш баланс ти неможеш да усетиш ефекта от него.

Коментар

Колега наи важното е да има съосие на гумата като има съосъе няма да имаш и проблеми с падане на верига и мотора ще варви свободно когато си пуснеш рацете от кормилото (без да се лиулее насам на там)

Коментар

Идеята ми беше че ми предстои смяна на външната гума и тогава ще си я сменя аз.Няма да я разнасям по гумаджии.

Коментар

Първоначално публикуван от aszxcv Преглед на мнение
          В частност за Доминатор
          Ако караш по шосе е необходимо - има лепещи се тежести има и такива, които се притискат към спиците.
          Ако караш офроуд няма смисъл от баланс.

Коментар

Аз си мисля , че е нужен - ако почувстваш че е. Ако не го почувстваш - само ще си даваш парите на вятъра. Е много се разчувствах.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
              Аз си мисля , че е нужен - ако почувстваш че е. Ако не го почувстваш - само ще си даваш парите на вятъра. Е много се разчувствах.
              Ако на кросов или ендуро мотор почувства, че му е нужен баланс то значи, че джантата е крива.

Коментар

Ако на кросов или ендуро мотор почувства, че му е нужен баланс то значи, че джантата е крива.
                Или гумата ти е дефектна. За да го почувстваш трябва да се движиш поне с 80км/ч на глдък път.

Коментар

Най вероятно ще имам някъкво треперене в кормилото /тъй като става въпрос за предна гума/.Е да сменям си я и от това как ще се държи мотора ще приценя.При мен 80 процента от карането поне за сега ми е по асвалт.
                  А с какво е добре да намажа гумата там къдито прилипво към каплата?В едно клипче глидах чи пича я пръскаше с припарат за миене на съдове?И дали става отвътре да я напудря с магнезй на прах вместо талк?Пониже това имам под рака.
                  Последно редактирано от aszxcv; 26-03-09, 11:28.

Коментар

Първоначално публикуван от aszxcv Преглед на мнение
                    ...А с какво е добре да намажа гумата там къдито прилипво към каплата?В едно клипче глидах чи пича я пръскаше с припарат за миене на съдове?И дали става отвътре да я напудря с магнезй на прах вместо талк?Пониже това имам под рака.
                    Пудрата е за да се напудриш вътрешната страна на външната гума и също така вътрешната за да не салепват една за друга. Предполагам че може да го използваш. Сапунът който си видял се използва при монтирането на външната гума е за да може да приплъзне по-лесно. Не използвай масло и негови производни за тази цел.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X