Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се сменя предната зъбчатка на ХТ600е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се сменя предната зъбчатка на ХТ600е

Как се сменя предната (малката на веригата ) зъбчатка на ХТ600е 91г
    доста се е износила и днеска пробвах да я сваля но не успях ...
    някои ако е сменял нека сподели ...
    YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

До: Как се сменя предната зъбчатка на ХТ600е

ако си свалиш ръководството за ремонт на този модел (има го във форума) сам ще си отговориш на вапроса
    Опел Корса В 1,4 82 коня
    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
    Ямаха ХТ 600Е
    Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

със пистолет на въздух се отвива веднага ,иначе с голямо рамо мотора на скорост и спирачка и отвиваш

Коментар

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
        Как се сменя предната (малката на веригата ) зъбчатка на ХТ600е 91г
        доста се е износила и днеска пробвах да я сваля но не успях ...
        някои ако е сменял нека сподели ...
        колега така както си го казал не става ясно какъв точно ти е проблема , не знаеш откаде да я почнеш или не можеш да развиеш гайката държаща пиниона ?
        сменя се лесно , слагаш на 1-ва , сваляш лостчето за скоростите , после предпазителя , и си ти повечко напан и трябва да се развие , съветвам те предварително да си го праснеш с някои от тези спрейчета каде се продават за по лесно развиване на клеасали болтове и гайки ( предвид и студа който допълнително усложнява нещата ) , след това охлабваш веригата и си го вадиш и сменяш , елементарно е щом аз успях да се справя

Коментар

Първоначално публикуван от maikallllll Преглед на мнение
          колега така както си го казал не става ясно какъв точно ти е проблема , не знаеш откаде да я почнеш или не можеш да развиеш гайката държаща пиниона ?
          сменя се лесно , слагаш на 1-ва , сваляш лостчето за скоростите , после предпазителя , и си ти повечко напан и трябва да се развие , съветвам те предварително да си го праснеш с някои от тези спрейчета каде се продават за по лесно развиване на клеасали болтове и гайки ( предвид и студа който допълнително усложнява нещата ) , след това охлабваш веригата и си го вадиш и сменяш , елементарно е щом аз успях да се справя
          колега а гайката с каква резба е лява или дясна ?

Коментар

със пистолет на въздух се отвива веднага ...
            Не си и помисляй да го използваш. Всички тези удари се отразяват на трансмисията.

Коментар

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
              колега а гайката с каква резба е лява или дясна ?
              с нормална резба си е , предполагам виждаш доста зор за да я развиеш и ззапочваш да се чудисш дали не е с обратна резба , но до колкото си спомням си е с нормална !

Коментар

Аз съм свалял преден пиньон с помощта на тръбен ключ.
                Отваряш тръбният ключ до диаметърт на пиньона стискаш силно и няколко зъба се смачкват,
                но пък контрата ти е гарантирана и с гидоре с дълго рамо развиваш.
                Затяганети е малко по-специфично, там тръбен ключ не се използва...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                  Аз съм свалял преден пиньон с помощта на тръбен ключ.
                  Отваряш тръбният ключ до диаметърт на пиньона стискаш силно и няколко зъба се смачкват,
                  но пък контрата ти е гарантирана и с гидоре с дълго рамо развиваш.
                  Затяганети е малко по-специфично, там тръбен ключ не се използва...
                  ами освен така да провбам ... то така и така зъбчатката е за смяна ...

Коментар

какво стана справи ли се със смяната

Коментар

Абе хора, чета тука и се чудя
                      Как може да отваряш тема за такова нещо, как се отвива една гайкадаже в началото си мисля че е майтап
                      Ами и аз ще отворя сега една тема, как да се почешам по ръката когато ме сърби
                      Ето заради такива глупости, много хора вече не влизат във форума
                      И като съм ги питал защо, познайте какво ми отговарят-еми пълно е с глупостиНаистина мисля че модераторите или други, трябва да вземат мерки
                      Между другото нещо важно, сърби ме левият крак, с коя ръка да се почешам
                      Кат не можеш да развиеш една гайка и да си смениш зъбчатката, карай си мотора на майстор и не ни занимавай с глупости
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Момчета всички сме имали и ще имаме въпроси,за едни сложни за други тъпи и елементарни, но нека не ги съдим еднакво и им дадем шанс да се образоват.
                        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Ми хубаво тогава, дай да почнем от това кое е кормило и кое предна и задна гума.Щото аз вече и такива въпроси очаквам.
                          Трябва все-пак някаква мярка да има
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                            Ми хубаво тогава, дай да почнем от това кое е кормило и кое предна и задна гума.Щото аз вече и такива въпроси очаквам.
                            Трябва все-пак някаква мярка да има
                            Не съм съгласен. Това не е просто една гайка. От развиването/завиването на една такава гайка можеш да си навлечеш куп неприятности. Глупостта не е в задаването на такъв въпрос, глупостта е да се направиш на "интересен", това отблъсква.
                            Човека си зададе много културно въпроса и след това запита в коя посока се развърта, нали? Няма нищо глупаво.

Коментар

Тука си много прав,вярно че има отблъскване.Във началото на моите питания почти никой и не отговаряше,но нали съм тъп и упорит пак си питам и така докато не им умръзне и не пропишат,та ако ще и да нее потемите.
                              [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X