Мисля,че един преден зъб се равнява на четири задни.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малка задачка - предавателни числа на венците?
Свий
X
-
Малка задачка - предавателни числа на венците?
Имам малък проблем понеже не съм влизал много много в часовете по математика та въпроса ми е следнят.Трябва да си сменя предя венец във момента той е 15 зъба обаче ми е голям за в гората по мойте изчисленя сега като съм с 15з преден и 45з заден венец значи един зъб от пред се равнява на един зъб и половина от задня та ако сложа от пред 13 зъба на колко задни ще се равнява един преден .Чудим го мислим го цял ден и не става и не става ако може някой да ми помогне Благодаря му предварително.LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE
Коментар
-
До: Малка задачка по математика
Нищо не разбрах от горното, но...
45:15 = 3, т.е. при 3 оборота на предния пиньон, задния прави 1 оборот;
45:13 = 3.46, т.е. 3.46 оборота на предния пиньон, задния прави 1 оборот;
Тези числа (3 и 3.46) се наричат предавателни числа.
Ако запазиш предния венец с 15 зъба, за да постигнеш новото предавателно число (3.46), отзад трябва да сложиш венец с 15х3.46=52 зъба.
Т.е. намаляването на 2 зъба отпред, е равносилно на добавянето на 7 зъба отзад.
Коментар
-
Ако намалявш само предния венец мотора става по-бавен и по-мощен, ако намаляваш само задния става по-бърз, но с по-малка тяга....а променяйки венците трябва да махаш или слагаш звена във веригата, ако обтягането не помага
Колегата любезно ти го е сметнал ама не ми стана ясно какво искаш като краен резултат?0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Само че не е ли кофти ако се прекали с "махането" на зъби отпред понеже така веригата започва да ляга на все по-малко зъби и се натоварва повече зъбчатката.Аз бих пробвал първо с 3 зъба повече отзад или само с един по-малко отпред (ако си с 15 на 14 е добре, но от 14 на 13 най-вероятно не бих го направил).Ако не ти хареса с 14 отпред си вземаш една задна зъбчатка с 3 зъба повече и готово.Няма как да не ти хареса.
П.П.Аз промених само с 1 зъб повече отзад и разликата се усеща ехеее.А колко много страдам като доиде време за ралиджийски тип каране, ах колко много страдам тогава.Иван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Коментар
-
Все пак не се знае мотора колко голям зъбак може да поеме отзад. Примерно 50 зъба може да не може да се сложи заради водача на веригата. Като имах едно ДР 250, отпред направо минах на 12 зъба а отзад на 47, понеже за по-голям нямаше място. Вървеше супер....до 90 км/ч.No bike - no fun!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеВинаги се играе първо със задните зъби и чак тогава с предните. Без да броим че един зъб на предна зъбчатка може да ти даде прекалено голяма разлика.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Ето ти и една таблица с други изчисления.Дано помогне и на др. в изчисленията.Прикачени файлове[SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]
Коментар
-
До: Малка задачка - предавателни числа на венците?
Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнениеЗащо мен ме забихте най-отпред при преместването
Коментар
-
До: Малка задачка - предавателни числа на венците?
Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнениеМисля,че един преден зъб се равнява на четири задни.
Успех
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар