Обява

Свий
Няма добавени обяви.

freewind - верига...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• freewind - верига...

Привет!
    Преди няколко дни си купих моторетка Реших да сменя лудата самара с едно железно конче.
    Взех си suzuki freewind 98г. Много му се радвам.
    Имам едно питане. Веригата и пинионите са малко износени според мен(според други са си за смяна), но може да карат още. Реших да опъна малко веригата, защото бе повече от указаното в mаnual-a.
    И ето какво забелязах. Като я нагласих на около 25мм забелязах, че при въртене на задното колело тя ту се опъва много ту се отпуска, това го прави на оборот на задното колело. Държи се сякаш задния венец е елипсовиден и ту отпуска, ту натяга веригата.Проверих лагерите на пиниона и главината, всичко изглеждаше наред. Оста няма даформаций.

Ако може да дадете малко акъл, а ако е компетентен ще най-добре
    Последно редактирано от mastora; 20-11-08, 18:09.

До: freewind - верига...

Мхм и на мен ми правеше така и ми трошеше лагера на главината смених 4 лагера ,но незнам от какво беше ... сега се оправи ...

Коментар

Колега, това се получава само когато веригата и зъбчатките са много износени!! Смени си ги и няма да имаш този проблем.
      Димитър Тенев

Коментар

Просто веригата ти е разпъната неравномерно или някъде има счупени ролки и когато те идат на зъбака охлабват, а след това тия които са здрави опъват, или пък е надена и 2те парчета са разпъната неравномерно. С 2 думи вариянти много решение едно, нови пиньони и верига.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Нови колега!
          Това е неравномерно разтегната верига - казано просто - сдала е багажа както и венците!
          И задължително - сменяй веригата и двата пиньона заедно!
          Никога не прави комбинации стари венци/венец с нова верига или обратното, защото ще съсипят новото за изключително кратък период!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Нови колега!
            Това е неравномерно разтегната верига - казано просто - сдала е багажа както и венците!
            И задължително - сменяй веригата и двата пиньона заедно!
            Никога не прави комбинации стари венци/венец с нова верига или обратното, защото ще съсипят новото за изключително кратък период!
            Аз също съм на мнението на Жоро нови и си решаваш проблема.

Коментар

Подобен проблем може да се появи, ако задната ос не е добре центрирана т.е. е леко в ляво или леко в дясно - аз имах подобен проблем и след внимателно наместване на гумата - т.е. гумата да сочи точно амортисьора всичко се оправи. За "Freewind"-а... малко ме съмнява това, което описвам да е проблема, но все пак погледни, а ако пък споделиш какво е било - е това ще помогне на останалите в подобни моменти.

Коментар

Благодаря Ви

Това с оста го проверих по белезите. А явно ще сменям ....

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Подобен проблем може да се появи, ако задната ос не е добре центрирана т.е. е леко в ляво или леко в дясно - аз имах подобен проблем и след внимателно наместване на гумата - т.е. гумата да сочи точно амортисьора всичко се оправи......
                  Не мога да си обясня как в описаното положение веригата ще се опъва и разпуска, ако изключим факта, че неговата е разтегната неравномерно... Ако е занесено колелото на една страна ще замине задния венец и веригата за нула време...

Коментар

А и да кажа ,че моя проблем точно след като си взех нови зъбаци изчезна ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X