Обява

Свий
Няма добавени обяви.

коловете ми протекоха - ОТНОВО ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• коловете ми протекоха - ОТНОВО ?

здравеите колеги вапроса ми е какво масло трябва да се слага в коловете и колко . значи смених семерингите налях масло но след 5-10 дена пак изпуснаха и незнам от семерингите ли е или от малслото . моторат е yamaha tdr 125 r
    жена,кола и мотор колкото повече ги ръчкаш толкова по хубаво им става :wink:

До: коловете ми протекоха - отново ?

Маслото, което се слага е 5W, 7W, 10W... Също може и да се смесват... Задължително масло за предници(форк ойл)

Понякога нови но некачествени семеринги протичат скоро след монтажа... Но понякога причината е във втулките на телескопите, те са тея които задържат налягането. Семерите обират само тънкия "филм" масло оставащ на телескопа... Когато тея втулки сдадът никакви семеринги не помагат.

Тая тема прочете ли я? - http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5245

Коментар

До: коловете ми протекоха - ОТНОВО ?

провери дали нямаш надирания или шупли от корозия по огледалната част от телескопа ако имаш няма как да не ти се повреждат семерингите.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

благодаря за отговорите сега зимата като ми е разглобен мотора ще сменя семерингите и маслото и 6те видим какво 6те стане . ако кажете и по колко масло трябва да сложа на кол 6те стане супер .

Коментар

Момчета да ви попитам има ли разлика между семерингите за коловете и обикновенните семеринги защото днес отидох да си купя нови и оня ми вика имаме с 41 53 10.5 а на мен ми трябват 41 53 10 и ми каза че тези били просто обикновенни . Благодаря ви предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от lud__Zaek Преглед на мнение
            здравеите колеги вапроса ми е какво масло трябва да се слага в коловете и колко . значи смених семерингите налях масло но след 5-10 дена пак изпуснаха и незнам от семерингите ли е или от малслото . моторат е yamaha tdr 125 r
            За 5-10 дена не е нормално да изпуснат, това трябва да е егати карането или не са поставени както трябва. Ако не си ги разглобил все още и ако не са ти надрани както evgeniml ти каза да провериш, аз искам да те запитам един въпрос. Сигурен ли си, че си сложил прахозадържащите семеринги?
            Много често се задържат твърди частици между телескопите и семерингите, затова вземи една визитна картичка, вкарай я между семеринга и телескопа, опитай се да я завъртиш и прочистиш ако има нещо. Може да си спестиш куп неприятности.
            Успех

Коментар

Много зависи и от материала на семеринга (гумата).Аз лично не рискувам да слагам неоригинални семеринги когато се касае за предница или купувам на реномирани доставчици като Pivot Works примерно.Имай предвид че движението на кола е възвратно постъпателно (нагоре и надолу), а не ротация около оста за каквато са сметнати повечето семеринги.
              Това че е 10.5 не е проблем
              offroad фен
              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                ...Имай предвид че движението на кола е възвратно постъпателно (нагоре и надолу), а не ротация около оста за каквато са сметнати повечето семеринги...
                Всъщност това е основната разлика между семерингите които се продават в магазините и тези които ви трябват Самата уплътнителна повърхност е с друга форма.
                Ще пробвам с един пример - все едно да сложите обикновени радиални съчмени лагери на главината на предницата вместо аксиални ролкови лагери и да се чудите защо се скапват още доката слезете от бордюра
                2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                  За 5-10 дена не е нормално да изпуснат, това трябва да е егати карането или не са поставени както трябва. Ако не си ги разглобил все още и ако не са ти надрани както evgeniml ти каза да провериш, аз искам да те запитам един въпрос. Сигурен ли си, че си сложил прахозадържащите семеринги?
                  Много често се задържат твърди частици между телескопите и семерингите, затова вземи една визитна картичка, вкарай я между семеринга и телескопа, опитай се да я завъртиш и прочистиш ако има нещо. Може да си спестиш куп неприятности.
                  Успех
                  Значи аз при смяната тъй като до сега не съм сменял се доверих на един маистор занесох му коловете и семерингите и тои се оправяше нататък . Аз си мисля че са ми метнали някои ментаци или защото като ги вземах ми казаха че тези семеринги са за кавазаки и бяха не 41 53 10 каквито са моите , а 41 53 8 и аз се замислих дали ще станат но в магазина с голямо убеждение ми казаха че няма да имам проблеми . И ето резолтата е на лице . А относно тези прахозадържащите семеринги това са тези уплатнения над семерингите нали ? Тях не сам ги сменял . Попитах онзи ден като ходих за земерингите но ми казаха че такива изобщо не се продавали . Моля някои ако има или знае от каде мога да си взема да пише !!!

Коментар

... тези семеринги са за кавазаки и бяха не 41 53 10 каквито са моите , а 41 53 8 и аз се замислих дали ще станат но в магазина с голямо убеждение ми казаха че няма да имам проблеми .... Попитах онзи ден като ходих за земерингите но ми казаха че такива изобщо не се продавали ....!!!
                    Размера като размер ще пасне, но има 2мм разлика в височината, значи има 2мм да се разхожда надолу и нагоре ако няма притискателна шайба (нали са ти дали 41 53 . И на мене са ми давали за Кавазаки, а карах Ямаха, тъй че моделите да не те притесняват. Както казват по-отгоре, не си пести парите за евтини и after market семеринги, ремонтът на тубите е един от най неприятните.
                    Това че нямат не значи, че не съществуват. Те са подобни на семерингите и се слагат най накрая, даже до колкото си спомням и нямаха задържаща скоба. Много са важни. Може и да произвеждат семеринг с вградени прахочистители, но не ми се вярва.

Ето извадих от един менюал на Ямаха (нямах го твоят модел, а и тези са обърнати) забележи №14.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от spotbeam; 09-01-09, 16:06.

Коментар

а при теб spotbeam имаше ли проблеми , изпуснаха ли ти пак коловете или не щото при мен изпуснаха и мисля че е от тези 2мм кадето е по малка височината . Там пак си има шаиба кадето даржи семеринга но тези 2мм пак може да се е изместил семеринга аз така си мисля .

Коментар

а при теб spotbeam имаше ли проблеми , изпуснаха ли ти пак коловете или не щото при мен изпуснаха и мисля че е от тези 2мм кадето е по малка височината . Там пак си има шаиба кадето даржи семеринга но тези 2мм пак може да се е изместил семеринга аз така си мисля .
                        Аз не съм проверявал размера. Те ми ги дадоха, защото фабричният № БИЛ един и същ. Не става въпрос за в Б=я. Изръсих се с $110 за да ми ги сменят, като аз им занесох телескопите. Изпуснаха, но не след 5-10 дена. Между другото ми изпуснах след като карах на една мотокрос писта направена в суперкрос стил. Много остри хълмове (скокове) и най-лошото, че се приземявахме на равно, не на наклон - това ги натовари прекалено много.
                        След този "обир" аз взех сам да си ги правя. Направих грешка първият път, че сложих евтинярки (просто ги имах) и те си течаха даже докато стоеше на стенд. По този начин си научих урока относно евтинярките.
                        Семерингите не се сменят трудно, особено ако имаш технически познания. Трябва само да си внимателен когато ги вадиш, защото има една втулка, която задържа телескопите за да не "изпаднат" - може да не я забележиш. Изработваш си мерилка - с която да измериш колко масло да налееш (трябва да прочетеш и инструкциите), като мериш от горната повръхност до нивото на маслото. Мисля, че се мереше в напълно свито състояние. След това ги "обезвъждушаваш" от време на време чрез винтила отгоре.
                        Не съм се ровил из форума, но съм сигурен, че има тема за това.

Коментар

При мен ситуацията е същата карах и аз на писта за cross и ми изпуснаха точно като на теб. Относно ремонта как по точно почти всичко мога да правя по мотор и сега искам да се науча и ремонти на предница да оправям . На моите колове има само един болт от доло на кола но като почна да го развъртям и нищо не става мисля че трябва да се даржи контра но никаде другаде няма нито гаика нито болт. И тва обезваздушаване как става

Коментар

Точно над твоята тема има залепена тема " Смяна на масло и семеринги в предницата". Прегледай я.

Коментар

Прегледал съм я но нещо не ми става много ясно . Но няма проблеми ще си занеса коловете пак на маистор и тва е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X