Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грее ми задния диск..???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грее ми задния диск..???

- здравейте, смених си задните накладки.......на ЯМАХА ХТ 600 Е /94 г./ с задна дискова спирачка е,..и сега забелязвам че задния диск ми ,,грее,, - това според вас нормално ли е ??? напасват ли се в момента или ??? ....всичко мина нормално по смяната !

До: грее ми задния диск..???

Нормално е да загрее след интензивна употреба на задна спирачка.
    Но при спокойно каране/возене без чести спирания и агресивно използване спирачката не трябва да грее.
    Ако е второто - или буталцето, или плаващите втулки на апарата(а може и двете) са запекли. Свали апарата и го раздвижи с "проникваща смазка"
    Най-вероятно е от буталото - с изтърканите накладки е било излязло достатъчно навън, имало е полепи и боклуци, ти си го вкарал навътре за да мушнеш новите, по-широки накладки, не си го почистил обилно от боклуците и сега задържа, като отпуснеш лостчето буталото не иска да освободи на 100%...
    Нормално действащо бутало с голи ръце като го стиснеш трябва да се прибира навътре
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 29-08-08, 13:40.

Коментар

..така е, буталото беше пълно с боклуци и спекано с 300-зора го върнах в изходно положение, и то на ръка не вървеше та се наложи с раздвижени клещи
      - мерси , ся ша го почистя и раздвижа ! ...../некви тънкости по този процес?????/

Коментар

....не става и не става , раздвижих цилиндърчето - до перфектна работа ...........и пак греее , ся ша изпиля малко накладките да не би да са много дебели фабрично ????

Коментар

изтъркай само ръбовете на наклатките но лекичко
          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Не ги пили! Греят си дисковете! Особенно в това горещо време, нормално е да си греят с нови накладки! Ако ги изпилиш пак ще им трябва време за напасване и пак ще греят!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Колега,като връщаш буталото на апарата при скачен мъркуч,отвори капачката на казанчето,махни гумичката.

Коментар

Апаратът ти е плаващ, провери ли втулките дали се движат лесно?
                А и не очаквай диска да е леден до като караш. Да е топъл е нормално, но трябва да издържа на пипане с ръка когато не е натоварван със спирачката.

Коментар

Оправията тука е с пълно разглобяване на апарата.
                  Нищо сложно не е но трябва да си отвориш цялата маслена система, помпа, маркуч и апарат.
                  Махаш накладките и помпиш докато цилиндърчетата излезнат, след това изчистваш перфектно всичко по апарата, виж и гумичките които уплътняват цилиндърчетата как са, те са в едни канали на апарата.
                  Не е лошо да отвориш и помпата и да продухаш и нея но там е малко по-сложно, има една зегерка отдолу дето държи всичко вътре да не се изсипе, махаш я, вадиш помпичката с гумичките на нея и продухваш всичко даже и маркуча. След всичко това събираш, наливаш спирачна течност, обезвъздушаваш и имаш нова спирачка. Отнема не повече от час.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да попитам и за моите наклатки.Когато купих мотора /Хусварна цр 125/ човека каза, че е сменил задните наклатки.Гледам ги някъкви розави.Диска грее като яко.
                    Самите накладки ли неса хубави или нещо друго?
                    А може ли да е от това,че нее точно направо каплата?
                    [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]
                    [LEFT][URL]http://forum.mobile.bg/member/FreestyleR/[/URL] :arrow:[/LEFT]

Коментар

До: Грее ми задния диск..???

Ако накладките са синтетични е нормално да грее диска ,ако са органични не греят чак толкова.и НАЙ ВАЖНОТО ДАЛИ НАКЛАДКИТЕ СА ЗА ТОЗИ МОТОР ЧЕ ТАМ СТАВАТ РАЗМИНАВАНИЯ.и ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФИННА ШКУРКА НЕ ПИЛИ .За синтетчните накладки казвам ,те са по тбърди и за това е самото греене , държат повече ,но при висока температура свират много.На триала аз когато карам пищат та е чудо когато се загреят много,но продължават да спират без проблем.
                      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                        Ако накладките са синтетични е нормално да грее диска ,ако са органични не греят чак толкова.и НАЙ ВАЖНОТО ДАЛИ НАКЛАДКИТЕ СА ЗА ТОЗИ МОТОР ЧЕ ТАМ СТАВАТ РАЗМИНАВАНИЯ.и ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФИННА ШКУРКА НЕ ПИЛИ .За синтетчните накладки казвам ,те са по тбърди и за това е самото греене , държат повече ,но при висока температура свират много.На триала аз когато карам пищат та е чудо когато се загреят много,но продължават да спират без проблем.
                        Еми незнам какви са моите.Някъкви розави и като покарам полвин час и почват да посвирват от време на време -да.Обаче не даржат много.Не иска да търка отзад гумата Само намаля
                        [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]

Коментар

А спирачната течност сменял ли си я
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Да .. 2 дена след като взех мотора

Коментар

Първоначално публикуван от ilkomotor1 Преглед на мнение
                              - здравейте, смених си задните накладки.......на ЯМАХА ХТ 600 Е /94 г./ с задна дискова спирачка е,..и сега забелязвам че задния диск ми ,,грее,, - това според вас нормално ли е ??? напасват ли се в момента или ??? ....всичко мина нормално по смяната !
                              Колега най-добре е да направиш проба, карайки мотора няколко километра без да натискаш изобщо задната спирачка, ако пак е загрял много диска тогава има някаква неизправност. След като си раздвижил и изчистил апарата не би трябвало да имаш проблеми принципно, но ако след тази проба диска е нагрят яко, ти препоръчвам да си провериш спирачните маркучи. Имах случай с моя кола преди време, аналогичен на твоя проблем - раздвижих и изчистих абсолютно всичко, смених спирачна течност барарбар с гумички и прахозащитните маншони- никакъв резултат, на едно от предните колела температурата на диска след няколко изминати километра беше като на котлон, накрая се оказа маркуче което е имало нечистотии които са действали като еднопосочна клапа, при натиснат педал налягането е достатъчно да преодолее известно запушване по пътя на течноста, но като отпуснеш педала(респективно ръчката) налягането в системата след запушването до спирачния апарат остава повишено,и резултата е ясен- диска грее сериозно. Все пак, докато се напаснат нови накладки е възможно по- интензивно нагряване, особенно ако диска ти е с дълбоки набраздявания.
                              Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
                              Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X