Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем

Днес ми се наложи да правя гума.Оказа се че се е "развулканизирал" вентила.Както и да е.Това което ме озадачи беше , че във външната гума намерих нещо като макарони които приличаха на дъвка-даже бяха лепкави.И вътрешната и външната гума бяха порядъчно изпилени.Очевидно от ниското налягане и големите натоварвания двете гуми са се трили доста.Защо според вас се получава това , при положение че съм сложил поне половин пакет талк при предишния монтаж-става дума за около 1000 км.
    ПП.От талка не беше останало нищо.Сигурно е в макароните.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

До: Странен проблем

Когато талка е толкова много, играе смазка. От него и са се търкали.

Коментар

До колкото знам вътрешната и външната гума винаги се движат една спрямо друга и точно за това се слага талк-за да се намали триенето и гумата да не се протрива.При мен се беше получил ефект , като че ли изобщо не съм слагал талк.
      ПП.Винаги си правя гумите по един и същи начин(направил съм поне 10 гуми),но това ми се случва за първи път.
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Талк се слага мъничко. Според мен е заминала от прекалено ниско налягане.

За макароните - някаква пяна пръскал ли си вътре ?
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Талк се слага мъничко. Според мен е заминала от прекалено ниско налягане.

За макароните - някаква пяна пръскал ли си вътре ?
          Налягането беше точно една атм.-гумата е мека(Метзелер Уникрос) и затова я оставих малко по-напомпана.
          Пяна не съм слагал никаква.
          Макароните приличат на гума за триене на молив(малко по-лепкави).Според мен каучук и от вътр. и от вън. гуми се е споил (при самото триене) и от там са дошли.На външната гума вече и личат конците.Когато беше чисто нова вътрешната И повърхност беше леко грапава.Добре че вътрешната гума беше усилена иначе да е гръмнала.Имам чувството че е изтъняла на половина.

Джон Кенеди

Коментар

Това ми се е случвало когато съм ползвам спрей за запушване на дупки, той става така на макарони, но ти казваш че не си ползвал. Другия вариант е когато гумата е мека и 2-те се трият една в друга.
            Талк напоследък избягват да ползват защото и той се е оказал леко абразивен, сега слагат нещо като паста или вазелин което върши много по-добра работа, особено ако гумите се карат меки и има триене между тях.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X