Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с преплъзването на гумата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с преплъзването на гумата.

Колеги задната гума ми преплъзваше при по малки атмосфери.Днес си решех проблема по елементарен начин.Ето снимчици.Забих и 18 рапида от двете страни сега нека шавне.
    Прикачени файлове
    sigpic

До: Проблем с преплъзването на гумата.

Надявам се да си сложил и от двете страни рапитки за баланс.По елегантно щеше да е с винтчета за гибсокартон с плоски глави (копчета) както каза Zdu6 в друга тема
    Другото решение (може би) е в темата за папион от ЕМО и разбира се патента от мен

Поздрави

П.П. сега видях,че последната снимка е от другата страна.Българина е способен на изобретателност.
    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
    [/URL]

Коментар

Не е добра идея! Всяка дупка ти отслабва борда на джантата и при удар може да се сцепи точно там! Може да се сцепи дори и без удар, след време, от вибрациите! Може и да не се сцепи никога, но риска си е риск и аз лично не бих го поел! Скъпички са джантите!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Миналата година някой опитва на джиповете. Уж държеше. Какво е станало после не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Не е добра идея! Всяка дупка ти отслабва борда на джантата и при удар може да се сцепи точно там! Може да се сцепи дори и без удар, след време, от вибрациите! Може и да не се сцепи никога, но риска си е риск и аз лично не бих го поел! Скъпички са джантите!
          Това беше единия проблем който ме притеснява.Другия е на каква дълбочина влиза рапидката в гумата.Ако е повече от 1мм започва да реже въжетата на борда и има опасност при монтаж или демонтаж гумата да се скъса още повече че са 9-10 рапиди на борд.Ако ли пък е по-малко от 1мм,ще държи ли.Освен това обръча безвъзвратно се съсипва.При монтаж и демонтаж се налага навиването/отвиването на двайсетина рапиди.
          След няколко дневно прехвърляне на плюсовете и минусите стигам до извода , че може би е по-добре да се измайстори някакъв папион,а номера с рапидките е супер крайно решение.
          ВСИЧКО ТОВА С АБСОЛЮТНАТА УГОВОРКА , ЧЕ НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ПАПИОН.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ИЗОБЩО НЕ БИХ СЕ ЗАМИСЛЯЛ.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Хайде стига бе хора
            РАПИДКИ НА ЗАДНАТА ДЖАНТА ЗА ДА НЕ ТИ ПРЕПЛЪЗВА ГУМАТА
            Не ви ле е срам, колко спестихте от папион 30 лв. ?
            Това си е чисто разсипване на машините, пък после почват случките "знаеш ли какво ми се счупи на моя мотор" еми ще се счупи, ако и останалата част от мотора така я се потдържа , с РАПИДКИ !!!
            P.S. Мен лично ще ме е срам да пусна такава тема, пък то и със снимки !

Коментар

Първоначално публикуван от radkoo Преглед на мнение
              Хайде стига бе хора
              РАПИДКИ НА ЗАДНАТА ДЖАНТА ЗА ДА НЕ ТИ ПРЕПЛЪЗВА ГУМАТА
              Не ви ле е срам, колко спестихте от папион 30 лв. ?
              Това си е чисто разсипване на машините, пък после почват случките "знаеш ли какво ми се счупи на моя мотор" еми ще се счупи, ако и останалата част от мотора така я се потдържа , с РАПИДКИ !!!
              P.S. Мен лично ще ме е срам да пусна такава тема, пък то и със снимки !
              Колега,
              ако прочетеш внимателно темата"Папион за капла 17"х2,5" ", ще ти стане ясно защо изобщо бистриме въпроса!
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Не си съсипваите джантите по такъв глупав начин направата на един папион нее чак толкова слажна . А всъщност е необходимо да премериш точно както сам си се сетил широчината на папиона с парче от гумата наложено в джантата и след това тръгваш с шублера в ръка по магазините и взимаи смело от 18 или 19 цола разликата в диаметрите е малка освен това краищата които лягат към вътрешната част на джантата са от мек материал наи вече гума и вътрешната гума ще си ги притисне към каплата без проблем . На доста стари машини части се намират трудно и човек ако прояви изобретателност лесно може да си пригоди части от по нов модел при които разликите не са съществени

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                  Не си съсипваите джантите по такъв глупав начин направата на един папион нее чак толкова слажна . А всъщност е необходимо да премериш точно както сам си се сетил широчината на папиона с парче от гумата наложено в джантата и след това тръгваш с шублера в ръка по магазините и взимаи смело от 18 или 19 цола разликата в диаметрите е малка освен това краищата които лягат към вътрешната част на джантата са от мек материал наи вече гума и вътрешната гума ще си ги притисне към каплата без проблем . На доста стари машини части се намират трудно и човек ако прояви изобретателност лесно може да си пригоди части от по нов модел при които разликите не са съществени

+1
                  Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Ами прав е колегата като казва за папиона.Не разбирам ак ти е дошло на ума да направиш тази глупост да дупичш джантата и да слагаш види.Поставасе така наречения папион и гумата няма да превърти никога,не знам ако са джанти Такасаго или нещо от рода как ще ги надупчиш като струват сумати пари преди да се вземат такива решения се пита то не е срамно човек се учи докато е жив
                    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                      Ами прав е колегата като казва за папиона.Не разбирам ак ти е дошло на ума да направиш тази глупост да дупичш джантата и да слагаш види.Поставасе така наречения папион и гумата няма да превърти никога,не знам ако са джанти Такасаго или нещо от рода как ще ги надупчиш като струват сумати пари преди да се вземат такива решения се пита то не е срамно човек се учи докато е жив
                      Те шашкъните никога няма да свършат на този свят!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                        Те шашкъните никога няма да свършат на този свят!!!!!!!!!!
                        Има една приказка за ,едно Джодже.Имало прекрасна къща,обзаведена с баня,тоалетна.Но си акало под масата.Знаете ли що. Зашото си било в неговата къща и можело да си прави каквото пойска...
                        Последно редактирано от Евгени turboto; 07-06-08, 21:19.
                        sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
                          Джодже...

Коментар

Модовете що не я заключат?!
                            Човека разбра, че има и по-добри решения за това да не ти превърта гумата.

Мисля няма смисъл повече да се мерат пишки в тая тема...Тъпо е, най-малкото

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                              Модовете що не я заключат?!
                              Човека разбра, че има и по-добри решения за това да не ти превърта гумата.

Мисля няма смисъл повече да се мерат пишки в тая тема...Тъпо е, най-малкото
                              Така ще бъде най добре.Исках да бъда до някаде полезен.
                              sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X