Обява

Свий
Няма добавени обяви.

толеранс в размера на гумите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• толеранс в размера на гумите

Здравейте !
    Първо да се похваля, че вчера си купих едно 200 кубиково колело-Сузуки Джебел .
    И разбира се, тепърва започват и въпросите ( да не казвам чак проблемите)
    Гумите са прекалено износени и трябва да се сменят. Тук прочетох за гумите Максис, свързах се с хората, които ги внасят и тя бяха така любезни дами пратят каталог с всички размери и типове гуми. Работата е там, че моят размер го няма .
    При мен предната е 70, 100 на 21". Най близки я по размер Максис е 80, 100-21".
    при задната моят размер е : 100, 90-18" а най близкият по размер Максис е 100, 100-18" и 110, 80 -18".
    Та въпросът ми е , мога ли да си сложа отпред 80, 100 и отзад 100-100 ? И всъщост, първите две цифри показват височината на гумата или ширината и?
    Благодаря предварително.
    Never ride faster than your angel can fly !

До: толеранс в размера на гумите

Стасе, честито за придобивката!
    Я кажи как е от чопър на ендуро?

По въпроса...
    Пример - 80/100-21 /ширина в милиметри/височина в процент от ширината - 21"това вече го знаеш. Т.е. нищо ново, стандартната мярка като на повечето масови гуми

70/100 предна едва ли ще намериш, аз лично не съм срещал. Ако намериш сложи си, ако ли пък не слагай 80/100 и въобще не се притеснявай, няма да ти натежи предницата - гаранция!

Задна 100/90-18" пак кофти размер(труден за намиране) слагай 100/100 и не се притеснявай(с 10мм е по висока, но това ти няма да го усетиш). 110/80 ще ти дойде малко широчка, а моторетката е слаба - не е за предпочитане (не че няма да върви, ама...)

Успех!

Коментар

Благодаря за съвета !
      Поръчани са гумите и утре ги очаквам , та събота и неделя да покарам ;-))
      Колкото до прехода от чопър на ендуро, да си призная доста е забавно , поне като усещанеи управление на машинката. Но есе пак аз до момента не съм се сблъскал с истински офроуд преход, обаче тепърва ще има да споделям впечатления и да търся съвети

Коментар

Тия от МАКС трейд , направо ме разбиха ! Вчера около 5 си поръчах гумата, тази сутрин в 8 ме събуди куриера с доставката и.
        Е, при това положение дори тия митас-ки да бяха по 20 лв, пак нямаше да си поръчам от Дияна и да чакам 1 месец за доставката им.

Коментар

Първоначално публикуван от Stass Преглед на мнение
          Тия от МАКС трейд , направо ме разбиха ! Вчера около 5 си поръчах гумата, тази сутрин в 8 ме събуди куриера с доставката и.
          Е, при това положение дори тия митас-ки да бяха по 20 лв, пак нямаше да си поръчам от Дияна и да чакам 1 месец за доставката им.
          Колега я дай някакъв www или телефон с адрес на тия Макс трейд.
          Последно редактирано от 678; 21-03-08, 12:57.
          born to be wild
          Кольо Ковачев

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
            Колега я дай някакъв www или телефон с адрес на тия Макс трейд.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19161

Коментар

Първоначално публикуван от Stass Преглед на мнение
              ... Вчера около 5 си поръчах гумата ...
              Само една ли си поръча На ендуро се кара с 2 (две!!) рошави гуми.
              DCRT®

Коментар

хе хе, не си ли гледала онези в цирка че могат да карат и само на една.
                Всъщост в момента нямаха размер акто за задната гума и понеже ми се кара събота и неделя , а в задната има още малко живот, казах им сега да пратят предната а задната когато намерят. телефона им е 0878 93 85 85

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X