Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предница на XT600-проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предница на XT600-проблем

Здравейте,при първите карания за новата година след зимните студуве, се сблъсках със следния проблем:От коловете на предницата на Ямаха Xt600 97год. се получиха течове от голямо количество масло.Предполагам че трябва да сменя семерингите и маслото,но като се има в предвид че ми е ясно като "мъгла" искам да попитам:Какъв е реда за разглобяване на коловете и смяната на маслото и семерингите,следователно какво масло трябва да се налее и в какво количество???
    Благодаря ви предварително!!!
    Живей сега, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!!!

До: Предница на XT600-проблем

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5245
    MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ivanov Преглед на мнение
      Здравейте,при първите карания за новата година след зимните студуве, се сблъсках със следния проблем:От коловете на предницата на Ямаха Xt600 97год. се получиха течове от голямо количество масло.Предполагам че трябва да сменя семерингите и маслото,но като се има в предвид че ми е ясно като "мъгла" искам да попитам:Какъв е реда за разглобяване на коловете и смяната на маслото и семерингите,следователно какво масло трябва да се налее и в какво количество???
      Благодаря ви предварително!!!
      Ами свали коловете /не е трудно/ и после ги занеси в Дупница на Будин или ако не знаеш къде е това аз ще съм с него в сряда на Паничище и вечерта на връщане мога да спра до вас да ги вземеме. Той ще ти ги оправи много е добър изпитал съм го на гърба си
      П.П. Не взима скъпо и това съм изпитал.
      ЕТО ...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Ами свали коловете /не е трудно/ и после ги занеси в Дупница на Будин или ако не знаеш къде е това аз ще съм с него в сряда на Паничище и вечерта на връщане мога да спра до вас да ги вземеме. Той ще ти ги оправи много е добър изпитал съм го на гърба си
        П.П. Не взима скъпо и това съм изпитал.
        ЕТО ...

Благодаря ти,това е най-добрият вариант,но съм болен и няма да мога да ги сваля днес,до края на седмицата ще свърша тази работа и ще се свържа с теб да ме упътиш.

Коментар

много се извинявам ама като го гледам майстора как е стегнал коловете на менгемето и в какви кофички точи маслото ще ме извинява г-н Чинела ама небих му дал да се докосне до предница .
          пс.
          просто мнение не се засягайте.

Коментар

Първоначално публикуван от ktm450sxs Преглед на мнение
            много се извинявам ама като го гледам майстора как е стегнал коловете на менгемето
            По скоро ги е облегнал.А за изтакане на мръсно масло наистина трябват ''специални''кофичкития на нищо не приличат.
            Без майтап типично по нашенски първо трябва да оплюем някой и после да се извинявамеЛично аз нещо което не разбирам не го коментирам пред такава голяма аудитория

Коментар

много се извинявам ама като го гледам майстора как е стегнал коловете на менгемето и в какви кофички точи маслото ще ме извинява г-н Чинела ама небих му дал да се докосне до предница .
              пс.
              Първоначално публикуван от Николай Преглед на мнение
              По скоро ги е облегнал.А за изтакане на мръсно масло наистина трябват ''специални''кофичкития на нищо не приличат.
              Без майтап типично по нашенски първо трябва да оплюем някой и после да се извинявамеЛично аз нещо което не разбирам не го коментирам пред такава голяма аудитория
              Значи АЗ познавам задочно КТМ450SXS чували сме се по телефона и респект към него ЗНАЕ и разбира много повече от мен.
              Но първо за менгемето аз съм бил там /аз съм снимал/ и съм видял цялата процедура по "стягането" която не се вижда от снимката но нищо.
              Смяната може да не е по всички правила но все пак е смяна и го правя редовно но има колеги който НИКОГА не са си сменяли маслото макар и неправилно.
              Идеята на горния пост беше, че колегата Кирил Иванов е от Сапарева баня и най близкият майстор който аз мога да препоръчам е в Дупница само на 10км.
              От тук нататък всеки е добре дошъл да го посъветва къде и как да процедира а решението си взима ТОЙ.
              Все пак повечето сме в този форум за да си помагаме с информация.......или нещо съм сбъркал

Коментар

Аз пък никъде не виждам да ги е стегнал въобще на менгемето. На всички снимки му виждам долната част само на това менгеме. Интересно ми е ИПМРП (Изключително Професионалните Менгемета за Ремонт на Предници) какви са. Най-обикновени менгемета с меки челюсти.
                Последно редактирано от Goblin; 12-02-08, 18:45.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Аз пък никъде не виждам да ги е стегнал въобще на менгемето. На всички снимки му виждам долната част само на това менгеме. Интересно ми е ИПМРП (Изключително Професионалните Менгемета за Ремонт на Предници) какви са. Най-обикновено менгемета с меки челюсти.
                  Беше увит кола в парцал и съвсем леко притворено менгеме колкото да се източи старото масло докато работехме по маховика на мотора....

Ето тук се вижда белия парцал с който увивахме коловете преди да притворим челюстите. ОТГОРЕ ВЪРХУ МЕНГЕМЕТО.
                  А за кофичката незнам

Коментар

Точно това имах предвид, че е достатъчно просто да се работи грижливо. Поне що се отнася до менгемето. Някои инструменти нямат заместител, но менгемето за предници не е сред тях.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

пс.
                      Колега, все още не съм свалил коловете иначе без да се замисля ще ги поверя на Будин,най-вече защото ВЯРВАМ на Чинела на 100%, а що се отнася за кофичката в която се източва маслото,мисля че това няма никакво значение и че не може да се съди за качеството на работата на един майстор по това !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Значи АЗ познавам задочно КТМ450SXS чували сме се по телефона и респект към него ЗНАЕ и разбира много повече от мен.
                        Но първо за менгемето аз съм бил там /аз съм снимал/ и съм видял цялата процедура по "стягането" която не се вижда от снимката но нищо.
                        Смяната може да не е по всички правила но все пак е смяна и го правя редовно но има колеги който НИКОГА не са си сменяли маслото макар и неправилно.
                        Идеята на горния пост беше, че колегата Кирил Иванов е от Сапарева баня и най близкият майстор който аз мога да препоръчам е в Дупница само на 10км.
                        От тук нататък всеки е добре дошъл да го посъветва къде и как да процедира а решението си взима ТОЙ.
                        Все пак повечето сме в този форум за да си помагаме с информация.......или нещо съм сбъркал
                        извинявам се ако съм наранил някои просто ми напави впечатление как стои кола.Значи отиваш на фрезист прави ти една плоча с дупа за кола режеш с флека и си готов да работиш по предницата .И незабравяите че от много стягане тръбата дава елипса , долния мост се стяга само 1,2кг сигурно има причина .

Коментар

Доста предници ,на различни мотори съм разглобявал ,и досега
                          още не съм използвал менгеме.
                          1.Развинтвам на 50% горните болтове на двата кола.
                          2.Свалям предната гума и предният калник (ако е хванат за коловете)
                          3.Свалям спирачният-спирачните апарати.
                          4.Развинтвам леко болтовете на трипътниците ,и изваждам коловете.
                          5.С едната ръка се държи кола, а сдланта на другата се натиска болта
                          надоло (ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ НАТИСКА НА ПРУЖИНАТА,И СЕ ИЗБЕГНЕ
                          РЯЗКОТО ИЗХВРЪКВАНЕ НА БОЛТА,И ДРУГИ ДЕТАЙЛИ В МОМЕНТА НА
                          ОТДЕЛЯНЕТО) ,и леко и внимателно,започвам да го отвинтвам.
                          6.Изваждам втулките,шайбите и пружините .
                          7.Източвам старото масло.Промивам.
                          8.Наливам ново масло(ВИСКОЗИТЕТ, И КОЛИЧЕСТВО ПО КАТАЛОГ)
                          9.Сглобявам по обратния ред.
                          10.Отивам да пия бира...а ако е хубаво времето ГАЗ по Баирите.

Коментар

Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение
                            Доста предници ,на различни мотори съм разглобявал ,и досега
                            още не съм използвал менгеме.
                            1.Развинтвам на 50% горните болтове на двата кола.
                            2.Свалям предната гума и предният калник (ако е хванат за коловете)
                            3.Свалям спирачният-спирачните апарати.
                            4.Развинтвам леко болтовете на трипътниците ,и изваждам коловете.
                            5.С едната ръка се държи кола, а сдланта на другата се натиска болта
                            надоло (ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ НАТИСКА НА ПРУЖИНАТА,И СЕ ИЗБЕГНЕ
                            РЯЗКОТО ИЗХВРЪКВАНЕ НА БОЛТА,И ДРУГИ ДЕТАЙЛИ В МОМЕНТА НА
                            ОТДЕЛЯНЕТО) ,и леко и внимателно,започвам да го отвинтвам.
                            6.Изваждам втулките,шайбите и пружините .
                            7.Източвам старото масло.Промивам.
                            8.Наливам ново масло(ВИСКОЗИТЕТ, И КОЛИЧЕСТВО ПО КАТАЛОГ)
                            9.Сглобявам по обратния ред.
                            10.Отивам да пия бира...а ако е хубаво времето ГАЗ по Баирите.

ей, страшен си!!!!

някой са казали:
                            който си го може, си го може...
                            а ние невежите гледаме, четем и не вярваме, че това човек може да го направи!

Дайте тел. на способни майстори в София
                            imal:
                            rak69@abv.bg
                            Благодаря!!!!
                            YAMAHA XT-600E - the best motorbike!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X