Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задната спирачка...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със задната спирачка...

Този проблем вече започва да ми лази по нервите. Карам XL600R и задната сппирачка е с барабан. Всичко е наред докато не влязат 2 капки вода и започва мъчението.
    1.Започва да не дъжи изобщо (докато е мокра), ама изобщо
    2.Натискам, натискам и по някое време идва и след това започва така да хваща че направо блокира гумата (или се върти или блокира) - неможе да спира плавно
    3.Като блокира и караш бавно трябва да спреш напълно и тогава отпуска
    Абе направо е някакъв ужас. На няколко пъти ми се налага да минавам през блата или през река докато карам и после настъпва някакъв ужас.
    Това с блокирането отминава като се кара известно време с 80+км/ч и се набляга на спирачката. А най-интересното е че има накладки добри, барабана не е износен, надран или нещо такова.

Дайте ми някакъв съвет как да оправя проблема - с нови накладки ли....
    ...там с какво??? Ако има някой който да ми помогне със съвет - му благодаря!!!
    If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
    Кара: Honda XL 600R 1984'

До: Проблем със задната спирачка...

Първоначално публикуван от RadoHRC Преглед на мнение
    3.Като блокира и караш бавно трябва да спреш напълно и тогава отпуска
    Всичко което си написал е нормално. Пробвай с друга марка накладки, по-надеждни...Със сигурност има разлика от феродо до феродо и това как държи при намокряне. Но, мокри барабанни накладки са си жив зян.... Като ги намокриш после карай известно време с натисната спирачка, за да може да се изсуши по-бързо и спирачките постепенно идват.
    Не ми стана ясна обаче т.3 от поста ти. Искаш да кажеш, че като я блокираш и после дори да отпуснеш лоста, спирачката остава блокирана - така ли?
    Ако е така, освен с проблема "мокри накладки", имаш и проблем с челюстния механизъм. Трябва да се направи обстоен преглед на механизма и да се види дали всичко е наред. Ако се съмняваш в способностите си, остави тая задачка на компетентен по въпроса.

Коментар

Ами с мотори се занимавам от доста време, но по принцип ако го прави това трябва да е или от износен барабан или от тези където повдигат накладките. Но проверих всичко си е на мястото - и пружини, и накладки, и барабана е здрав и всичко е здраво. Единственото остава от накладките....
      If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
      Кара: Honda XL 600R 1984'

Коментар

Колега горе главата, и на моито ТТ350 е апсолютно същото като феродото ми от зад е чисто ново. Прав си много е неприятно да караш без спирачки аз съм намислил да направя прорези по феродото които да отвеждат водата уж на вън но се съмнявам ефекта ка е кои знае какъв трябва да се провери дали извесните производители не предлагат накладки за даждовно време или нещо подобно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X