Видео клипове как да си сменяме гумите от Doug Schopinsky от Bridgestone
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да си сменим гумата ВИДЕО
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
До: Как да си сменим гумата ВИДЕО
Е да, ама аз от много години насам, когато сменям гума я "напудрям", само че с талкПървоначално публикуван от GSXR Преглед на мнениеАз не бих се сетил да сложа бебешка пудра на вътрешната гума за да не ми приплъзва.
Сега ще видя и клипчетата, но сигурно ще има какво да се научи оттях
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Абе как ще е гума бе
, гумата не е хигроскопична доколкото ми е известно, пък талка Е
Я Митков като фармацевт-алхимик да ни светне по въпроса
(моля)
Снощи имах време да изгледам само първото клипче, и намирам много общо между неговия и моя метод
Но ще намеря повечко време да изгледам и трите клипа и ще анализирам подробно разликите в методите ни
* Като за начало аз не демонтирам гумата от каплата така (говоря за цялостното сваляне на гумата от каплата). Той човека обкрачва каплата с гумата, т.е. гумата "обвива" каплата и тогава я вади. Това може би се обуславя от наличието на папиона?
Аз да кажем никога не съм си играл с гума с папион, но то с него и без него, технологията си е същата.
Аз например първо отлепвам гумата от ръбовете на каплата като стъпвам с крака по нея, след това използвам само две щанги, защото нямам трета
, и накрая вадя цялата външна гума от каплата като така като е демонтирана само откъм единия борд, като я натисна с ръка надолу (откъм нипелите на спиците) и тя си излиза, без да обкрачвам каплата с гумата
Т.е. по неговия метод май се пада една операция в повече - с щангите първо вади и другия борд на гумата, за да обхване с нея каплата, и чак тогава вади каплата, пък аз направо вадя другия борд с щангите и с ръце после, ама направо навън от каплата и готово 
После за по-лесно посипвам с талк външната гума отвътре и с ръце го разкарвам хубаво навсякъде (все пак нямам 1 кило талк на разположение, което да сложа в една торба и да раздрусам вътрешната гума вътре
), като след това с ръце разкарвам талк и по вътрешната гума, там където са нипелите, а пък задължително когато лепя спукана гума с вулканизатора, на лепенката задължително, ама задължително слагам талк 
Тъй, като изгледам и другите клипчета ще има още размисли по темата
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Талкът е хидриран магнезиев силикат H2Mg3(SiO3)4. Минерал, сиреч. Като такъв обаче, има най-ниската твърдост от всички известни минерали.Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнениеИ аз слагам талк винаги, не само че върши работата на бебешката пудра, но и предпазва гумата, то е нещо като гума на прах, ако не се лъжа
Коментар
-
Това едно момче ми го беше казал, аз наистина незнаех, но сега вече ще знам, 10х за информацията!Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнениеТалкът е хидриран магнезиев силикат H2Mg3(SiO3)4. Минерал, сиреч. Като такъв обаче, има най-ниската твърдост от всички известни минерали.KTM Fen
Коментар
-
Ето и едно интересно видео за безкамерна гума /без вътрешна/ за мотокрос и инструкции за монтаж в PDF формат.
Коментар
-
за предпочитане е да мажете гумите с някакво мазило от сорта на вазелин или такова от гумаджийниците , е най добре с оригинално за гуми ама са скъпи, то предпазва много повече от протриване на вътрешната освен това и по лесно се монтира външната. талка колкото и да е мек води до протриванеHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Единственото само което забелязах нетипично е че пича сваля гумата наобратно - демек първо срещу винтила, а аз от малък съм учен да свалям гумата пурво откъм вентила (това и от опит го знам вече) на няколко пъти ми се е случвало преди като я свалям не откъм вентила, да скъсам вентила - защото когато напънеш отдругата страна гумата пропада по средата на каплата където е по-малък диаметъра. И когато сваляш срещу вентила каплата пропада при вентила и го къса.
Нещо много вентили станаха но дано сте ме разбрали
If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
Кара: Honda XL 600R 1984'
Коментар
-
Смяна на външна гума.
Сменям си гумата но винаги наранявам джантата и сменянето го правя с много усилия. Може би не я сменям както трябва или нещо такова. Ако някой знае нещо по специално или някакъв чалъм за сменяне да пише много ще ми помогне. А и това нараненото вече има ли някакъв начин да го залича?
Коментар
-
До: Смяна на външна гума.
Ето и да четеш повече!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар