между другото пистаджиите не че са глупави
просто не са пробвали да карат офф роуд
майтап няма но някои хора с пистаци наистина се мислят за голяма работа като успеят да покарат 100-200 метра на задна и няколко метра на предна
а това всъщтност не е толкова трудно
но понеже има 20-30 мадами наоколо да ахкат и се придобива грешна представа
човек почва да се надува и да се мисли за голям майстор
а всъщтност офф роуда ,мотокроса и триала изисква много по сериозна подготовка и качества
вижте например колко са добрите на триал в света
ми че те могат да се сброят на пръстите на едно човешко тяло
а такива с шосейки дал господ под път и над път
тука по нашия край проблема с шосейките е много сериозен и преминава разумните граници и почва да отива към кич
освен тва се избиват по няколко души годишно и то все момчета в разцвета на силите си
но тва си е тяхна работа
въпроса е че много се надуват над нас офф роудърите а не могат съединителя да си пуснат като хората да тръгнат
на ръба съм да си взема една шосейка и да им покажа за какво става на въпрос калине като казвам пистаджии нямам предвид теб или други хора участващи в шампионата
вие сте СПОРТИСТИ и аз ви се възхищавам
имам предвид разни рокерчета дето от вчера са се качили на мотор и след два месеца вече се имат за майстори на спорта и се опитват да се шегуват с хора като тебе и мене
карат с 180-200 из града и злепоставят цялото моторджийско семейство
накрая праят някаква жестока катастрофа и съвсем злепоставят цялата работа
Митков,не карай Венци да се намесва отново.Темата тук е "ендуро шампионата-соло или по двойки".Тия разделения на ние и вие-оффроудъри и пистаджии са много глупави и аз лично не познавам никой пистаджия,нито от Хасково нито от където и да било другаде,който се мисли за нещо повече от теб!Пистовия мотор и карането му изисква нещо по-различно от офф-роуда и самия факт,че всяка година си отиват по няколко души от нас,говори достатъчно!Това е не малка част от трудното.Кара се повече с психика,отколкото с техника в сравнение с оффроуда.А това че правиш подобно съпоставки и разделения сериозно те смъква в очите ми (не че това те интересува)
асфалта все по малко ме кефи жоре
иначе супермотото не е лошо но е доста скъп спорт и за в момента ще ми е много трудно да си го позволя
при пръв удобен случай обаче ...може
но и там стана с лицензи щуротии и щуротии....
калине като казвам пистаджии нямам предвид теб или други хора участващи в шампионата
вие сте СПОРТИСТИ и аз ви се възхищавам
имам предвид разни рокерчета дето от вчера са се качили на мотор и след два месеца вече се имат за майстори на спорта и се опитват да се шегуват с хора като тебе и мене
карат с 180-200 из града и злепоставят цялото моторджийско семейство
накрая праят някаква жестока катастрофа и съвсем злепоставят цялата работа
освен това проявяват нееевероятно нехайство към моторите си и ценността на живота си
ще ти дам пример
познавам хора които имат много готини шосейки по за 7000-10 000лв
а ги карат с.....лепени накладки
отиват при един дето ги лепи набарват някво измислено феродо и ..лепат
същите почти никога не съм видял с каска
гумите им са като на дядо Йоцо галошите
тва обаче не им пречи да карат с 180 из града
анашия град е много малък
а децата включително и моите играят по улицата
Митков,има всякакви олигофрени.Аз говоря за отношението ти към голяма група хора,които ти наричаш пистаджии.Разбрах,че не става дума за мен,не за това пиша!Рокерчета или каквито там ги определиш,те са мотористи и бензина им е в кръвта както и на всички нас!Аз уважавам всички мотористи ПО ПРИНЦИП и не ги деля на пистаджии,кросаджии,оффроудъри и рокерчета.Тук по рано за кросистите някой беше казал "нагли кросаджии" и също като теб уж визираше конкретни личности,но с изказването оставяше впечатление за неприазън към цялото общество на състезатели по мотокрос.Волно или неволно пишете едни такива неща,дето не им е мястото тук!Аз се подразних знаейки,че изобшо не става дума за мен,а какво би помислил някой от групата с пистови мотори кото прочете това??Нека не създаваме изкуствени дразги!Моля всички,БЕЗ ПОДОБНИ МНЕНИЯ И ИНТРИГИ в този форум.Нека всички мотористи бъдем приятели!
Калине аз написах "някои хора с пистаци "
за пистаджиите нищо не съм казал
прочети по внимателно
иначе нямам нищо против който и да е моторист
напротив даже хора с ижета и балканчета ме кефят и им се радвам
а камо ли на ентусиасти които са си дали и последните стотинки та било то и за пистов мотор
въпроса е за отношението на някои от тях към околните и към собственото им здраве
а с това си отношение мнооогооо вредят на цялото мотоциклетно семейство
постоянно се говори за спонсори
знаеш ли например че само заради един нелеп инцедент преди сигурно повече от 20години кви 20 преди 30 даже та от тогава насам понеже в инцедента участва един от изявените местни мотоциклетисти
целия този спорт изведнъж е западнал че даже и до сега още има негативно отношение на хората
точно такива за които ти казвам опорочават целия спорт отблъскват спонсорите и обществото като цяло
те не са нито същински рокери нито пистаджии нито никви мотористи
а хора попаднали случайно на седалката на мотоциклета в най добрия случай с цел привличането на вниманието на някоя /някои/ мадама
все пак обаче като се каже мотор и хората ама точно за тях им идва на ъкъла от което си патиш и ти и много други спортисти и мотористи и всички с бензин в кръвта както казва нашия човек вендо
Това което Митков нарича нелеп инцидент, (ако говорим за един и същи човек и случай разбира се) всъщност си е било истинска драма , защото са загинали ДЕЦА
Аз много внимателно прочетох.Прочети и ти това което ти "казвам".
Изглежда,че и ти като се каже пистаджии се сещаш точно за тия индивиди!С ТОВА КОЕТО ПИШЕШ ВНУШАВАШ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ "ПИСТАДЖИИ".Да,писал си "някои хора" ама от целия ти текст лъха лошо отношение.Знаеш колко хора посещават този сайт.Знаеш колко подрастващи и начинаещи оффроудъри четат.Нали не искаш да подтикнеш момчетата като Петърчо Манолев да намразят момчетата с шосейки?С положението си на уважаван в тези среди човек носиш отговорност!Осъзнай я.
ок Калине ма да ти кажа не предполагах че съм много уважаван
петърчо един хр
го карахме да се купи човека и пак не ни послуша
ама наистина има някакъв резон в думите ти и ще внимавам повече от сега нататък
Коментар