Обява

Свий
Няма добавени обяви.

връзка м/у гума и ширина на каплата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• връзка м/у гума и ширина на каплата

въпроса ми е следния....
    има ли някакво установено съотношение м/у това на колко широка капла, колко широка гума може да се сложи

то е ясно че на 3 инча няма да влезе 180 гума, но просто ми е интересно как се изчислява максималната ширина на гумата за даден размер капла

До: връзка м/у гума и ширина на каплата

ами да ти дам един съвет. Вземи линийката и премери каква гума ,може да ти влезне във вилката.
    888131021

Коментар

Първоначално публикуван от PBear Преглед на мнение
      въпроса ми е следния....
      има ли някакво установено съотношение м/у това на колко широка капла, колко широка гума може да се сложи

то е ясно че на 3 инча няма да влезе 180 гума, но просто ми е интересно как се изчислява максималната ширина на гумата за даден размер капла
      Производителя на гумата указва препоръчителната ширина на каплата.
      Слагал съм на 16-ка капла от МЗ шосейна гума някъде 120 или 130 ширина, но не стои както трябва. Всъшност профила на гумата става съвсем друг. На КХ125-ката ми отзад обръча беше от 250сс мотор и гумата като я сложех стоеше една сплескана. После си сложих стандартен обръч от КХ125 и гумата като я сложих си доби нормалната форма. Управляемостта на мотора се подобри значително.
      Карай си с препоръчителните размери гуми и не се занимавай с глупости
      2010 CRF 250 R

Коментар

то не е толкова въпроса да си променя размера, просто ми е интересно защо един мотор излиза с капла 2.75 и го дават за 130 гума а на друг за 130 му слагат 3.5" капла

Коментар

Нормално ширината на каплата е около 80% от ширината на гумата. Ако е друга се променя профила на пътечката. Хем гумата се износва неправилно, хем губиш свойствата заради които си сложил именно такава гума.

Коментар

да не е 50%... защото на мен предната ми капла е 1.75" и е с 90 гума,
            задната ми е 2.5" и е обута с 130 гума, което като се сметне става точно 50% съотношение...а едва ли от хонда са объркали съотношението

аз питам за ендуро моторите, при пистовите е ясно че отношението е друго

Коментар

Честно казано не знам за какво става дума. Обща нова тенденция. Две години вече. И в джиповете подкараха примерно 5,5 дюймова джанта на 12 дюймова гума. В гумите не се е променило нищо. Изглежда е мода.
              За мене определено влошава сцеплението, особено на слаби и хлъзгави грунтове.

Коментар

Първоначално публикуван от PBear Преглед на мнение
                да не е 50%... защото на мен предната ми капла е 1.75" и е с 90 гума,
                задната ми е 2.5" и е обута с 130 гума, което като се сметне става точно 50% съотношение...а едва ли от хонда са объркали съотношението

аз питам за ендуро моторите, при пистовите е ясно че отношението е друго
                Според мене тази пропорция при ендуро моторите, предпазва ръбовете на джантата при каране по каменист терен при преминаване на колелото между два камъка!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ето един линк ама е за чопъри,но въпреки всичко:
                  http://www.chopperhandbook.com/neats..._and_tires.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X