Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за заден амортисиор OHLINS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за заден амортисиор OHLINS

Здр. Проблемът дойде от там че амортисиорът бе много твърд като сядам и моторът изобщо не лягаше (моторът е Honda CR250). Амортисиорът не е газов не бе и от прожината и реших че е препълнен с масло и источих малко. Оказа се че спря да работи като натисна мотора и като се върне се чува удрене . Въпросът ми е как да сипя масло и ако има нещо за смяна кое така или иначе е отворен. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка047.jpg
Прегледи:1
Размер:145.4 КБ
ID:6065636Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка048.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:6065637

От: Помощ за заден амортисиор OHLINS

Може да ти помогне колегата suhoi27. Той обаче не е влизал във форума от миналата година, тъй че хващай Ванката (Chinela) да те упъти за координати или за друг майстор.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Щом не е "лягал" моторът - задната вилка ти е била блокирала . Ненужно е било това отваряне на амортесьора .

Коментар

Не е блокирала лягаше но съвсем малко. На другите с които карам лягат доста повече.

Коментар

Проблемът ми е как и от къде да сипя маслото.На клипове гледам че го вкарват с машина под налягане но такава машина в моя град едва ли има

Коментар

Пружината остава да е много твърда , защото повече масло няма как да налееш .

Коментар

Аха ясно ще сменя семерингите и о пръстените и ще си го сглобя

Коментар

Колега прочети тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=110360 мисля , че ще ти е доста полезна. После да се похвалиш как се държи мотора. И ако се окаже от пружината може да ми я предложиш да я купя че съм 100 кила

Коментар

Съмнявам се , че ще се справиш сам , аз не бих се пробвал , това не е кол за предница. Освен пружината която трябва да е прекалено твърда , са възможни още три причини: много голямо налягане в газовия цилиндър , неподходящо масло/някой се е правил на майстор/ , запушване по системата което пречи на маслото да се движи.
                  И още един проблем: възможно е спукване на газовия цилиндър и смесването на маслото с газ , тогава цялата система ще е под високо налягане.
                  Последно редактирано от motor_men; 15-08-14, 08:50. Причина: допълнение
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
                    Аха ясно ще сменя семерингите и о пръстените и ще си го сглобя
                    И до никъде няма да го добуташ. Кристалната топка казва че скоро ще купуваш друг освен това. Търси някой който знае какво прави бе човек. Гоблин ти го каза веднага.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Някой да знае къде се продават такива вентили Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ventil-Schrader-7-16-20-UNF-mit-O-Ring.jpg
Размер:30.7 КБ
ID:5605472

Коментар

Направих си амортисиора мисля че стана добре даже настройките за ребаунда заработиха но къде в София мога да го напълня с азот?

Коментар

Първо, доколкото знам, за олинс си трябват специални инструменти, ти откъде намери?
                          Второ, при сипване на маслото, трябва да имаш вакуум помпа за обезвездушаване .....
                          .... После е азота, но мен най-много ме притесняват триещите се части, ако са износени......
                          И господ няма да ти помогне, трябват нови.
                          За да оправиш/поправиш един олинс, си иска освен машина и можене плюс опит.

Ако все пак решиш, ето ти телефона на човек, който има всичко необходимо, плюс огромен опит.
                          0897 24II I2. Владо! I = 1

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
                            Направих си амортисиора мисля че стана добре даже настройките за ребаунда заработиха но къде в София мога да го напълня с азот?
                            Ами обикаляй гумаджиите. Много от тях вече предлагат помпане с Азот. Другия вариант е да си купиш помпа ама ще помпаш с въздух. Един приятел има такава комбинирана за колелото. В единия случай помпа гумите (помпата дава повече дебит по-малко налягане), в другия си помпа предницата ( малко дебит, но високо налягане), виждал съм го да си помпа предницата до 11 бара, а манометъра май беше до 15 или 16 бара.

Коментар

Chinela аз не те карам да вярваш че работи питам от къде да го напълня с азот.bascho Ще проверя при някой гумаджия благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X