Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазване на вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смазване на вериги

Колеги, само не ме замеряйте с тежки думи...

Търся смазка (спрей, грес или подобно) за веригите на семейните велосипеди. В последно време ги тормозим доста и трябва да ги смажа...

Предварително благодаря

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Имаш доста богат избор
    Вече даже и в метро се продават
    но не прекалявай с пръскането че после почва много да цапа веригата
    и аз карам колело бая честичко и от време на време я пръскам
    започва да върви доста по леко колелото
    след като я понапръскаш изчякай я малко и я забърши хууубаво с парцал да не ти цапа крачолите а и да не полепя прах по нея
    иначе лично аз ползвам спрея на моторекс за оффроуд и крос
    ако си от софия може да си го вземеш от мотобум те го внасят
    има и други както вече споменах и в метро са пуснали и не е скъп

Коментар

категорично недей слага спрей за мотоверига върху велосипеда. няма нищо общо между смазването на 2-та вида вериги !!!

спрея за мотоциклета е тежък и лепкав, направен с цел да се задържа максимално дълго време на веригата без да бъде изхвърлен от скоростта на въртене.

ако този спрей се сложи върхо верига за колело ефекта е много отрицателен. спрея е тежък и определено се отразява върху съпротивлението на цялото движение на колелото. веригата е първа инстанция предавка и ако там имаш съпротивление представи си това как ревлекрира върху крайните въртящи у-ва. освен това заради лепкавите си свойства събира адски много мръсотия и веригата ти по скоро заприличва на транспортна гумена лента или ремък, да не говорим после как се чисти тази мизерия от веригата, много трудно !!! съответно съпротивлението вече е станало още по голямо !!!

за веловериги има специални смазки, било във вид на грес било във вид на масло, доста от тях са със силиконова или тефлонова съставка за да отблъскват водата и мизерията. отделно че са много леки и са с минимално съпротивление при въртене.

най-добре отиди в някой истински веломагазин и там ще те опътят
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси ти голем маниак на колелата си бил бре
        що не казваш
        дай да врътнем некой преходче с колелцата

Коментар

Motorex имат специално масло за веловериги. Предлага се в малки тубички и вярвам, че ще върши добра работа
          Цената май е около 7 лв, но можеш да мажеш сигурно една година.
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

ооооо и питаш. даже доскоро имах едно яко фрирайд колело с предница марцоки или марцочи незнам как е правилно ама го продадох защото ми писна да тикам 2-3 часа в планината за 15 мин спускане надолу (софиянци имат лифт ). сега си оставих едно крос кънтри ама доста здраво с подсилена рамка и компоненти, е не е толкова леко де ама пък става и за въртене и за лек фрирайд. не че имам време да въртя напоследък, а и спускането винаги по ми е харесвало от въртенето

аз иначе съм планувал едно ходене в родопите може би юли за 3-4 дена, само че несъм решил къде, дали района на пампорово-широка лъка, гела и надолу до триград, или още по на изток към златоград, където не ми е стъпвал крака. ако имаш инфо може да направим един веломаршрут. а иначе има такава проява "Източно-родопска байкария" ако не се лъжа или мина или е скоро. може да прочетеш по формумите на www.mtb-bg.com - доста интересен сайт !!! пак за оффроуд
            даже се чудя защо няма тема за колелета тука !!! нали и те са оффроуд. Ако админа чете тоя пост може да направи и такъв раздел, според мен ще има посещаемост
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              Motorex имат специално масло за веловериги. Предлага се в малки тубички и вярвам, че ще върши добра работа
              Жоре ако е за мотовериги нестава !!!
              дори и само за вериги да пише пак нестава

нямат в предвид веловериги в това число.

Коментар

[ а иначе има такава проява "Източно-родопска байкария" ако не се лъжа или мина или е скоро. може да прочетеш по формумите на www.mtb-bg.com - доста интересен сайт [/quote]

Краси, освен по форумите не забравяй да четеш и списание OFF-road - в последния брой има статия точно за този маршрут
                [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

краси ти затова караш 125 сигурно щото е като маунтин байк с двигател
                  а за веригите
                  става наистина и с масло
                  но и с спрея за мотори ако се пръсне съввсеееем леко веригата и после се прибърше пак става
                  иначе най добре е като стане прекалено за смазване направо я сменяш те не са хич скъпи а с нова верига върви много леко колелото
                  друг " челъм " е да загрееш грес в метална купичка и да бутнеш веригата вътре
                  между другото наскоро пробвах спрей за почистване на вериги
                  взех си го от австрия
                  казвам ви тоя шпрей е невероятен
                  почиства всичко не само вериги и то наистина като по рекламите

Коментар

Първоначално публикуван от краси
                    Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                    Жоре ако е за мотовериги нестава !!!
                    дори и само за вериги да пише пак нестава

нямат в предвид веловериги в това число.
                    Краси, този е специално за веловериги!
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

Аз пръскам със спрей за развиване на раждесали болтове и гайки и ефекта е поразителен. Беше ми тръгнала ръжда и така открих, че и за смазване става. Не прави съпротивление, пази, не цапа и т. н. Но, има 1 но разбира се: третира се по-често. Аз говоря за прос байк, а не за скъп и хубав. Ако имаш по-сериозно колело трябва да си намериш спецялно покритие за колео най-добре. Разбира се варянтите са много, но не си струва риска. Това за як байк. Ако става дума за нещо по-семпло импровизирай, но аз бих проверил в специялизирам магазин. Понеже аз имам спрей за гайки и не ми се дават кинти за друг него ползвам. Инак бих си взел графитен спей.

Сплай ти,

Насов

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
                        краси ти затова караш 125 сигурно щото е като маунтин байк с двигател
                        е не точно заради това, а и какво да карам, за моите 65кг. 250 ми е много, а иначе с удоволствие бих карал един 450 CRX или WR ама ...

а ендуро не ме кефи, няма адреналина който ти дава кроса

Коментар

ми що все не караш като има "крос тест"
                          а и ендурото може да има много адреналин но трябва да не е по двойки и да се знае много точно от къде минава трасето
                          като на кросс кънтри състезанията

Коментар

защото все има причина. или мотора ми е счупен или трябва да си ходим

ама пок сме оффтопик

от вериги тръгнахме и къде стигнахме

Коментар

Спрей за вериги

Никъде във форума не видях такава тема затова реших да пусна. Какъв спрей за верига ползвате, аз ползвам на Motul Off road и съм си доволен ,но немога да резбера точно как действа и каква е разликата от различните модели примерно тези спрейове от 10лв да речем и тези от 30 и т.н. Много познати имам ,които не обръщат внимание на това нещо ,но до колкото аз съм запознат ако искаш да запазиш веригата и венците и т.н е добре да се използва по-качествен продукт така да се каже... имам един познат ,който си пръска веригата със спрей за почистване на пушка Четох дори някъде по форумите ,че и направо с някакво масло ,каквото имаш под ръка слагали на веригите ,вършело същата работа ? . Та има ли значение дали ползваш спрей за тази цел или с преработено масло
                              Последно редактирано от DJaMBaZza; 13-03-09, 18:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X