Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазване на вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спрей за вериги

То до някъде зависи и каква ти е веригата. Дали е О-рингова, Х-рингова и там още колкото рингове има или е просто обикновенна. Аз сега си взех обикновенна (без рингове) и си купих спрей на Моторекс, но ми казаха, че нямало смисъл от спрей щом е обикновенна и да мажа със моторно масло било по-добрия вариант. И до някъде съм съгласен защото след пръскане със спрея много повече боклуци полепват, но така и така съм си го купил ще си го изпръскам
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Аз използвам спреи за вериги нa марката "IGOL" и съм доста доволен.След като напръскам веригата със спрея и изчакам около десетина минути и завартя гумата забелязвам как между веригата и пиньона се получават едни власинки,просто греста от спрея лепне по веригата.Докато обикновенната грес или каквото и да е масло немисля ,че ще издаржи повече от километар на оборотите които прави веригата.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

ползвам ето това http://www.cyclegear.com/images/oil/...pry_reg_LG.jpg
        добър спрей ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
          добър спрей ли е?
          Да, аз винаги съм ползвал такъв.

Коментар

До: Смазване на вериги

До сега не съм ползвал спрей, но имам намерение да си купя. До момента съм смазвал с грес или масло.
            Затова искъм да попитам някои, който разбира да ми каже кое е по добре ГРЕСТА или МАСЛОТО
            Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ali_007 Преглед на мнение
              Затова искъм да попитам някои, който разбира да ми каже кое е по добре ГРЕСТА или МАСЛОТО
              Маслото
              0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Nasko_Petkov Преглед на мнение
                Маслото
                Мерси колега И аз така си мислех. Ся значи си я смазвам с масло и няма да се чудя
                Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

До сега не съм ползвал спрей, но имам намерение да си купя. До момента съм смазвал с грес или масло.
                  От греста и маслото, по добро е спрея.

Не си купувайте от тези които ги има в метро . Цената им беше 7 или 8 лв. нищо не струват.

Коментар

Трябва де сима в предвид дали веригата е с О пръстени или не.Има страшно много продукти за смазване на вериги.Аз използвам на Моторекс и съм много доволен,не че има много разлика от другите де.Най добрия спрей май е този дето става бял ,но много се лепи с треви иболкуци и е по труден после за почистване.
                    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Ако използвате масло, използвайте само диференциално(трансмисионно) масло, т.е. само гъсто масло.
                      Също не лоша комбинация е смеска м/у диференциално масло и малко добавена грес, но това последното е хубаво за шосейно каране, че на черно ще задържа повече боклуци, че е по-лепкава сместа.

При спрейовете има хубави офроуд разработки, които не задържат мръсотията и песъчинките по веригата.
                      Защото шосейните спрейове са силно лепливи и на офроуд веригата събира мръсотия и се получава абразив, което е по-вредно от това да сте дори без смазка

Моят извод, до който съм достигнал е:
                      Или супер качествен спрей за офроуд, или масло.
                      В никакъв случай НЕ какъв и да е спрей.

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
                        добър спрей ли е?
                        Това за мен е най-доброто, особено като отношение цена/качество/разход.

Ползвал съм всякъкви спрейове, без Castrol (за сега) и Motul (защото съм ги заклеймил !), но този работи най-добре според мен, и е много като количество, въпреки, че на всички пише 400мл.
                        Много съм доволен от всички продукти на Selenia, но само спрея за вериги прави изключение. Държа да отбележа, че не е специално за offroad, много бързо свършва (3-4 пръскания на 2-3 мотора) и не е течлив, но е удобен за носене, защото е 200мл.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз за сега карам с Валволин за вериги с тефлон не е БЯЛИЯ и според мен това е оптималния варянт 500мл.-10лв до скоро карах с друг но марката ще я кажа по късно като пристигне ,че съм поръчал два кашона а и той в БГ. не е известен за Моторекса само добри отзиви но за сега го използвам да си пълня малкия нали знаете ,че към голямия има и малък 50мл който си го пълниш и си го носиш в джоба за Мотула да не ми се обиди някой но това са моите наблюдения дали ще пръскам веригата с Мотул спрей или ще се изпикая на нея май е все едно след 10 км от него и следа няма за тия 20лв дето струва ще ме почака да си го купя пак.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Може някой да ти е отговорил, но да си кажа и аз. Дядо ми навремето се занимаваше с колела и винаги ми е казвал никога да не слагам грес на веригата, защото по нея се полепва всичко включително и пясък. А пясъка знаеш какво може да направи.

Коментар

Абе то и без да я машеш с грес, като минеш през някоя кал веригата ти става като въже, а в калта има много пясък и подобни дребни абразивки. Така че спасения няма, караш ли оффроуд това е положението. Сменяш като му дойде времето колкото и да ти е неприятно
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Със грес не се смазва, DW-40 е добро или специален спрей за верига.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X