Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крив спирачен диск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крив спирачен диск

Колеги , спирачните дискове на ЦР-а са ми криви , дайте съвети как да ги изправя или въобще изправят ли се някак ?
    Предварително благодаря.

От: Крив спирачен диск

Първоначално публикуван от Antonio kx Преглед на мнение
    Колеги , спирачните дискове на ЦР-а са ми криви , дайте съвети как да ги изправя или въобще изправят ли се някак ?
    Предварително благодаря.
    Според мен наи-добре се исправят в магазина,виж в темата за продажби преди имаше ЦР на части.
    0888 074 049

Коментар

Или ако не са чак толкова криви хващаш там където е криво с раздвижен ( или френски както е известен също ) ключ и го поизправяш леко.
      Иван Маринов
      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

аз съм носил да ми изправят задния и стана супер само че го качваха на някаква машина на са го правели на рака

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
          Или ако не са чак толкова криви хващаш там където е криво с раздвижен ( или френски както е известен също ) ключ и го поизправяш леко.
          Това е начина.При необходими умения се изправят на 99.9%.
          Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Колко е крив и къде и крив. Имаш ли снимки?
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

[UOTE=Краси;1602178]Колко е крив и къде и крив. Имаш ли снимки?[/Малко е крив по външната периферия.

Коментар

Това е горе описаната процедура с неподвижна отверка въртейки гумата се установява кривото място и се манипулира с френският ключ навътре или навън.На снимката съм използвал малък ключ процедира се с по голям.
                Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Става няма смисъл от нов, дай го на някой майстор който рабира на плосък шлаиф и си готов но трябва да провериш и базата на захващане на диска да не е крива.

Коментар

Какъв плосък шлайф какви пет лева.

Коментар

Става на плосък шлайф, и е пробвано на преден диск на КТМ МХЦ 400. Мога да го снимам след шлайфа, но за съжаление нямам снимка преди като беше крив. Преди да се шлайфа го понапънахме със щанга, но неможа да се изправи перфектно, а и беше каран много време така и имаше вече ръб на кривото място. Толкова бе крив, че при стискане на спирачката, гумата провлачваше на всеки оборот на диска. След шлайфането, вече (преди един месец) мотора спира идеално и не се е изметнал на кривото място.
                      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Разбира се става но това е последният етап от ремонта да не го подкара съвсем крив на шлайфа че ще остане с 1 мм диск.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X