Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко атмосфери трябва да се помпат 2-те гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: на колко атносфери тябва да се помпат 2-те туми

Веско и Цецо научете малко граматиката бе пичове,пише се атМосфери,а и Весо за симсона не знам какъв оффроуд ше прайш та ти требат тия данни
    [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
    [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

искрено ме весели последния пост. не знам какво общо има граматиката с правописа освен, може би, че и двете се учат към 3ти клас. в тази връзка "ше прайш та ти требат" остава без коментар. оправи ми настроението

Коментар

Едното е правопис, другото - жаргон. Има разлика
        На мен ми беше интересно 0.5 атм. на кал ако мотора и водача са в тежката категория няма ли да е малко например? Има ли зависимост между килограмите и атмосферите?
        DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
          На мен ми беше интересно 0.5 атм. на кал ако мотора и водача са в тежката категория няма ли да е малко например? Има ли зависимост между килограмите и атмосферите?
          А тъкмо се подсетих и аз да питам: за асфалт на колко ли ги помпат колежките?
          Прикачени файлове

Коментар

като са толкос меки гумите няма ли опасност да се изкривят каплите
            KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Първоначално публикуван от rambo Преглед на мнение
              като са толкос меки гумите няма ли опасност да се изкривят каплите
              Мислиш, че като са по-напомпани не се кривят ли???
              Иво Георгиев
              Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                Естествено че за по-тежките хора налягането в гумите трябва да е повече.
                Аз с моите килца карам на кал с почти изпусната гума - около 0,2 атмосфери, че даже може и да е по-малко. Манометъра не го хваща Обаче се случва да късам вентила на гумата така
                2010 CRF 250 R

Коментар

Ами да погледнем какво казват по въпроса оригиналните инструкций за използване. Понеже имам почити пълни мануали за Ямаха ТТ600 прочетох какво пише там:
                  Off-road riding: Front- 1.00 atm , rear- 1.00 atm. (cold tire pressure)
                  max. pressure Front- 2 atm, Rear- 2.2 atm.
                  Проверих и в манула на ХОНДА XR препоръчват същите стойности.
                  От собствен опит препоръчвам малко по-високо налягане (около 1.2-до 1.5) заради острите камъни когато карате ендуро.
                  born to be wild
                  Кольо Ковачев

Коментар

До: На колко атмосфери тябва да се помпат 2-те гуми?

По въпроса с късащите се вентили чух, че се продават някакви урудки дето не позволяват вентила да бъде срязан от каплата.
                    Някой има ли информация за тях моля да я сподели ще е доста полезно
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Моето ХТ го карам на 0.8-1атм. на меко и в гората , на 1.5 атм. на асфалта, и ако качвам някой , задната я правя на 2.0атм. а предната пак 1.5. В общи линии се оказва ,че същото го пише и в мануала на Ямаха. Пролетта имах много кошмарен случай: останалият зимен въздух беше станал 3.2 атм.?????(в предната гума) Има някаква логика - топло-студено, свиване-раздуване. Лошото е , че се усетих чак на слизане от х. Гранчар.А през цялото време преди това се чудих какво по дяволите става с тая предница.
                      Абе проверявайте си редовно налягането в гумите според предстоящото каране!!!
                      ПАНЧО

Коментар

Където и да ги карам, помпам ги на 2 атм. (30 паскала). Като си с нови гуми (як грайфер) и като е по твърда държи по-добре на кал според мен. А иначе може и малко под 2 атм.
                        KTM Fen

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                          Където и да ги карам, помпам ги на 2 атм. (30 паскала). Като си с нови гуми (як грайфер) и като е по твърда държи по-добре на кал според мен. А иначе може и малко под 2 атм.
                          Ти изби рибата бе! Какъвто и да ти грайфера, когато влезеш в калта с толкова напомпана гума се случва нещо на което старите хора казват "пате в калчища"
                          Иво Георгиев
                          Gworkshop

Коментар

Аз съм на 1.1-1.2 атм. Това е!

Коментар

е момчета няма категоричен отговор на въпроса

ама тя и темата така е зададена
                              "На колко атмосфери тябва да се помпат 2-те гуми?"

ами зависи в какви условия и на какъв мотор
                              едно е мотора ти да тежи 100 кг друго е да е 130
                              едно е този който го кара да е 60 друго е да е 100
                              едно е да караш в камъни друго е в кал и сняг

разбира се за оффроуд препоръчителното е около 1 атмосфера плюс минус 0.2 десети но все пак всеки сам си прави преценката как и къде ще кара
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Някъде из постовете засякох думата "папион".Моля обяснете ми какво значи и каква работа върши.Благодаря предварително!
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X