Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам - Кавазаки КДХ 200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направи си сам - Кавазаки КДХ 200

... преди много години, в една далечна галактика, едно Кавазаки стана на части:

http://barba.atspace.com/kbd/

и дълго време седеше на рафтовете и по ъглите на разни гаражи... Младия джедай Владиуокър помоли ТаткоБарба за съдействие - да се съберат частите на Железния Генерал на едно място, за да е възможноо възстановяването му.

Целта на проекта е техническо съживяване, а не пудрене, така че на козметичните детайли няма да се обръща внимание. Боядисаната рама и претапицираната от колегата Димитър седалка са по-скоро стечение на обстоятелствата.

следва продължение...
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

До: Направи си сам - Кавазаки КДХ 200

Нови лагери, обилно грес ... и коловете са сложени (предварително сервизирани)

Коментар

Много ми е интересно как ще се развие темата по натам. Очакваме още снимки от сглобяването на маторя

Коментар

И аз с нетърпение очаквам продължението.Много ми е интересно какво ще се получи накрая.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
          Целта на проекта е техническо съживяване, а не пудрене, така че на козметичните детайли няма да се обръща внимание. Боядисаната рама и претапицираната от колегата Димитър седалка са по-скоро стечение на обстоятелствата.
          Ти тия на кой ги разправяш? Я кви са лъскави и мотора и монтьора!!! До тук сте без грешки, като изключиме кутийката от корейски лагер на пода! Давай нататък!
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от H.D Преглед на мнение
            И аз с нетърпение очаквам продължението.Много ми е интересно какво ще се получи накрая.
            Е как какво - Хонда

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Ти тия на кой ги разправяш? Я кви са лъскави и мотора и монтьора!!! До тук сте без грешки, като изключиме кутийката от корейски лагер на пода! Давай нататък!
            Лагерите наистина са грешка - ама ги беше купил стария собственик. Другия път - истински

Лошото е, че някои чалркалаци са изгубени - гайката на кормилото я смених, винтове за спирачните дискове също намерих, ама сега липсва единия спейсър (дистанционна втулка с капаче) за задната ос ... Също така ми трябва успокоител (плъзгача) на веригата на предния край на носача ...

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
              Също така ми трябва успокоител (плъзгача) на веригата на предния край на носача ...

Не е голяма беля. Ако не намериш ще го измайсториме по-нашенски . Имам подходящ материал. Трябват само размери ......
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ако имаш в предвид гумената част от снимките е по-добре нова.За КЛХ струва около 30лв на този мотор май е същия плъзгач.

П.П. -Мотора изглежда все по-добре.Продъжавайте в същия дух. Очакваме снимки от процеса.Успех!

Коментар

С интерес очакваме продължението!

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
                    Ако имаш в предвид гумената част от снимките е по-добре нова.За КЛХ струва около 30лв на този мотор май е същия плъзгач.
                    Май на КЛХ е същия, но откъде за 30 лв?
                    мен ми обадиха цена 90 лв с 50% предплата и месец доставка...

Коментар

Малко от Събота...
                      процеса се извършва в гаража набрат ми и затова бачкаме само по няколко часа през уикендите ...

двигател

гуми (полушосейни защото мотора ще е учебен)

нови дискове

монтираните гуми

резултатът

засега дотук... ще има нужда от доставки

Коментар

Дистанционната втулка за отзад я врътнаха на струг и вече двете колела са монтирани

Голяма играчка беше изчистването на охлюва на спидометъра - направо съжалих, че не правим някоя уникална ретро машина

Коментар

натам ?
                          [COLOR=Black]
                          [/COLOR]

Коментар

С нетърпение чакаме продължението

Коментар

Пристигнаха някои неща, които чакахме и вложихме още някой час работа ...

Тая електроинсталация е голяма загадка... На всичкото отгоре, се оказа, че има и още една инсталация от друг мотор В крайна сметка май открихме кое къде трябва да е, ама ще се разбере като сложим двигателя.

и накрая обратно в ъгъла ...

Дотук сумарно сме работили под 20 часа, като повече от половината време е отишло в "Кой болт подяволите е за тук" и "Това ще трябва да го разглобим пак, щото онова трябва да дойде тук" (например повторно сваляне на задната гума за пиньона и на задния носач/шарнир, за поставянето на веригата - занитена е и не искам да я отварям и т.н. и т.н.)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X