Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направя съединителя по-мек?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да си направя съединителя по-мек?

Koлега, виж по-горе колегата Станислав е дал линк и там ще видиш нагледно каквото те интересува.
    0878424143
    0887424150

Коментар

На ямаха тт 600р 98г е много твърд. Предишният собственик ми каза да охлабя болтовете, които държат пружините в съединителя. Редно ли е това?

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от fichi Преглед на мнение
          На ямаха тт 600р 98г е много твърд. Предишният собственик ми каза да охлабя болтовете, които държат пружините в съединителя. Редно ли е това?
          Не не е редно. Тези болтове се стягат с точна сила. Има си книжка и там пише каква е тя. Иначе рискуваш да се развият и да стане МАЗАЛО
          А преди да предприемаш крути мерки, се увери, че жилото е чисто и смазано а не е клеасало и че ръчката ти не е заминала от всякъде. Тоест да има големи луфтове.
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Не се занимавай сглупости! Смени си жилото вкомплект с външната обвивка и ще почувстваш разликата

Коментар

Аз имах същият проблем, жилото ми се беше накъсало и се движеше много трудно, аз си помислих ще съединителя ми пътува към оня свят, но уви се скъса и смених само самото жило, бронята я запазих старата напълних я обилно със масло са, и сложих жило от 2 лева от по-дебелите за колело и стана много добре много леко се стиска с 1-2 пръста стискам съединителя поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                Не не е редно. Тези болтове се стягат с точна сила. Има си книжка и там пише каква е тя. Иначе рискуваш да се развият и да стане МАЗАЛО
                А преди да предприемаш крути мерки, се увери, че жилото е чисто и смазано а не е клеасало и че ръчката ти не е заминала от всякъде. Тоест да има големи луфтове.
                Жилото го смазвам редовно и има ефект,НО ако стегна въпросните болтове няма натискане.Под пружините не е подлагано,но може да са сменявани с по-дълги и като стегна болта да я сгъва до край?Ако някой знае с какъв размер да търся пружини да напише.мотара е ямана тт 600 р 98г

Коментар

Първоначално публикуван от fichi Преглед на мнение
                  Жилото го смазвам редовно и има ефект,НО ако стегна въпросните болтове няма натискане.Под пружините не е подлагано,но може да са сменявани с по-дълги и като стегна болта да я сгъва до край?Ако някой знае с какъв размер да търся пружини да напише.мотара е ямана тт 600 р 98г
                  Открих проблема.Старите пружини бяха с една намотка по- малко и в същото време с по-голямо сечение,а дължината е както на новите пружини 36 мм.След смяната с новите съединителя си е мек и работи перфиктно.

Коментар

Хора, не се занимавайте с глупости. Удължете си лостчето, което е долу и го дърпа жилото. Долу на капака ПитаЙте нЯкой състезател по мото крос ( аз не съм такъв)
                    Последно редактирано от viki terzieva; 26-12-10, 10:36. Причина: Моля, ползвайте главни букви!

Коментар

Би ли споделил как става тази операция. Или нека ти обясни някой кросаджия щом (ти не си такъв )
                      Последно редактирано от viki terzieva; 26-12-10, 10:37.
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

Как да направя хидравличния съединител на КТМ по мек? Днес стисках съединителите на CRF450R,RM125,CRF250X,YZ426,всички се стискаха лесно,а моя поне 2 пъти по трудно,което след цял ден каране,към края на деня вече немога да го стискам от болка в ръката,решения ?

Коментар

Първоначално публикуван от garkoff Преглед на мнение
                          Как да направя хидравличния съединител на КТМ по мек? Днес стисках съединителите на CRF450R,RM125,CRF250X,YZ426,всички се стискаха лесно,а моя поне 2 пъти по трудно,което след цял ден каране,към края на деня вече немога да го стискам от болка в ръката,решения ?
                          Казано спамерски,смени мотора и марката

А иначе първо пробвай дали е обезвъзушено,все пак това е маслен съединител и ако не е обезвъздушено пак може да е твърд. И ако е бил преди мек и сега е окоравял, може да е износен....А ако си е твърд оригинално, премини пак към първо мнение
                          Последно редактирано от viki terzieva; 26-12-10, 10:38.

Коментар

..Откакто е в моите ръце си е все така,водихме го на доктор за основен ремонт, отговорът за съединителя беше, че хидравличните не подлежали на настройка, а на КТМите били най-меките съединители. Е, да, ама не
                            Някой други решения? Не ми се иска да го разглобявам, просто защото се съмнявам после да успея да го събера, освен пак да го водя на 'доктор' с точни инструкции какво искам, не знам..
                            Давайте акъл, щото ме болят ръцете след час-два каране
                            Последно редактирано от viki terzieva; 26-12-10, 10:40.

Коментар

Аз също съм мислил за направата на ново по-дълго лостче което дърпа жилото.Става въпрос за лостчето на долния край към двигателя където е.Поне при РМ/РМХ от по-старите е сравнително елементарно за направа и единствения проблем биха били шлиците.Като вариант е и да се намери друго такова лостче и да се разреже на две и така да се Удължи.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 26-12-10, 10:40.
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Става въпрос за хидравличен цилиндър,с масло,а не жило,ако все още 'сме' на моя проблем?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X