Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Етерът" има ли приложение при мотоциклетите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Етерът" има ли приложение при мотоциклетите

Има едни спрейчета с различни имена , за по-лесно палене. Съдържат етер май. С тях става лесничко.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

До: XR мания - 400/440сс

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Има едни спрейчета с различни имена , за по-лесно палене. Съдържат етер май. С тях става лесничко.
    Моите уважения към Жоро Нешев,но за тоя спрей не си го и помисляйте-ще си изпочупите краката.Етера се самозапалва при 28град,което значи че в цилиндъра ще гръмне много,много преди ГМТ-сиреч манивелата ще ви набие такъв шут , че не ми се мисли(за дизелови автомобили става,но за мотор...).
    За ХР-а-ако е добре регулиран карба , мотора пали лесно(на второ,трето ритане).Наистина има някои чалъми , но те важат за всички мотори с манивела.Основното при Хр-а е да се подаде малко газ(на 5-10%) и масура да се държи през цялото време докато позагрее мотора(иначе гасне).
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 13-01-10, 09:06.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Моите уважения към Жоро Нешев,но за тоя спрей не си го и помисляйте-ще си изпочупите краката.Етера се самозапалва при 28град,което значи че в цилиндъра ще гръмне много,много преди ГМТ-сиреч манивелата ще ви набие такъв шут , че не ми се мисли(за дизелови автомобили става,но за мотор...).

Още веднага да кажа , че Емо по принцип е прав. Но отчаянието и мъката понякога водят до самоубийствени решения. Едно от тях преди време беше да пробвам и със спрей. Е краката са ми здрави. Не съм съвсем сигурен дали тези спрейчета съдържат точно етер.

Впрочем Емо едно време са ми казвали , че машините на състезанията по спидуей вървят на етер и рициново масло...... Мисълта ми е , че дявола не е толкова черен. Пламната температура на течните горива е отделна много голяма тема. Поработвал съм в тази сфера през деветдесетте години на 20ти век и имам някакви знания. Казвам го за да ти обясня , че етера не се самозапалва при 28градуса и нормално атмосферно налягане. От там нататък има значение степента на сгъстяване на двигателя , но пък Хонда по принцип не произвежда двигатели с голяма компресия. Фирмена политика. Още чичко Соичиро им е наредил да гонят високи обороти и те нали са си изпълнителни.....

За да не се завързва безмислен спор , ще кажа само още това , че при мотор с манивела , минава време от момента на впръскване на спрея до момента на ритане на манивелата. За това време една голяма част се е изпарила , но остава мъничко количество , което пема искрата и дообогатява горивната смес точно когато камерата е най-студена.

Обосновах ли си твърдението достатъчно добре теоритично?
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

...че етера не се самозапалва при 28градуса и нормално атмосферно налягане...
        Не знам! Аз цитирам учебника по физика от осми клас(може би си спомняш за малайската запалка.....мале какви простотии помня),но сигурно си прав.За всеки случай аз не бих пробвал(имам само един десен глезен).
        ПП.Само веднъж съм го пробвал въпросния спрей(на С-класа 250ТД) и издаваше такива жални звуци завалийката , че направо ми се дорева(бесни детонации,тропане и премилане на буталата).
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Елементарно е бе Емо. Изчакай да дойде лятото /30С/ вземи спрей и пръскай ...... нали не си представяш че в магазина ще продават самовъзпламеняващи се огнепръскачки..... ЕС сме.
          В малайската запалка сигурно има още нещо......

Който има съмнения за "Старт" спрейовете , може да пръска "Carburator cleaner" , състава и ефекта от него са почти идентични. За двигателя също не може да са пагубни. Иначе някой щеше да ги е осъдил вече /производителите/.

А манивела се рита само с подходящи ботуши!

То едноцилиндровото зверче и без разни химии може да се изхитри и да върне. Сашо Карчев от Суходол /който не го знае/ май ще си куца до края на живота от тарикатско палене по джапанки.
          0888932647

Коментар

Елементарно е бе Емо. Изчакай да дойде лятото /30С/ вземи спрей и пръскай ...... нали не си представяш че в магазина ще продават самовъзпламеняващи се огнепръскачки..... ЕС сме.
            В малайската запалка сигурно има още нещо......
            Добре де съгласих се въпреки , че ставаше дума за чист наркозен етер-от тоя дето го използват в авио моделизма-нали знаеш , че ония ДГТ-та нямат свещ и точно заради това наливет етер(той наистина се пали при много ниска температура).
            ПП.Мисля ,че достатъчно сме спамили по темата-няма да го обръщаме на форум по химия нали?

Джон Кенеди

Коментар

Да "спамна" и аз
              Етера се самозапалва от налягането, не от температурата.
              Друго не ми е ясно - къде се впръсква този спрей
              Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
              0894328706

Коментар

До: "Етерът" има ли приложение при мотоциклетите

В смукателя на кутията на въздушния филтър.

Джон Кенеди

Коментар

Пръска се в шнорхела за въздуха (при колите поне). Ползвал съм такъв за кола преди време - имаше ефект наистина. При мотор нямам идея какъв ще е резултата, но моя е със стартер и мога да опитам и да ви разкажа после. Имам такъв спрей в работата. Лошото е, че моя пали от оборот и не знам как ще видя дали има ефект !

п.п. Емо, късно видях че и ти си писал - сори.
                  Моят пост може да бъде изтрит.
                  Honda XR600
                  Kawasaki KLX650
                  Honda XL600V Transalp
                  +359 888 6З5 9З4

Коментар

Обичам миризмата на изгоряло рициново масло.Двутактовите вървят по добре с него.

Коментар

За повечето мотори е по-добре да се пръска след въздушния филтър и преди карбуратора - във фланеца. Иначе , ще се отмие много от маслото на филтъра /ако е омаслен/. При повечето мотори фланеца е захванат за въздушната кутия без скоби и други пречещи екстри , та е достатъчно само да се деформира леко с пръст и да се мушне в образувалия се процеп тръбичката на спрея. Голяма част от спрейовете пък са дълго маркученце /тръбичка/ вместо пулверизиращ накрайник.

Мойто "Аки" като пропусна да го паля повече от една две седмици , отказва да пали без такава "почерпка". Явно поизсъхва карбуратора и докато отвори клапана и напълни камерата трябва да върти дълго. Е аз не го мъча да върти а му пръсвам и стартира на половин оборот.
                      0888932647

Коментар

Пичове, пуснете снимка на опаковката...
                        Да го видиме тоя Етер... На Бенакс ли е или нещо на Кока-Кола
                        Съвсем сериозно ви питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                          Пичове, пуснете снимка на опаковката...
                          Да го видиме тоя Етер... На Бенакс ли е или нещо на Кока-Кола
                          Съвсем сериозно ви питам.
                          Ей ги бе адаш. И всичките помагат при трудно стартиране.
                          Прикачени файлове
                          0888932647

Коментар

На едното пише, че е за стартиране.
                            Но другите два ги дават за почистване на карба... те също ли помагат при стартиране?
                            По-твоя преценка, кой е по-добър?

Коментар

Ако мога да се изразя така - органолептичният анализ показва - приблизително еднакъв химичен състав и също така ефекта от пръскането е приблизително еднакъв. Хем почиства колектора от гадости , хем пали по-лесно.

Миришат на етер с още нещо. Това е.

Само да уточня - пръска се за по 2-4 секунди. Някой да не предобри.
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X