Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Шнорхел" за ендуро

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • "Шнорхел" за ендуро

    Идеята даде Десислав, аз рекох да напиша темата, че да видим какво ще излезне
    Идеята беше за една тръбичка на ауспуха (по-корава за да стърчи право нагоре) захваната по някакъв начин със скоба за самия ауспух, но не вярвам никой до сега да не е измислил такова нещо та ако такова да си поделим патента на продукта със десислав
    Има ли такова изобретение или не ?
    Ако има, защо никаде не съм виждал дори в интернет ?
    Мисля, че "удавянето" на моторите бе единият от основните проблеми в Ст. Загора и ако се направи нещо такова като шнорхелче, мисля, че ще се реши един доста голям проблем, и никой няма да го бърка колко е дълбока водата, през която се минава
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

  • #2
    Не се обиждай ама това е много тъпа идея, и доколкото си спомням на Десислва става въпрос за АТВ а не за мотори, пък и шнорхел се слага на въздушния филтър за да не дръпневъздух за какво ти е на ауспуха? Там може да се слага на 2Т понеже има възможност да засмуче, или поне е по-голяма отколкото при 4Т където има клапани и вобще гърнето е еднопосочно. Пък на повечето модерни ендура, че и на 20+годишните отвора на въздушния филтър е под седалката, което се пада мин. 70+см повече от това, става подводница според мен. А и колкото и да изолираш винаги има от къде да засмуче, картера има одушници, карбуратора има поне един и той, абе шнорхел за мотор....а и тази по-яка тръбичка ако по някакво стечение на обстоятелствата вземеш че изпуснеш мотора и ти се забие по тялото, целтта е да няма никакви такива стърчащи работи по мотора. Аз не вярвах като ми разправяха преди време да си махам огледалото като влизам в гората, но колко пъти съм го удрял в клони и ми е дърпало мотора, не дай си боже да падне и да се счупи където и да ти се забие 20см. желязо може да е фатално. Най-добре на КТМ-те имат едни згъваеми пластмасови огледалца, паднеш то се прибере няма риск.

    Коментар


    • #3
      Сега видях темата в която се споменава въпросния "шнорхел", понеже в АТВ раздела също се спомена но във връзка точно със тях. Но мнението ми си остава същото, ще цитирам един от на-великите автомобилни сътезатели, който има книга с техники за каране(която аз за съжаление не съм чел а само отделни участъци)"Не е добър този шофьор който попада в трудна ситуация и излиза невредим от нея, добър е този който кара така че да не попадне в подобна ситуация!"
      Ние караме мотори не подводници, всеки трябва да си предцени дали може да мине определено препятствие, спрямо неговите възможности и тези на машината му, пробва се ако не може търси по-леко.

      Коментар


      • #4
        Да внеса малко яснота. Първо: Това което написах / http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...r=asc&start=60 / беше в рамките на шегата. И второ имах в предвид на въздушния филтър, но не се бях уточнил щото все пак се шегувах. Макар, че щом хората слагат на АТВ-та сигурно може да се сложи и на мотор, какво че има отдушници на картер, скоростна кутия и т.н. и те могат да се изведат на горе.
        Обаче едва ли си струва някой да хвърли толкова време и пари за такова нещо. Ако някой иска да влиза в вода или кал ще си купи това:

        Коментар


        • #5
          Точно това имах предвид, на атв-та съм виждал сложени такива като на снимката, но на мотор не мисля че е рационално да се сложи.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X