Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителни два странични резервоара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Допълнителни два странични резервоара

Ае моторите са си супер стига този дето ги кара и той да е "супер" аз моя и разработка и самото каране.. просто "си го уважавам" и той не ми праи магарии. Иначе наисти не е кой знае какво но аз го взех по предназначение и съм доволен. Просто искам малко да го персонализирам за мойте изисквания и стил на каране. То затова пуснах тука тема, с надеждата поне до 2010 да съм си свършил работата(работа= два резервоара и пиньон+ корона- ) не ми е за скороста но искам поне при 100км/ч да е на 5-6000 об. да не трябва да го усъквам постоянно както аз карам предимно на дълги дистанции.
    В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
    Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

[quote=ivan_j;537621]Колега, ти ме разби.
      С 200 куб. машина по 1-2000 км на седмица
      Ти слизаш ли въобще от мотора.
      А и ако наистина е Скуут, направо кандидатствай за рекламно лице на китайчетата.
      [quote]

И да искам не мога понеже на 680 км пробег ми се скъса жилото на КМ и нарочно не го оправям.
      Последно редактирано от _-McCoy-_; 27-11-08, 14:58.
      В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
      Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

С това мълчание ще ме накарате сам да си направя резервоари от две затоплени и извити пластмасови туби... ахаха
        Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Е не е точно резервоар, но си имам читава туба за гориво (8 литра, облицована с гума), която си взимам в раницата от време на време - доста добре се представя.

За да не е спам...

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
          На мен вниманието ми се спря веднага (както се и очакване) върху едни туби в склада за нафта* => бензин* от по 36л
          Но искам да е като хората хем да не го мъкна на гръб нем да изглежда добре и... пфф завива ми се свят вече от тези резервоари. Май да взена да му сложа кош и в коша един варел хахахаха
          Коша въобще не е това, което си представяш! Естетиката рядко има място при практичните решения - ако все пак ги съчетаят по някакъв начин обикновенно е скъпо удоволствие. Решението за 8-те литра си е тежък (буквално) избор. Ако ти е трудно да ме разбереш - ами просто сложи една тухла четворка в една раница и горе-долу ще добиеш представа за какво става дума.
          Последно редактирано от господин никой; 27-11-08, 17:20.

Коментар

На мен вниманието ми се спря веднага (както се и очакване) върху едни туби в склада за нафта* => бензин* от по 36л
            Но искам да е като хората хем да не го мъкна на гръб нем да изглежда добре и... пфф завива ми се свят вече от тези резервоари. Май да взена да му сложа кош и в коша един варел хахахаха
            Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Идеята която ти даде адаша (ivan_j) за резервоар на мястото на маската (фара в случая) може да осъвършенстваш малко ако си готов да махнеш таблото и на негово място да поставиш подходящ съд и да го ползваш и него за резервоар.Разбира се няма да събира кой знае колко много бензинец.А иначе вместо това табло може да си сложиш километраж от колело примерно.Друг вариант е да си потърсиш по-голям резервоар от друга машина който да пасне на твоята.Това с резервоара на мястото на пластмасите нещо не ми харесва като идея поне на мен.Не и на тая машина.
              Иван Маринов
              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение

Решението за 8-те литра си е тежък (буквално) избор. Ако ти е трудно да ме разбереш - ами просто сложи една тухла четворка в една раница и горе-долу ще добиеш представа за какво става дума.
                едно е да ти виси на гърба и да те дърпа постоянно друго е да си стои на болтове тихо и кротко
                Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                  Идеята която ти даде адаша (ivan_j) Това с резервоара на мястото на пластмасите нещо не ми харесва като идея поне на мен.Не и на тая машина.
                  предните ми пластмаси стоят на три масивни толта на хубави метални стойки към металния ми резервоар така че няма да лепено с дъвкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:51221664557128899_1.jpg
Прегледи:1
Размер:118.2 КБ
ID:5076626

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:51226164510572952_1.jpg
Прегледи:1
Размер:55.4 КБ
ID:5076627
                  Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Знам ги аз как изглеждат пластмасите.Колко съм лежал на такъв мотор, че дори и съм покарвал 1-2 пъти.Просто си мисля, че по-удачно е да се сложи зад фара или по-голям резервоар да се търси.Сега се сетих, че едно време (и още не ми е минал мерака де) исках пластмасов резервоар за РМХа и един приятел ми спомена за Евгени от Добрич, че може и да се съгласял.Ако си заинтересован пиши на лично да ти дам телефона му.Може да се съгласи да ти направи по-голям от оригиналния резервоар примерно.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                      Може да се съгласи да ти направи по-голям от оригиналния резервоар примерно.
                      Знвъннах му! Каза че единствено можел да ми поръча поголям ОРИГИНАЛЕН резервоар. Надявах се някои да прави на място понеже щеше да стане мн по-добре. Еми май сам ще си ги направя даже след като се опитам на моя ако искаш и на теб може да обърнем внимание ако стане така както аз си го мисля да взема 2-3 кв.м. пластмасови листи от ПЛАСТХИМ гр.Тервел да изрежа 3-4 парчета => камината да омекнат да мога да ги извия лепя ги, предварително стойки и монтаж.. Дано да стане така както си го мисля,дано

П.П. pray for my tanks
                      Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Да, дано да стане така както си го мислиш, но се опасявам, че няма да стане така.Струва ми се че е по-добре да се нагрява с пистолет за горещ въздух,огъването си е ши*ана работа.Нищо не пречи да се пробваш де.Може би ще е по-удачно да се направи отливка, на оригиналния резервоар, от гипс примерно и по отливката да мажеш с разни смоли и подобни чудесий от който хал хабер си нямам дали издържат на бензин и кво ли още не или поне по тая отливка да си направиш подходяща с по-голям размер (да отнемеш малко материал тук и там и да си добавиш нещо може би) и по тая отливка да огъваш листовете.Няколко потънки листа не е ли по-добре от един по-дебел.Хем по-лесно ще ги огъваш, хем ми се струва, че ще е по-здраво.После да ги слепиш с някаква смола или лепило и после двете части да съединиш (като шоколадово яйце).

П.П.То частта с шоколадовото яйце маи е най-важна, отливката трябва да е така на две части.

П.П.2.Предупреждавам, че не разбирам от такива работи, не съм се занимавал и това са вариантите който бих използвал аз.Не претендирам, че технологията ми е вярна, нито пък че ще стане.
                        Иван Маринов
                        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X