Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за изправяне на разервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Информация за изправяне на разервоар

Не съм сигурен че ще стане с части от XT, и аз съм си го мислил гледах едно XT 92г. имат доста различия с XTZ.Ako знаеш някое така преправено и имаш снимки прати да видим как се е получило.

Коментар

Един съвет колега - в Ебай-я има страшно много части втора употреба и нови за всякакви мотори. Точно за ХТ - то незнам, а и цените са си доста ниски понякога.

Например за моята Ямаха има всякакви части - като започнеш от резервоари, пластмаси и т.н., че и до жила за скоростомера и иридиеви свещи.
      Димитър Тенев

Коментар

Бих ти изправил резервоара, но сме на различни континенти. Инструмента който го използваме се нарича Stud weld. Нещо подобно на това, което се обясни в началото. Със специален пистолет се заварява (като точкова заварка) пластина или stud като пирон за главата, след което се захваща с пригоденият за това инструмент с плъзгашт се чук. предполагам, че и на e-Bay, могат да се намертят такива инструменти. При него няма опасност от избухване, защото няма пламък или искра. Но трябва много да сте внимателни с продългителността на загряване, защото резервоара е много тънък.
        Ето един пример за този инструмент. Цената е малко солена, но има и по-евтини.
        http://cgi.ebay.com/H-S-Auto-Shot-Un...1%7C240%3A1318

Коментар

Така де! На това му викат топуз или обратен чук.Проблема не е в искрата , а във високата температура!
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Гледах в ebay наистина там се намират доста части намерих и резервоар и то на по добра цена от колкото ми искат в България но мисля това да остане за краен случай все още се надявам да намеря някой около Пловдив или София да ми свърши работа.А и наистина всички познати заварчици се боят от температурата.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
              Единственият начин е рязане отвътре изчукване и лепене.Такива митове с компресор,боб и царевица ги забравете.С издърпване става,ако е мн. мъничко подбит,иначе се късарезервуара,защото ламарината му е мн. закалена.Всичко дет съм го написал съм го пробвал лично,а не съм го чел или чул от някъде.
              колегата е абсолютно прав аз също съм си изправял 5-6 резервоара но дори и със избивачката която сама се залепва и после дърпаш пак по някога стават малки дупки и като се опиташ да ги завариш стават за това аз ги запълвам с течен метал и след това със кит и няма ядове

Коментар

Единствения пробван начин за невзривно изправяне е следния. Приготвя се сравнително елементарен инструмент - избивач - парче тел /например арматурна Ф6/ за нея от единия край се заварява най голямата налична поцинкована шайба м6 а от другия край се нарязва или заварява резба м6. Поцинкованата шайба се калайдисва , резервоара също / в мястото където е деформиран и почистен до метал/. Запоява се шайбата за резервоара и се действа като с обикновен избивач /Заварен/. И така колкото пъти е нужно за да се стигне до кит. Аз съм изправял резервоари така - не гърмят ако са почистени добре от бензин.

Надявам се да съм бил полезен.
                Успех
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Така де! На това му викат топуз или обратен чук.Проблема не е в искрата , а във високата температура!
                  Топуз , бях я забравил тази дума. Разцепи ми се задника от смях. Звучи ми като гюле. Тука се казва слайд хамер (плъзгашт се чук), а някои му викат снатчет (за по-големите). Мене идеята ми в коментара беше за пистолета който заварява тези пирони (studs). Използват ги и за изправяне на ауспуха. Аз лично имам машина за изправяне без тези пирони, но горе долу е на същият принцип, обаче цената е много солена.

Коментар

Имам един резервоар, който е доста смачкан.
                    Мисля си да го взривя за експеримента.
                    Слагам малко бензин, разклащам хубаво.
                    Махам капачката, за да остане здрава гърловината и гърмя с някакъв детонатор отдалече.
                    Първо смятам да пробвам с някой стар соц. резервоар, имам доста такива в мазето, а после с конкретния, за който има и мотор
                    Целта не е да стане идеален, но поне да събира количество, близко до оригиналните 20л.
                    Имам един приятел Гошо Бомбата, но не съм го виждал от години, иначе той с удоволствие ще свърши опасната работа.
                    Като се наканя, ще взема и камера да снимам. Лошото е че няма откъде да докопам високоскоростна, за да е пълно шоуто.

Коментар

Все пак,няма ли да видим снимка на подбитината?

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                        Имам един резервоар, който е доста смачкан.
                        Мисля си да го взривя за експеримента.
                        Слагам малко бензин, разклащам хубаво.
                        Махам капачката, за да остане здрава гърловината и гърмя с някакъв детонатор отдалече.....
                        Че какво му е сложното. Източваш бензина (той и без това няма да ти свърши работа в течно състояние) обръщаш резервоара надолу с отвора (подпираш го) и като по филмите си правиш една линия с бензин до безопасно за това място. Палиш и снимаш. Гледай да е до място, където можеме да отчетеме височината. Успех. Същото като, когато дигахме кутии с карбит, само че пиро ефекта ще е по-уникален.

Коментар

Днес се мъчих над подобен проблем и най-ефикасен се оказа варианта с обратния чук.
                          1. В резервоара се сипват няколко литра гореща вода и препарат за да бъде измиването от бензина по-ефективно. Разклаща се доволно количество време ... процедурата се повтаря докато водата , която източвате всеки път от резервоара спре да мирише на бензин.
                          Прави се за да изчезнат бензиновите пари (които са главния фактор за евентуален взрив).
                          2. Резервоара се пълни с вода и с телоподаващото се лепят много кратно "уши" от обикновена стоманизирана тел след което се издърпват с помоща на т.нар обратен чук до достигане на оригиналната форма.
                          Предполагам сега ще следва шкурене , кит , боя, лак.
                          П.П. : На първата снимка е показан жалкия ми опит с 8мм. шпилка (по-подходяща е доста по-тъка тел) и по-голяма от показаната тежест.
                          Не задържайте телоподавката повече от секунда на резервоара ! ламарината на този конкретен резервоар е адски тънка, а предполагам е валидно за всеки здравомислещ собственик.
                          Ефекта от цялата операция е положителен и с малко кит и нова боя получавате изправен резервоар и доволен моторист
                          Надявам се , че съм бил полезен.
                          Прикачени файлове

Коментар

Аз съм чул, че резервоара се пълни с пшеница, ръж или някаква житна култура, след това се долива вода, затваря се капачката(би било добре да се подсигури капачката, като се обвие с тиксо) и се оставя. С покълването на зърната, резервоара се изправя. Мислех, че е шега, но след като и колегата Гоблин е чул, значи става, има резон в цялата работа!
                            Поздрави: Николай Георгиев
                            KTM 400 EXC

Коментар

Става ама само с резервуари с правилна /примерно капковидна/ форма и ако не е уцелен на някое ръбче. Но в тези случаи много често помага и надуването с компресор или водна струя от чешмата. Ако резервуара е ръбест и е уцелен на ръбче не може да стане така. Трябва си изчукване.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

От: До: Информация за изправяне на разервоар

чувал съм че ги пълнят с суха царевица доливат вода и чакаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X