Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за боядисване на рамка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за боядисване на рамка

След песъкоструята, дойде ред и на боядисването. Мислех си за електростатично боядисване, обаче Сабин изказа "некои съображения" против, а именно - голямата якост на полимерния слой, надвишаваща адхезията. Резултатът, че при отлепянето се пълнят локални корозионни резервоари с влага ми звучи логично и никак не ми харесва.

В тази връзка, какво бихте препоръчали като оптимална защита от корозия и сравнително износоустойчив покривен слой. Май си мисля за пръскане с пистолет с някакъв по-специален, например цинков грунд.

Ако някой се е борил с оголени до метал рамки, ще съм благодарен да сподели впечатленията си.

С рамки нямам опит, но мога да кажа какви са резултатите при боядисване на джанти, където най-добри и дълготрайни резултати има при електростатичното покритие.

Мисля, че за най-дълготрайни резултати ще бъдат постигнати, ако рамката след пясъка струй (но до половин час) се подложи на поцинковане и след това на прахово боядисване...
    VPetrov.photography

Коментар

обер
      както и да го боядисаш братче се тая горе долу щото пак ще го поочукаш и то доста бързо ако го навираш из чукарите
      що се отнася до корозията на рамката
      до сега не съм видял рама да корозира кой знае колко
      съвсем повърхностно само
      тези рамки са от невероятно здрав метал
      и на практика проблема е че се кривят например при силен удар отдолу а на някои мотори се пука заварката дето държи предницата
      иначе корозията е най малкия проблем
      виждал съм и на прахово боядисани не стоят зле
      но май наистина след време се пука покритието и пада на парчета
      както ти казах тъй или иначе след 1 година пак ще е поожулена отдолу
      та мисълта ми е че не доживяват да ръждясат
      обикновенно преди това се скапват поради други причини

между другото димитър ти направи седалката можеш да идеш да си я вземеш от братовчеда ММ
      ще пусна отделна тема със снимки

Коментар

сори за офтопик-а, но пиша тук за да не отварям и аз нова тема
        та по какъв начин и с каква боя е най-подходящо да си боядисам резервоара (метален е)

има ли някви специални бои къде държат на бензин или..

Коментар

Боя за резервоар и рамка

За резервоара трябва да е с акрилна боя за да не се разтича от бензин, ако е синтетична боя ще получиш много неприятна гледка още при първото зареждане. Може също и с металик той е на същата основа като акрила.

А за рамките аз лично съм много доволен от праховото боядисване. Вече сме направили 5-6 мотора и резултатът е перфектен, а и издържа повече на удари, понеже слоя на боята е доста по дебел от този с обикновенно боядисване, но задължително трябва предварителна обработка с пясакоструйка иначе не става.
          Иво Георгиев
          Gworkshop

Коментар

Боядисване и почистване на джанти

Прахово боядисване и почистване с песъкоструй на джанти и всякакви изделия от метал има на бул. Европа 6, на около 150 метра от кръстовището на МакДоналдс на Орион. Тел. 0888524710 Симеон Митков. Стават супер...

Коментар

Re: Боядисване и почистване на джанти

На Мони бояджииното е много спретнато, но аз знам едно пак в този район в което имат много качествен препарат против корозия(спец. е правен за фирмите, които правят мебели за IKEA)! Ако искаш това е адреса: ул.стачник 1, с/у ТПК "Ат.Романов" ;"PCG"-ООД се казва
              0896 710 211 - Живко (управителя)
              Глупости правят умните хора, за останалите това е ежедневие!

Коментар

Здрасти Nokia. Всяко бояджийно, което държи на качеството преди да направи електростатичното прахово боядисване прави почистване със специален антикорозионен препарат. След праховото боядисване като се сложат перли и лак и джантите стават перфектни

Коментар

Re: Въпрос за боядисване на рамка

има един много як препарат за студено починковане (дзинга) първо с него след това грунд и поя! при мен стана много яко! една черна ламарина боядисана само с дзинка на дъжда седи вече трета година......не е мръднала

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X