Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За разхода на гориво при кросовите и ендуро мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За разхода на гориво при кросовите и ендуро мотори

Първоначално публикуван от afafds Преглед на мнение
    Хайде да съживим малко темата.Някой може ли да сподели колко харчи yz250f на разходка
    Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
    А аз пък се интересувам колко харчи Yz450
    Поздрави,
    .... и какъв отговор очаквате на въпроси като вашите
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      .... и какъв отговор очаквате на въпроси като вашите
      Наистина въпросите не са зададени много конкретно, но само мога да добавя, че Ямаха уз450 харчи доста малко като за кросов мотор Поне с такова впечетление съм останал Като литри на час не мога да кажа, обаче за маршрута Пирдоп-с. Чавдар- Панагюрски колони- Копривщица Ямахата беше изхарчила най-малко от всички - 2,5 литра А това си е бая каране За цял ден от 11 до 8 вечерта и един резервуар не изгори, а почти не сме спирали

Коментар

ктм125 сх 6 на 100 разходка , асъс рь4ка под 10 не пада. абе с 2 думи гори колкото му сипя.

Коментар

Чезарата(350 12V) ми гори към 4-5/100,като се има предвид че е само в оборот,а Африката малко ме депресира с тези 7-8/100,но и с него не ме изпреварват никога.Опита ли се някой,просто навивам масура малко повече.

Коментар

От: До: За разхода на гориво при кросовите и ендуро мотори

Аз от скоро съм собственик на Хускварна ТЕ 610 и въпреки че е със супермото джанти и я карам само по асвалт ме интересува някой дали може да ми каже какъв би трябвало да е приблизителният разход на този мотор при здраво ръчкане.От все още скромният ми опит с този модел ми се струва че си гълта около 4л. за около 30мин здраво каране,но това малко ли е или много това е въпроса който ме вълнува затова питам за други мнения по въпроса.
            Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Първоначално публикуван от SMR610 Преглед на мнение
              Аз от скоро съм собственик на Хускварна ТЕ 610 и въпреки че е със супермото джанти и я карам само по асвалт ме интересува някой дали може да ми каже какъв би трябвало да е приблизителният разход на този мотор при здраво ръчкане.От все още скромният ми опит с този модел ми се струва че си гълта около 4л. за около 30мин здраво каране,но това малко ли е или много това е въпроса който ме вълнува затова питам за други мнения по въпроса.
              Една от особеностите при разхода на гориво е индивидуалния стил на каране. С един и същи мотор сме засичали доста големи разлики в разхода когато го карам аз и когато го кара Митков. Разход от 8л. на час ми се струва горе-доло нормален за такава Хускварна, ако средната скорост е била около 100км/ч. Дали ще гори малко или много зависи от настройките на карбуратора. Може да го направиш да диша през сламка, но тогава няма да има мощност.
              Последно редактирано от Димитър; 27-05-10, 10:15.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Мерси за отговора колега,то при мен средна скорост почти няма защото моето каране се състои предимно в ускоряване на макс по всички предавки или каране на задна гума и после същото отново и отново та то си е подобно като крос на асфалт затова питах за разхода въпреки че на мен не ми се струва страшен тоя разход за тази кубатура и мощност но все пак исках да чуя и други мнения.А при мен въобще не е на почит икономията а естествено вървенето.Поздрави.
                Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Ако с един резервоар може да минеш 100-120км, значи разхода ти е добре . Това е една груба сметка която общо взето върши работа.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Honda XR400R 6.6 - 7.0 l / 100 km по междуселски и горски пътища (около 4.0 - 5.0 l / hour по дерета и здраво спънати за моите представи и умения места ... различен брой падания и съответно загуба на бензин докато вдигна мотора)

Beta REV3 250cc 0.8 l / 10 km при транспортен режим ; 1.0 - 1.5 l / hour при използване по предназначение (район от около 25 000 m2 осеян с различни по големина и конфигурация камъни ... очаквам този разход да се увеличи с подобряване на уменията ми)

Коментар

KTM 525SX 2004 с мен (тежа 110кг) изминава около 80 км с един резервоар нормално каране (разходка)

Коментар

Първоначално публикуван от da wolf Преглед на мнение
                        KTM 525SX 2004 с мен (тежа 110кг) изминава около 80 км с един резервоар нормално каране (разходка)
                        Мале... аз си мислех, че моя харчи много...
                        Моя в интензивно темпо (гонене) дава 9-10л. на 100км.
                        Обикновенно карам смесено темпо... икономичко и бързо. Тогава с един резервоар минавам 100км даже малко + и притеснението от липса на бензин винаги присъства
                        Това горе са груби сметки, които съм си правил спрямо това какво показва ГПС-а като изминати километри (гпс на някой от групата), километраж нямам. Но скоро ще си взема и специално ще си направя тест за това колко харчи, при какъв стил на каране.
                        KTM Fen

Коментар

WR450 на разходки ми харчи между 6,5 и 8л. на 100 км в зависимост от терена и карането.
                          Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                            Мале... аз си мислех, че моя харчи много...
                            Моя в интензивно темпо (гонене) дава 9-10л. на 100км.
                            Обикновенно карам смесено темпо... икономичко и бързо. Тогава с един резервоар минавам 100км даже малко + и притеснението от липса на бензин винаги присъства
                            Това горе са груби сметки, които съм си правил спрямо това какво показва ГПС-а като изминати километри (гпс на някой от групата), километраж нямам. Но скоро ще си взема и специално ще си направя тест за това колко харчи, при какъв стил на каране.
                            Хм, Даниеле твоя харчи колкото 2тактов , кво е тва чудо, айде 7-8 иди-доди, ама чак 10. Той и моя е в тия граници 8-10 при каране в добро темпо и ръчкания там където може.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                              Хм, Даниеле твоя харчи колкото 2тактов , кво е тва чудо, айде 7-8 иди-доди, ама чак 10. Той и моя е в тия граници 8-10 при каране в добро темпо и ръчкания там където може.
                              Верно бе, то верно 9-10 литра са бая бензин за тоя мотор после викат, че ние вместо мръвки носим бензин в раниците.Ами пичове като ви гледам разхода май и вие ще трябва да го имате в предвид.Моя максимума му е бил 10 /100 а минимума 6/100 става дума за 125 крос 2т
                              0888 074 049

Коментар

Сузуки Рм 250 2т харчи към 7-10/100 зависи от карането с един резервар около 110-130 км максимум

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X