Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейте приятели мотористи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте приятели мотористи

Здравейте съмишленици,

от около 2седмици съм щастлив собственик на КТМ 525 ЕсХиксЕс.
    Прекрасен мотор за мен и приключенията,които ме очакват с него. Не е нов,даже си е направо леко стара бабичка,но аз съм много щастлив.
    Както си му е реда веднага му се направи основно почистване,смяна на някои консумативи като масла,филтри и т.н.,дори леко се увлякох,което си е типично за мен. В резултат на усилена двуседмична работа мотора вече изглежда значително по-добре от момента на закупуването. Има си дори монтиран стартер и ел.кит.
    Проблема настана днес когато реших,че е крайно време да се повозя и да видя до къде ми стиска до нас в гората. Въпреки,че изглежда мнотго по-добре не иска да пали,т.е. вече е по-хубав но само си седи на едно место.
    Строших се да го ритам,смукачи и декомпресори и пак нищо, а аз съм карал доста точно такъв мотор и не съм имал такива проблеми. Може би малко прекалих с водоструйката. Днес включително го дърпахме с една кола и изобщо не иска и да припука. Преди това на ритане след 10-15декомпресора запалваше, но после гаснеше след 5-10сек.
    Дайте ми съвет какво да правя, не съм вързан или глупав..Механично ми се струва като че да не получава бензин или да му свършва в един момент.Проверих магистралите и пан нула. Струва ми се и май хода на газта да му е много малък, което на ми е направило досега впечатление.
    Споменавате за някакъв сервиз в Горна Баня, но не казвате къде или да оставите координати.

Мола Ви за помощ тъй като досега седях в гаража без видим резултат и почвам зда се обезкуражавам..Какво толкова може да съм направил с малко водоструйка..Основно съм подсушил свещи,лули и т.н. като инсталация...

П.С. Пиша от този акаунт докато ми излезне разрешението на новия - Alek SX!!

До: Здравейте приятели мотористи

Първоначално публикуван от ПупоАл Преглед на мнение
    Здравейте съмишленици,

от около 2седмици съм щастлив собственик на КТМ 525 ЕсХиксЕс.
    Прекрасен мотор за мен и приключенията,които ме очакват с него. Не е нов,даже си е направо леко стара бабичка,но аз съм много щастлив.
    Както си му е реда веднага му се направи основно почистване,смяна на някои консумативи като масла,филтри и т.н.,дори леко се увлякох,което си е типично за мен. В резултат на усилена двуседмична работа мотора вече изглежда значително по-добре от момента на закупуването. Има си дори монтиран стартер и ел.кит.
    Проблема настана днес когато реших,че е крайно време да се повозя и да видя до къде ми стиска до нас в гората. Въпреки,че изглежда мнотго по-добре не иска да пали,т.е. вече е по-хубав но само си седи на едно место.
    Строших се да го ритам,смукачи и декомпресори и пак нищо, а аз съм карал доста точно такъв мотор и не съм имал такива проблеми. Може би малко прекалих с водоструйката. Днес включително го дърпахме с една кола и изобщо не иска и да припука. Преди това на ритане след 10-15декомпресора запалваше, но после гаснеше след 5-10сек.
    Дайте ми съвет какво да правя, не съм вързан или глупав..Механично ми се струва като че да не получава бензин или да му свършва в един момент.Проверих магистралите и пан нула. Струва ми се и май хода на газта да му е много малък, което на ми е направило досега впечатление.
    Споменавате за някакъв сервиз в Горна Баня, но не казвате къде или да оставите координати.

Мола Ви за помощ тъй като досега седях в гаража без видим резултат и почвам зда се обезкуражавам..Какво толкова може да съм направил с малко водоструйка..Основно съм подсушил свещи,лули и т.н. като инсталация...

П.С. Пиша от този акаунт докато ми излезне разрешението на новия - Alek SX!!
    вода може да влезе навсякъде, ако говорим за това като проблем (причините могат да са и други). провери ли енджин стопа дали е сух. веднъж (на майната си някъде в Странджа) след брутален порой ТТ-о на един приятел прояви съ6тите оплаквания. Вързахме енджина на късо и се прибрахме. п.с.Свеща дава ли искра?
    Последно редактирано от iva_kx; 12-06-08, 09:13.

Коментар

.....мдааа и по горе пишеш че си монтирал електростартер- там при вързването в електро инсталацията всичко направихте ли както трябва>>>> сега на ел.стартер върти ли ??? искра дава ли??? - източете карборатора/да няма вода вътре/, проверете и кранчето на резвоара/ако има такова/..да не се е запушило ????

Коментар

А ся де ама ти що си го купил като неще да пали..Или кога беше мръсен палеше.Ако да значе ти си виновен(МИСЛИ).

Коментар

уфф...ама и на мен за какво ми трябваше да го чистя...

Здравейте пак,

аме точно в това е работата, че като го взимах си палеше като кибрит и нямаше никакви забележки. А иначе мотора си беше така с кит за запалванетор но когато е студен си трябва да се ритне. Иначе после като е топъл пали безгрижно със стартера.
          Така като анализирате нещата определено е у мен и старанието ми вината, но въпроса е как да се оправи. Вече се сдобих с телефона на въпросните момчета от Горна баня след хиляди други телефонни разговори. Довечера ще проверя този СТОП-бутона. Изобщо не ми беше хрумвало, но надали е от него, тъй като на няколко пъти си припалваше, а последният път дори дигна оборотите както когато е на смукач. Иначе преди това запалванията бяха много умрели и едва къткайки..
          Довечера пак ще има атака пък да видим..
          Ако не при този, който може..

Коментар

отдолу на карбуратора на чащката има едно болче ,развииго да изтече водата ,извади въздушния филтър и го изцеди че итои щее мокър свали резервоара и продухаи с въздух всички връзки и куплонзи и особенно този на електрониката дето е под номера,послеземи един сешоар подръж го към 30-40 сек.в филтърната кутия и палиш.

Коментар

а най лесно пробвай с нова свещ че за един месец 2 смених или поне виж дали ти дава искра старата
              vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
              Suzuki GSR600 98 hp
              Nissan Pathfinder 174 hp
              0878222 три 3 шест

Коментар

Здравейте отново след поредната 3ч мъка около КТМа..

Благодаря за съветите, но до момента удрям на камък с запалването.
                Свалих резервоара,прегледах кранчето, източих карбуратора през пробката му, но все така няма желание да припука дори. Продухах почти всички клеми.
                Направих и опита да видя искрата. Свалих кабела от свеща и продухах. Приближих го до рамата и на загасена лампа ритнах няколко пъти. Имаше си искра но не знам колко силна трябва да е . В интерес на истината не я виждах при всяко ритане и когато върнах кабела все така никакво припалване даже.
                Отказвам се и се надявам да не ми излезне през носа водоструйката, да е нещо елементарно.
                Разбрах се с едното момче-Иво, от тези въпросните от Горна баня и ще видим уикенд-а какво ще става.

Благодаря и весели и хубави дни на всички

Коментар

по добре се обади на Боби-0888624184. абе защо не мога да ти пратя ЛС. как си се регистрирал?

Коментар

Първоначално публикуван от deian Преглед на мнение
                    по добре се обади на Боби-0888624184. абе защо не мога да ти пратя ЛС. как си се регистрирал?
                    Защото колегата още няма право на Л.С.
                    Тоест не е утвърден участник или няма за референт такъв.

Коментар

Здравейте,

това ще е занапред името, с което ще се регистрирам и от което ще пиша.
                      То това и си е савсем като моето име и затова го промених.
                      Въпроса е дали мога да залича старото име ПупоАл? Или да се надявам, че някой от властимащите в този форум чете и ще го стори, ще съм му благодарен.

Така или иначе одисеята с тоците продължава с пълна сила. Сега отивам да свалям свеща и с нея да провера дали има искра и т.н, че досега само на лулата съм проверявал.Казаха ми, че от водата и свеща може спокойно да е пробила.
                      Тъй като това е консуматив тъй или иначе мисла да си взема 2бр да си имам. Откъде ми препоръчвате да го сторя тъй като всеобщото мнение е, че това си е деликатна част и е хубаво да е качествена и истинска?А сега ще поровя форума дали не е вече говорено за тия свещи..
                      Приятна вечер и ако има резултат при свеща ще се обадя.

Коментар

пластмасова или алум.кора отдолу?

Здравейте,

използвам времето да попитам
                        Тъй като мотора ми няма кора отдолу дали да си взема пластмасова тъ като по-лесно се сваля или да взема алуминиева, която пък е по-здрава.
                        Като се има предвид, че няма да правя траял не знам дали да се набутвам за алуминиева.

Коментар

СРАМ МЕ Е ОТ СЕБЕ СИ

Срам ме е да разкажа от какво беше проблема, но Ви го дължа след като Ви занимавах с нещо произтичащо от глупостта ми

Как започна всичко:
                          Преди да го подхвана с водоструйката и т.н. бях свалил и изхвърлил старият възд.филтър тъй като вече се разпадаше.
                          И понеже не исках да мокря новият набутах един парцал навътре към карбуратора за да не глатне вода при миенето. После реших върху мрежата-основата на филтъра да сложа отвътре един найлон и да го опъна със скобата отпред.
                          Както вече сте се досетили след миенето и слагането на новият възд.филтър забравих изобщо за парцала
                          Добре, че днес за последно реших да се пробвам на карбуратора и сваляйки задната скоба видях анцуга на жена ми да ми се усмихва..
                          Дали няма някаква символика в това?според мен не е случайно..

С една дума аз се признавам за най-големият тупан и съм убеден, че вече ще съм смешкото на форума.Друг такъв няма. Само не ми се смейте прекомерно..

Коментар

Алуминиевата не е набутване, тя е спестяване на доста пари и главоболия! Ако ти покажа моята какви следи от удари има, направо ще оттърчиш за алуминиева, а аз карам уж само по пътища, повечето от които и за лека кола стават!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

До: пластмасова или алум.кора отдолу?

Първоначално публикуван от Alek SX Преглед на мнение
                              Здравейте,

използвам времето да попитам
                              Тъй като мотора ми няма кора отдолу дали да си взема пластмасова тъ като по-лесно се сваля или да взема алуминиева, която пък е по-здрава.
                              Като се има предвид, че няма да правя траял не знам дали да се набутвам за алуминиева.
                              Абе Алексчо я вземе запали първо,че чак на мен ми стана интересно що не ще,пък после му мисли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X