Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумена гарнитура-съживяване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гумена гарнитура-съживяване

здравейте,
    чувал съм че стари гумени гарнитури могат да се съживят след като се натопят в разтвор от глицерин и нещо друго? Да знае някой какво беше това нещо друго?
    След накисването на стара и втвърдена гарнитура в такъв разтвор тя става отново сравнително мека и гъвкава.
    born to be wild
    Кольо Ковачев

До: гумена гарнитура-съживяване

За гумена гарнитура и глицелин не знам, но веднъж успях да направя напукан и втвърден маркуч отново мек и еластичен като го варих известно време във вода! Трябваше ми за облицовка на една дръжка, не съм го ползвал като маркуч после. Като облицовка на дръжката ми служи дълги години след това докато се втвърди и разцепи накрая!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

До: гумена гарнитура-съживяване

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
      здравейте,
      чувал съм че стари гумени гарнитури могат да се съживят след като се натопят в разтвор от глицерин и нещо друго? Да знае някой какво беше това нещо друго?
      След накисването на стара и втвърдена гарнитура в такъв разтвор тя става отново сравнително мека и гъвкава.
      Преди много години помня как баща ми мажеше гумените уплътнения на прозорците и вратите на Жигулката с глицерин и наистина ставаха по-меки и еластични ,защото спираха да шумят вратите по време надвижение. Но гарнитурата ако се е втвърдила от дълго излагане на високи температури и масла става като бакелит-връщане назад няма.
      Стефан Дянков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X