Да и аз се каня да слагам в диф. и т.н. на джипа, добро е маслото.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масла Кuttenkeuler?
Свий
X
-
До: Масла Кuttenkeuler?
Само напишете Kuttenkeueler в google и ще видите резултатите.
Най-интересното е че имам познат в Германия живее откакто се помня и не беше чувал за такова масло.If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
Кара: Honda XL 600R 1984'
Коментар
-
Кютенкюлер масло се появи в Плевен още преди 3 години. Карах си Астрата с него по препоръка на голяма транспортна фирма и бях много доволен. На 4-та или 5-та смяна все по на 10000км колата започна да го гори още на 4000км. Реших, че колата не е в ред и смених още два пъти маслото. След това се усетих и се обадих в препоръчителя. Отговора беше, че имат същите проблеми, но с чисто новите си автобуси. От тогава не съм го ползвал. Лошото е, че смених 10 марки от по евтините и все едно карам с М10Д. Същите резултати. Единственото по-читаво излезе ЕСО, но цената беше от друг порядък.
Всичкото това го пиша с идеята да ви предпазя от прибързани ремонти. Другото което забелязах е, че на всички евтини марки масла които смених, опаковките им са в еднакви туби, като разликата е само в цвета. Матрицата която ги е произвела е една и съща. Подозирам, че тука има пръст и ПристаAкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Здравейте.Един интересен факт и от мен.От година и половина фирмата в която работя внася маслото "WOLF".Маслото е белгийско и фирмата производител има рафинерия.Тоест не са само пакетажна фирма работеща с чужди материали,а сама си ги произвежда.Фактът който исках да споделя е че след като получихме рекламни материали в брошурата пишеше че много от европейските производители ползват суровина произведена именно в тяхната рафинерия.Едната от марките цитирана от белгийците беше именно "Кютенкьолер".Значи според мен съдейки по качеството на белгийското масло което вече се доказа като много добро и с много добри отзиви,ако човек се сдобие с оригинален "Кютенкьолер" не би трябвало да има никакви проблеми.Поздрави.NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Карал съм с такова масло -полусинтетика препоръчано от приятел. Нямаше никакви грижи. Когато го купувах бях чел че BMW го ползват в новопройзведените автомобили ( Не помня в кой период). Поне на опаковката пишеше че отговаря на SL стандарта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеАбсолютно вярно! Производителите на базови масла наистина са 5-6 и най-големия сред тях е Шел (или един от двата най-големи не съм 100% сигурен). Другото любопитно по въпроса е, че и производителите на добавки за масла са също горе-долу толкова на брой като двата списъка имат припокриване. Оттук нататък 99.99% от продаваните масла (не ментета) са комбинация от базово масло от някой от горните производители и добавки в различни пропорции. При съвременните методи на производство няма никакъв проблем за поддържане на константно качество. Всеки производител се опитва да заеме своя ниша и да произведе нещо малко по-различно и с малко по-различно предназначение. Производителите на автомобили и те са в бизнеса като правят разни свои си конкретни спецификации обявяват търг и който го спечели само той получава правото да произвежда определен вид супер-специално масло – което разбира се е много скъпо... А иначе в днешни времена всеки може да е сигурен, че ако е купил масло от реална фирма и на тубата е написано, че то поддържа изискваните спецификации може да си кара безпроблемно...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар