Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортни глави?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спортни глави?!

Видях една тема в купувам/продавам на едно моторче, което беше със "спортна глава". Моля кажете нещо за тях, най-вече искам да знам какво по-точно представляват, правят ли мотора по бърз, какви марки глави съществуват и коя от тях е най-надежна като цяло, само за нови модели мотоциклети ли има и какви цени варират. Преди никога не бях чувал за такова нещо и ми е любопитно да разбера, също така предполагам, че и на другите, които незнаят може да им бъде интерестно.
    KTM Fen

До: Спортни глави?!

При четиритактов мотор "спортна глава" ще означава глава подготвена и разпилена. Може да означава всичко.

При двутактовите кросови, спортната глава най-често е глава със сменяеми горивни камери. Главата е една, но горивните камери се сменят според нуждите - с повече или по-малко обем, различна вътрешна форма и т.н.
    По този начин можеш да променяш лесно и бързо параметрите на главата според трасето.

Ползва се най-вече в мотокроса, и за употребата и се изисква знание и майсторлък, както и състезателен бензин. Всяка смяна налага играчка с реглажите на запалването и на карбуратора.

Вече какво означава "спортна глава" в обява, зависи. Може и просто да е пилена с пиличка за нокти.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

това по принцип се води към тунингованите части.Тунинг главата представлява -глава която е разделена на две защото на нея могат да се сменят горивните камери,обикновенно са под номера 1ва ,2ра и 3та в зависимост от външната температура ,терена и годишния сезон.най -често използвана е 2ра и 3та, 1ва емного сгъстена и по за супер крос. Най-разпространени са на VHM и BUD RACING-и не са евтини.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Ползва се най-вече в мотокроса, и за употребата и се изисква знание и майсторлък, както и състезателен бензин.
        Всяка спортна глава ли се нуждае от състезателен бензин и какво представлява този бензин, колко октана е?!

П.П. Излъгах ви, обявата не е от купувам/продавам, а от mobile.bg, става въпрос за едно Suzuki RM 125 - 3950 ЛВ.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Daniel Gyorev; 12-01-08, 21:28.
        KTM Fen

Коментар

Всичко спортно върви с спортен бензин-специален.Някъде бях чел че заФормула1 бензина струвал 20 пъти повече от обикновенния така че няма нищо чудно да си вървят и тези машини с такъв.Но нас какво ли ни засяга?

Коментар

На спортната глава това и е хубавото че имаш горивни камери за всякакви бензини. По принцип си има упътване коя камера за какъв бензин е.

Състезателен бензин в България не съм намирал. Състезателните бензини са различни видове за различни приложения, за двутактови кросаци щатския състезателен бензин се върти около 117 октана (измерено в "български" октани ако мога така да се изразя).

И най-вече - състезателния бензин не е само до октани, там октана е най-малкия фактор, има си редица други фактори които го правят състезателен.

В България алтернатива до известна степен е авиационния бензин, но в чист вид не е най-доброто решение.

Така или иначе - ако стигнеш до там да ти трябва повече от 100те октана които можеш да вземеш от бензиностанцията, мотора ти трябва да е доста наточен.

Коментар

Моите уважения към господин ГОБЛИН но камери за спортен бензин няма,това го знам от практика !Другото което е важно че на gp и mx се кара със стандартен бензин,пише го в правилника на фим и има човек който може да вземе проба от всеки мотор при подадена контестация. надявам се че съм бил полезен

Коментар

Много благодаря за информация на Гоблин и ktm450sxs. Доста интерестно, тези факти ми бяха неизвестни до този момент...
                Ако някой има да каже още нещо ПО темата е добре дошъл....
                Последно редактирано от Daniel Gyorev; 13-01-08, 10:11.
                KTM Fen

Коментар

Ето една поостаряла тема с моята предишна Ямаха http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11410
                  има снимка на главата. Марката е VHM (http://www.vhm.nl/VHM/indexvhm.htm) , холандска и в Европа е доста популярна. Както казаха и колегите идеята на 2Т главата е в сменяемите камери в зависимост от трасето което ще се кара.
                  По отношение на бензина положението не е по-различно от стандартните мотори, лош бензин=бедна смес=проблем в двигателя. В нашия случай ако сложиш малка камера просто е задължително да ползваш най-качествения бензин. А и да не си с такава камера при спортен 2Т мотор е просто задължително да си караш с 98 или 100 (ако е 100 изобщо )

Цените им са около 200евро и около 60 за камерата, но не е само това, камерата повлича и една камара неща след нея които не са безплатни

Ако мислиш да купуваш готов мотор с такава камера лошо няма, наливай хубаво гориво и газ
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

всъщност съм срещал саит за продажба на 110 и 120 октана бензин в България ,доколкото знам октановото число може да се вдигне ,като се добави тетраетил в бензина ,естествено трябва да се изгаря единствено в високо сгъстен двигател ,защото ако си сипете 120 октана в колата ,тя ще земе да върви по-малко =)).Колкото повече октани е бензина ,толкова по-бавно гори тои ,това обаче се компенсира от висока степен на сгъстяване.

Коментар

Камерите които коментирам са за главите продавани на щатския пазар - сори за което.
                      На никоя не пише "камера за високооктанов бензин", просто в инструкциите пише "да се ползва с бензин от еди колко си октана нагоре".
                      В щатските шампионати двутактовите могат да се карат с всякакви бензини. Последния път когато давах глава за подготовка на Pro Circuit се хванаха за главата като им казах че е за България и че я искам за бензин сто октана.
                      Последно редактирано от Goblin; 13-01-08, 17:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X