Здравеите чувалсъм че пре превключване на по горна предавка без съеденител не криело риск за скоростите било нужно само леко дасе допре кракът до лосчето и при връщане на газта и рязко подаване скороста влизала това важи ли и за ендуто моторите или само за шусеиките някои казват да други не затова реших да попитам и тук
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Превключване на по горна предавка без съеденител
Свий
X
-
До: Превключване на по горна предавка без съеденител
Все още не съм опитвал на мотор, щото не съм се сещал да опитам. На колата... изключвам от скорост в движение, после с междинна газ (в изключена от скорост) и на слеващата скорост (като се даде газ в изключено от скорост положение, зъбчетата си идват както трябва, наместват се и превключваш по лесно, отколкото без междинна газ). Би трябвало и на мотора да е така... но като не съм сигурен, затова не мисля да опитвам
.
KTM Fen
-
Ми казват че не секи го можел тябвало да оцелиш точния монент но според мен требва да стане щото когато караш на задна и да искаш не може да превключиш със съеденителАко не бях луд, щях да съм ненормален!!!!!.
Коментар
-
Никакъв проблем да превключваш така, само трябва да уцелиш оборотите. Аз ползвам съединителя само при тръгване и при някои по-засукани моменти, но при превключване не.
Прави се по следния начин: за превключване нагоре: ускоряваш, колкото искаш на тази предавка, връщаш газта и леко буташ лостчето нагоре.
За по-ниска предавка като ти паднат оборотите натискаш надолу пак без газ и готово. Може и на високи обороти надолу, но по-трудно влиза.
много мотори и много километри съм карал така и двигатели съм отварял скоростите са добре.
Коментар
-
Аз също само тръгвам със съединител и нагоре и надолу ги сменям винаги без даже при влизане в завой съм вкарвал по две по надолу една след друга пак без съединител само на обороти но задължително връщаш газта иначе по гръб.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнениеАз също само тръгвам със съединител и нагоре и надолу ги сменям винаги без даже при влизане в завой съм вкарвал по две по надолу една след друга пак без съединител само на обороти но задължително връщаш газта иначе по гръб.Mitsubishi L200 DobbleCab
KTM XC 450 RW 2009
KTM 350 SX 2011
Коментар
-
Първоначално публикуван от xoc13 Преглед на мнениеСтаниславе Dominatorite няматли нещо подобно като на CZ-тата крачен съеденителMG RACING
Коментар
-
Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнениеВсе още не съм опитвал на мотор, щото не съм се сещал да опитам. На колата... изключвам от скорост в движение, после с междинна газ (в изключена от скорост) и на слеващата скорост (като се даде газ в изключено от скорост положение, зъбчетата си идват както трябва, наместват се и превключваш по лесно, отколкото без междинна газ). Би трябвало и на мотора да е така... но като не съм сигурен, затова не мисля да опитвам
.
при мотора може и без съединител но тогава се получават големи удари и натоварвания върху зъбните колела и касетата на съединителя, на мотокрос много хора превключват без съединител особено по правите защото няма време за това но там не се щадят пари за резервни части а и общо взето се подменят редовно.
ако се превключва без съединител не е лошо поне малко да се върне газта преди да се вдигне лостчето. при големи обороти също си влизат скоростите няма проблем ама до едно време
дисковете на съединителя си прявят легла на касетата, каналите стават с назъбена повърхност което пък възпрепядства плъзгането на дисковете при отделяне защото задират в тия легълца от което съединителя започва да не отделя като хората.
така че според мен когато можете дори и мъничко стиснете съединителя, така много се облечкава цялата трансмисия и живота и се удължава. ако не ви е жал за мотора и за резервни части може и безHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Аз пък си карам със съединител както си му е реда
П.П. > Краси, 10х за информацията, съгласен съм с това което каза !Последно редактирано от Daniel Gyorev; 12-11-07, 19:38.KTM Fen
Коментар
-
Когато имам време и не се юркаме здраво, ползвам почти символично съеденителя, но когато се кара на ръчка, не го пипам ни нагоре, ни надолу.
По този начин на Ямахата скоростната кутия сдаде на втория сезон от карането, но не знам, общо е мнението, че на Ямахата там е слабото място.
Сега при същата екслоатация ще изкарам втори сезон и с CRF-а, но нямам оплаквания ...
Все пак съветвам, свиквайте да ползвате съеденител, защото иначе, както Краси казва, зъбните колела се начуква и след време неминуемо идва тъжния момент за ремонт, а той не е евтинЕндурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Няма какво да ги мислите зъбните колелетамисля че е по добре да се свикне да се пипа съединителя че като дойдат гадни места който не е свикнал с него ще свикне да бута.Моя съединител още не се е оплакал че го закачам постоянно
Коментар
-
Моето мнение е, че за това е направен - да се ползва иначе съм убеден, че живота на скоростите без използването на съединител се скъсява многократно...
Само един въпрос имам аз ... кога може да се познае, че съединителя си отива.. когато отделя по-горе или когато отделя по-долу при стискане на ръчката ?[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар