Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със съединител на Suzuki RM125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със съединител на Suzuki RM125

Здравейте колеги, проблема е там, че съединителя не отделя. Разглобих касетата и дисковете, по касета на някои от страните се виждаха леко, като вълнички. Мислех, че проблема идва от там, изпилих ги леко, но като наредих и сглобих всичко, смених и маслото отново не отделяше. Прегледах жилото, всичко е наред с него, няма луфт на ръчката. Като гледах дисковете не ми се виждаха да са износени.
    От другата страна от към маховика също отворих да вида каква е работата но не съм го свалял..
    За това става на въпрос.. Ако някой има идеи да помага
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:syedinitel.jpg
Прегледи:1
Размер:24.2 КБ
ID:6047420

От: Проблем със съединител на Suzuki RM125

Колега почисти хубаво жилото и го смажи с финно масло. Едно време при мене се беше получило приплъзване на съеденителя, а беше с нови дискове. В чудо се видях 5 пъти го отварях и затварях, а накрая се оказа че жилото задържало. Поздрави.

Коментар

Какво масло наля? При махнати дискове , касетата движи ли се свободно без да задържа?
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Сипах Мотул 10w30, при махнати дискове в средата нали има едно като лагерче и дълга пръчка, която отива към двигателя, та като стисна съединитела въпросното "лагерче" излиза навън(към мен) аз си мисля, че трябва да е така. Иначе до колегата в първия коментар като стисна съединитела жилото си мърда(гледах го като на снимката), но утре ще опитам да го смажа. Също опитах на 5та и 6та скорост, сядам върху мотора стискам ръчката и ритам на манивелата да не би "отлепи" но.... не.

Коментар

Мотора трябва да пали при натиснат съединител. Свали капака на двигателя , и виж дали притискателният диск се движи като натиснеш ръчката. Ако се движи значи имаш някакъв проблем в касетата.

Коментар

Дисковете един по един ли ги вади или комплект,когато ги сваляш ги раздели всеки по отделно измиваш ги и при монтажа ги мажи с масло.Другото което се сещам е когато натиснеш ръчката на съеденителя бронята на жилото да се мачка като пружина и да не позволява на касетата да отвори.
            0888 074 049

Коментар

Здравейте колеги, днес отново проби и нищо накрая. Свалих това, което е на снимката в 1вия коментар - няма проблем с него, след това свалих и огънах ръчката да не би хода да е малко - и това не промени нещата. След това отново разглобих касетата извадих дисковете, но по няколко излизаха, защото се бяха слепили. Изчистих ги и при слагането всеки по отделно го смазвах с масло, като това което вчера му сипах. Като зглобих и опитах ми направи впечатление, че дисковете отново се слепват, защото касетата излиза навън а дисковете трябва да ги бутна с пръст за да мръднат.. някакви идеи?

Коментар

Пак повтарям , касетата в която са зацепени феродовите дискове , трябва да се движи свободно без да задържа , при свалени дискове. Може да пробваш да ритнеш на манивелата при махнати дискове.

Коментар

Дисковете не трябва ли да имат определен ред? Моите са номерирани 01 и 02. Имам 2 броя 02 и останалите са 01. Тези 02 ги сложих първи и последен, а останалите между тях и се оправиха нещата. Иначе ми отделяше напълно и като отпусна леко и тръгва мотора (все едно без полусъединител).
                  '05 Suzuki RM 250

Коментар

А въпросния съединител работил ли е някога ? Преди години на един приятел РМ250-ката така не и работеше съединителя. Продавача твърдеше , че е сменял лоста , който натиска съединителя и е по-къс затова не работи. След 3 дена мислене в гаража осъзнахме че между двете касети липсва дистанционната шайба. За наш късмет в мануала и имаше точните размери. Бегом при стругаря за 2лв я врътна и съединителя си работи до ден днешен. Така , че погледни и това.

Коментар

Да, работеше и изведнъж стана така. Тази дистанционна шаиба преди 1вия диск ли трябва да стои? Motor_men днес ще опитам това, което казваш също отново ще прегледам реда на подреждане както каза колегата naughty_boy.

Коментар

Тази шайба стои между двете касети, но ако липсва касетите няма да се въртят една спрямо друга. Провери си дисковете да няма някой крив. Върха на лостчето което е бута пръчката( на снимката), може да е заоблен частично, отчупен и да не достига пълния ход на избутване. Трябва да го извадиш и да провериш и игленото лагерче на което то лагерува.
                        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X