Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за буталото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за буталото

ЗдрАВЕЙТЕ колеги . Значи искам да ви попитам кога да сменя буталото на мотора (suzuki rm 125 1995г.) до колко моточаса да карам с 1 бутало? До сега съм изгорял 28л. (3,5 моточаса) за седмица.

От: Въпрос за буталото

Първоначално публикуван от drako_97 Преглед на мнение
    ЗдрАВЕЙТЕ колеги . Значи искам да ви попитам кога да сменя буталото на мотора (suzuki rm 125 1995г.) до колко моточаса да карам с 1 бутало? До сега съм изгорял 28л. (3,5 моточаса) за седмица.
    Как ги измери тези моточасове??? Или мотора ти гори много или нещо не ти мери моточасовника както трябва. На рм 125 съм засичал приблизително 1 литър масло, което се равнява на около 33 литра бензин са около 10 моточаса. В книжката пише всеки 10 моточаса да се сменя буталото, което ми се струва доста пресилено за каране тип ендуро, аз лично го сменям на около 5 литра изгорено масло или около 50 моточаса. Но аз карам малко и тези часове ги правя за 3 години примерно, така, че не ми е проблем. Ако гориш по 30 литра на седмица, ще трябва да го сменяш често Познавам и хора, които са карали по може би над 100 часа и чак тогава са го сменяли... Аз лично не бих рискувал, но всеки си преценява

Коментар

И какво рискуваш като не си смениш буталото?
      EXC TPI 2019

Коментар

При увеличаване на луфта между буталото и цилиндъра се увеличава и вероятността да се спраска някой сегмент и некасила да отлети в небитието , но пък поне се намалява малко риска да задере при прегряване
        Uaz 469 2.4 D MB
        KTM 600 ROTAX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

не съм с моточасметър меря ги 1 резервоар=1 моточас и карам го много често. Вчера пак изгорях 4 литра :О

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
            При увеличаване на луфта между буталото и цилиндъра се увеличава и вероятността да се спраска някой сегмент и некасила да отлети в небитието , но пък поне се намалява малко риска да задере при прегряване
            Не е само риска за сегмента. На 2т съм виждал бутало, което е карано бог знае колко, но беше карано много, на което се беше счупила полата отдолу. Както казах всеки сам си преценява. Има хора, които казват: "докато не се счупи, няма да правя нищо". Аз не правя така

Коментар

ще го сменя след 40 резервоара

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X