Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко цепнат картер на крос (китайче)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Леко цепнат картер на крос (китайче)

Здравейте всички,
    искам да споделя един много гаден проблем.... имам теч от картера, изкапа ми Motula за 3 месеца ( 1л ) гледах да не е от пропка тече затегах мазах със силикони и еликсири, но без успех... докато днес съвсем случайно докато чистех мотора усетих съвсем съвсем лека грапавина на картера и видях от къде идва проблема. Докато мотора е студен няма проблеми и първите 20 минути каране, но загрее ли започва да капе (като се сгъсти маслото), та днеска един "майстор" от село (занимава се да поправя коли,мотори,атв, самоделки из селото ми) и ми препоръча да си закупя Poxipol(комплекта от две тубички) и да намаже въпросното място.Аз купих този Poxipol, и четейки опаковката там пишеше "Издържа на температура до 120 градуса".... това доста ме смути.... По други форуми съм чел, че са лепили картерите на доста коли (VW Golf, Polo-та и други) с Poxipol и не е имало проблеми (на 99,9% от случаите), та въпроса ми е :

- Да лепя ли смело и безотговорно (тъй като вече съм взел Poxipol) картера (Става въпрос за цепнатинка, която не е отвор просто съвсем лека грапавина продължена около 5 до 6 cm, от която тече само когато загрее мотора) или да предприема друго?

От: Леко цепнат картер на крос (китайче)

Колега тези 5.. 6 см това е много човек не знам... това не е шега работа по-добре се посъветвай с по-опитен човек или просто направи няколко снимки да видим точно за какво иде реч.
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Благодаря за бързия отговор...
      Ами окей, утре по това време ще ъпдейтна темата като сваля двигателя от рамката, но се съмнявам мойто телефонче (5MP) да го заснеме то едвам на око се забелязва, но се усеща че е съвсем леко грапаво...

Коментар

Всъшност може би като се загрее маслото се втечнява повече и за това започва да капе.

От опитите ми да си лепя капака на съединителя с поксипол за себе си съм разбрал че не става. Поне в моя случай. За сметка на това си купих на Локтайт едно лепилце. Продава се в една дълга кутиика и го режат като саламче. Пак е двукомпонентно, като единия компнент е самата сърцевина на "саламчето". Като се размачка с пръсти се смесва и се лепи. На сантиметър се продава. С него става както трябва. Капака ми на съединителя съм го залепил така и от вътрешната и от външната страна и досега не е протекло. Има няма 2г карам така и зиме и лете.

За модела на лепилото не знам. Магазина на Локтайт ми е на 100м от гаража и просто влизам и им казвам какво ми трябва или директно си им казвам че искам от саламчето.

За справка същата цепка лепена поне 2-3 пъти с Поксипол не издържа много и се люпи направо цялото лепилце. Капака съм го зашкурил предварително на мястото около цепката и съм минал малко надлъжно цепката да стане по-дълбочка да може влезе и там лепилцето.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

В конкретния случай виждам 3 решения на проблема:
          1. Забравяш за поксипола, просто няма да стане с него.
          2. Изхвърляш китаеца, защото проблемите ще стават все повече.
          3. Купуваш си CBR-а, защото е направен в Япония, а не в Китай.
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Аз съм лепял на моя мотор картерчето с едно лепило, не му знам марката. Един приятел ми го даде. Те са 2 шишенца, май е някакъв вид студен метал. Ди ден днешен нямам проблеми.
            Правиш си паста, цапаш, оправяш, заглаждаш и го оставяш 24 часа и си готов.
            Но по - добре снимай проблема.
            Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
              В конкретния случай виждам 3 решения на проблема:
              1. Забравяш за поксипола, просто няма да стане с него.
              2. Изхвърляш китаеца, защото проблемите ще стават все повече.
              3. Купуваш си CBR-а, защото е направен в Япония, а не в Китай.
              Да кажа честно, Poxipol-а хвана (за сега), но до кога ще издържи незнам... а относно 3-то: Наистина трябва да го махна тъй като скоро ще си купя CBR и няма къде да "кикинча" (така да се каже) 2 мотора в гаража.... но такива китайци не се търся пробвал съм да го продам дори и за минималните 350 лева, но уви без успех...

Аз съм лепял на моя мотор картерчето с едно лепило, не му знам марката. Един приятел ми го даде. Те са 2 шишенца, май е някакъв вид студен метал. Ди ден днешен нямам проблеми.
              Правиш си паста, цапаш, оправяш, заглаждаш и го оставяш 24 часа и си готов.
              Но по - добре снимай проблема.
              Успех.
              Ами щеше да направя снимка ама майстора вече свърши работа

Коментар

.... но такива китайци не се търся пробвал съм да го продам дори и за минималните 350 лева, но уви без успех...
                В такъв случай не ти остава нищо друго освен да караш, след това хвърляш и накрая бягаш далече
                SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Eдна заварка и забравяш

Коментар

А до заварката, още една заварка и така докато не стигнеш до това, което ти казах
                    P.S. Не мога да повярвам, че има хора, които все още вярват, че китайските мотори стават за нещо
                    SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                      P.S. Не мога да повярвам, че има хора, които все още вярват, че китайските мотори стават за нещо
                      И аз не мога да повярвам, всеки си купува Китаец, за по 1500-2000 лв. Вместо да си вземат, нещо читаво..... ЛУДА РАБОТА

Коментар

Всъщност мотора е подарък от дядо ми (Бог да го прости) на път от Германия купи това моторче от някакъв завод, който прави такива мотори... Zongshen... само трябваше да му се сложат гумите и да се запали///първите 2 години късах само вериги и нямаше ядове... но започнах да скачам да го кантаря, да ми умалява и започнаха проблемите... Не съжалявам,че съм го правил... след 4 месеца ставам на 17 .. мотора ми го подариха когато бях на 13... карах го кефих му се и не съжалявам, но всяко нещо с времето си.. като за китаец останах доволен... но мотора не ми върши работа вече а също и рамката ми е малка.... а ще бъде много кофти да го хвърля в заложна къща за минимално заплащане или на вторични за никакво заплащане.... Просто мотора не беше купен тогава с цел да издържи просто аз ревах,че се мъча с скутер-а (който имах. Много не харесвах автоматиците)... и така ми го подариха като подарък за рождения ми ден колкото да си бръмча, но сега ми трябва нещо, с което да си върша работа в случая да бръмча на даскало (различно от 2-тактово и/или 50/75/85 cc).. намерих де.. но това какво да го правя и идея си нямам... много проблемно моторче стана иначе като го закърпиш и преди да се счупи нещо по него се раздава много моторчето.... а картера протече пак... капките са МИНИМАЛНИ което означава,че поксипола си е свършил на 95% работата.... ще опитам с втора намазка отстрани... така ще го запуша напълно (или поне докато не се спука на друго място)....
                        Благодаря Ви за бързите и отзивчиви отговори... и ако някои има интерес да следи секцията "Купува" мисля да го пусна за джобни пари и който иска да го взима на платформа и да го кара синът му .. и знам знам... китаец е ама не вярвам, че неопитен ще започне с Honda или Kawasaki тъй като тяхната мощност сравнена с тази на моя китаец и удвоена т.е: Zongshen 125cc - 11 коня... Honda 125cc: 20 коня... просто някои мотори са си "марки" така да се каже и са по мощни, но мотора е идеален за начинаещи и изключително евтин за поддръжка... но няма да Ви зарибявам или лъжа... Вие си имате години опит и знаете за какво става на въпрос... както казах който иска и има интерес - да следи секцията "купувам продавам"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X