Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лесно ли палите зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лесно ли палите зимата?

Та значи интересно ми е кой как си пали мотора извън гаража,защото днес го изкарах отвън студен сложих си каската и закл. вратата демек 1,2мин. макс да ми е отнело и неще и неще та реших да го пусна надолу и да пробвам на скорост,ц пак неще,лошото е че стигнах надалече доста и трябваше да ме теглят с кола и ми се е.м. на ръката та чак помощ от приятел ползвах и той да се повози малко за колонката вкарахме мотора в гаража оп половин час и запали като часовник..за ЦРФ 450 р става дума..и си мисля тва лесно паля в гаража,а като изляза кво правиме като искам да изгася за 5 10 мин.,не гася нали
    Благодаря на всички отзовали се предварително!

От: лесно ли палите зимата?

Сузуки DRZ400S ,две седмици не е палено.Минус 5 градуса,въртях половин минута на стартер и запали.След това няма проблем.Мотора стои под навес и нямам гараж.Дано акумулатора издържи и тази зима.На следващия ден запали нормално.
    DRZ 400S

Коментар

Зимата иска няколко пъти да се ритне ако не е пален много време, а лятото от 1-вия най-много 2-рия път винаги на смукач.
      Yamaha WR 200

Коментар

И при мен пали малко по-трудно в студа.Пали от 9-10 ритания вместо от 1-я или 2-я път когато е топло времето.ама чак пък да го дърпам не се е случвало!

Трудното палене го отдавам на по-богатата на кислород смес,а се знае ,че тези машини това не го обичат.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН-ПРАВЕЦ Преглед на мнение
          ...Мотора стои под навес и нямам гараж.
          Не лъжи, заключен е на топло в работилницата с дузина кючалки!

При мен проблеми НЕма ,дърпам смукач 3-4пъти пълна газ копче START и..... нЕма студ нито дъжд, КТМ - пали отведнъж!!!!
          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Преди с АТВ-то нямах проблеми зимата.Палеше веднага само,че искаше да го държа в обороти до като загрее и заработи нормално.Само не трябваше да изстива,защото ми замръзваше смукача.Сега с Бандита пак нямам проблеми.
            Симеон Симеонов - 0878666200
            Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
            Suzuki - A way of life

Коментар

Моето скромно мнение преди да палиме моторите при тези условия е, след като пуснеш бензина с кранчето и преди да дръпнеш смукача, и да търсиш стартера /респективно да скочиш на манивелата/, е да наклониш мотора на една страна, докато не му протече бензин през преливника на карбуратора, което пък означава че той е пълен. Казвам го от личен опит, защото миналата зима бях със слаб акумулатор и правех всякакви техники, само и само да въртя по-малко, но сега на акумулатора му първа зима и още е в гаранция, и го удрям на повече въртене. Също така може да навиеш газта един-два-три пъти, колкото прецениш, че е редно и тогава да действаш. Чао и успех
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

И аз ползвам схемата с няколко навивания на газта + смукач, преди палене и така си пали от раз мотора зимата, даже да не е каран месец, два...
                Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                  И аз ползвам схемата с няколко навивания на газта + смукач, преди палене и така си пали от раз мотора зимата, даже да не е каран месец, два...
                  Това е така, но при двигатели които обичат да прецакват свещта от много богата смес не е препоръчително.
                  От два месеца не бях палил ямахата, 5-6 ритания и нищо не се случи. Навих и два пъти газта и припали, на следващото ритане вече работеше. Когато е топло не се нуждае от подаване на газ след дълъг престой, просто 5-6 ритания и тогава пали.
                  EXC TPI 2019

Коментар

Това с даването на газ на угасен мотор има смисъл само, ако карбуратора е с ускорителна помпа.
                    А с накланянето докато протече - работи.

Коментар

Благодаря за бързите отговори на всички,решено е вече,паля в гаража и там го гася (бъзикам се ,ще тествам всички варианти и ако не стават тогава ще търся проблем,но съм сигурен,че е персонален )
                      Весело посрещане на новата година,здраве и късмет на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от qnis Преглед на мнение
                        Благодаря за бързите отговори на всички,решено е вече,паля в гаража и там го гася (бъзикам се ,ще тествам всички варианти и ако не стават тогава ще търся проблем,но съм сигурен,че е персонален )
                        Колега, според мен проблема ти е другаде. За 1-2 минути не може да изтине толкова, нито за 20 да се стопли. Провери си клапаните и карба.
                        Моя портокал (като е настроен правилно) си пали от раз, без значение от температурите, като е разбазикан и на 20градуса е зор.
                        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от qnis Преглед на мнение
                          мотора ми е същия като твоя(ЦРФ НМ450Ф) въртя му 3-4 пъти газта и на 3-4 ритане си пали
                          crf450 supermoto

Коментар

От: Лесно ли палите зимата?

При мен при 2Т няма никакъв проблем зимата си пали като лятото

Коментар

От: Лесно ли палите зимата?

Хондите никога не са палили от раз . За сините да не говорим - тях ги обръщат наобратно сутрин пред хижата и ги поливат с чайници . Най - лесно палещите са кавасаки и сузуки разбира се .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X