Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с yz250f (угасва в движение)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с yz250f (угасва в движение)

Здравейте , значи проблема на мотора ми е , че както си го карах и изведнъж започна да гърми като върна газта докрай(давам яко газ и изведнъж я пускам докрая)при което мотора пригърмява няколко пъти(но няма огън от ауспуха). След като го повторя още 1 макс 2 пъти (газ и после връщане докрая) давам гас но не поема и почва да забива , при което стисвам съединителя и угасва окончателно.И най-странното и че като го оставя около 5 минути изгасен се оправя след това върви добре 1-2 километра и пак започва да прави същите магарии.
    Мотора е yzf250 2003г сменил съм масло преди половин резервоар, откакто съм го взел е на 2 смени на маслото не е сменяна свещ и не е правена проверка на клапаните.

От: Проблем с yz250f (угасва в движение)

По описаните по-горе симптоми, според мен, нещата клонят само към едно - недостиг на гориво.
    Gas Gas ec 250

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
      По описаните по-горе симптоми, според мен, нещата клонят само към едно - недостиг на гориво.
      И според мен е така. Като начало извади маркуча от карбуратора и виж дали идва гориво по него, в резервоара имаш цедка и може да е задръстена. Следващата цедка е в карбуратора и се намира под/над (зависи от къде гледаш) поплавъковата игла. Не е нужно да сваляш карбуратора за да стигнеш до цедката, достатъчно е да го разхлабиш от двете страни и само да го извъртиш. След това сваляш капака, поплавък.....
      EXC TPI 2019

Коментар

Според мен си сипал гаден бензин и затова ти прави тези номера.Аз имам Yz 450cc и един път сипвах бензин и както сипвах погледнах , че долу има утайка , но помислих , че си е от бензина и си го сипах.Качвам се да карам и както карам на 2-ра започна да пука , да глъхне и усетих , че нещо не е както трябва.Под карбуратора имаш едно болтче (поне аз имам,не съм сигурен за теб) то е за всички боклуци , който се събират по бензина.Развърташ го , изтича ти всичко и си готов.Ако питаш мен източи всичко гориво от резервоара и погледни да няма мръсотии и утайки.Погледни и въздушния филтър и ако решиш го изчисти.Сигурен съм , че проблема ти е от там , друг път гледай , какво сипваш в резервоара ....

Коментар

Да наистина беше запушване , свалих резервоара и го източих през цедка, но нямаше боклуци след това мислех да отварям карбуратора ама първо реших да го припаля и той взе , че се оправи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X