Обява

Свий
Няма добавени обяви.

прибиране на бутала на спирачен цилиндър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• прибиране на бутала на спирачен цилиндър?

Здравейте, значи свалих предната гума за смяна на лагерите и от нямане какво да правя натисках спирачката както е свалена гумата , при което буталата на цилиндърчето толкова излязоха, че сега не само диска не може да влезе между накладките , а дори няма място за двете накладки.Развих пробката за обезвъздушаване и натиснах но не мръднаха.
    Въпросът ми е има ли някакъв чалъм за прибиране или просто иска яко натискане и евентуално бой с чука?
    Моторът е yzf 250 2003г.

От: прибиране на бутала на спирачен цилиндър?

В никакъв случай бой с чука.

За моторите не съм сигурен, но на леките коли просто си намираш нещо за лост и ги прибираш. Ако са няколко - като прибереш едно му подлагаш нещо да не се върне и тогава напъваш другите. Стават такива работи, а като сменяш накладки имаш абсолютно същата задача - новите са по-дебели.

Коментар

Толкова са излезли, че като ги натиснеш да влизат и се клинят. От това положение се вкарват с леко клатене ляво - дясно докато поведат ..., но тъй и тъй са полу -излязли, защо не ги извадиш и да си направиш и един сервиз на апарата? В каналите под уплътнителните пръстени гаранция има гняс.
      Gas Gas ec 250

Коментар

Ей много сте бързи. Значи доколкото разбарх от на двама ви мненията трябва докато тръгнат да ги мърдам наляво-надясно и след това да напъна единия докато се прибере , да му подложа нещо да не се връща и след това да напъна и другия?
        И още два въпроса:
        Нали е по-добре когато ги натискам да е отворена пробката?
        Подходящ ли е някакъв малък лост 50-тина см. и иска ли много натискане докато се върнат?

Коментар

Пробката ако е отворене, ще ти е МААААЛКО по-лесно, но ще загубиш течност. Ама ти така и така си я отворил, все едно ще обезвъздушаваш.

Ако с 50-ина сантиметра лост не стане, по-скоро нещата са за ремонт. Аз досега съм се оправял с по-корава отверка, но пак - това при леки коли. При моторите трябва да е пак толкова лесно, иначе спирачките няма да отпускат и ще греят.

Коментар

да аз поразритах и също ми казаха така, че с по-здрава отверка се прави , а течността може ли с една спринцовка да се вкара направо през пробката , че отгоре неможе да се развие?

Коментар

И не натискай директно върху челото на буталцето за да не го повредиш. Сложи някаква тънка планка или стара износена наклатка и тогава притискаш.

Коментар

Първоначално публикуван от kmx125 Преглед на мнение
                течността може ли с една спринцовка да се вкара направо през пробката , че отгоре неможе да се развие?
                Ей, вземи намери някой дето знае какво прави, да ти нагласи спирачките, че ще ми тежиш на съвестта.

Коментар

Става с дърводелска стяга за 2-3лв от всяка железария или хипермаркет .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ей, вземи намери някой дето знае какво прави, да ти нагласи спирачките, че ще ми тежиш на съвестта.
                    Спокс задната спирачка държи , ама май наистина ще взема да хвана някой дето разбира да гледа какво правя

Коментар

Задната спирачка е средство за падане, а не за спиране.

Коментар

Колега,
                        на колата прибирах буталото с лостова система както каза Ясен.
                        После му намерих цаката с по-голям тръбен ключ.
                        Прибират се с лекота и не е нужно да се отвива пробката за обезвъздушаване.
                        Удари каквито и да са и с каквото и да е - не помагат, най-много нещо да се повреди.
                        Натиска трябва да е постоянен /като преса/ за да може течноста да се придвижи в обратна посока към резервоарчето и буталото да се прибере.
                        Успех!
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Става с дърводелска стяга за 2-3лв от всяка железария или хипермаркет .
                          +1
                          Отскоро карам едно ренде. На него пък накладките трябва да стягаш и да завъртиш на четвърт оборот. Пак стягаш и пак завърташ. На моторетката едва ли е така, но доста се изпотих, докато го разгадая и затова го споменавм и тук - да се знае, че има и такива изисквания при някои.
                          От малък няколко пъти съм чувал, че при вкарването на буталцето в цилиндъра на сухо за смазка се използва само свинска мас.

Коментар

Т'ва с въртенето май е за задни (щото имат механизъм и за ръчна). На предните колкото апарати съм видял отворени - няма такива врътки - буташ и прибира.

Коментар

Точно. Исках само да се знае, че има и такива без да задълбаваме в подробности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X