Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мотора(карбуратор).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с мотора(карбуратор).

Здравейте, нов съм. Мотора ми е Rieju RS1 50cc 2003година. Имам следния проблем, сложих спортен филтър и направих настройките на карбуратора, но след това махнах филтъра и сложих пак гъбата, защото не бях доволен. И проблема е, че не мога да го настроя, знам как се настройва, но при мен не става. Развивам винта за ниските да държи ~2500 оборота и от болта за въздух намирам максималните, оваче болта не е чак толкова чувствителен, върта по 2 оборота на ляво на дясно и без разлика. След това пак нагласям ниските, но не е както трябва, след 8000 оборота мотора не дърпа, а преди си дърпаше, когато опъна смукача и се изтрелва, отвивам болта за въздуха, но пак е така(както казах не е чувствителен болта...). На студен двигател ниските са 2-3000, а на загряд падат под нормалното и аз незнам какво да му правя, днеска го настроя утре е друга работата... Та моля някой да каже как да го оправя, иглата ли да мръдна и аз незнам...

От: Проблем с мотора(карбуратор).

Мотора няма компресия, на настроен карб се изпъва на място до прекъсвач а кача ли се да карам на ниските едвам върви.
    На високите дърпа, но дойде ли баира вместо той мен да вози аз го возя... няма въртящ момент. Колко атмосфери трябва да е при 2Т налягането в цилиндъра

Коментар

Пипал ли си жигльорите,не му стига бензин.Отвори продухай жигльорите добре,обърни внимание на този за празния ход,изпери си филтъра и настройвай.Трябва да се оправи.

Коментар

как разбра че няма компресия ?да не смучи въздух от някъде

Коментар

Може и да е богата сместа. Имах подобен проблем и след доста проби се оказа, че трябва да обедня сместа. Внимавай, че при обедняването може да се получи недостатъчно смазвана не буталото и цилиндъра... Иначе, ако не си го разглабял е задължително. Всеки жигльор, целият карб, всичко продухване и почистване, иначе нищо няма да стане... Всичко това, ако проблема идва от карба... Поздрави!
          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X