Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-малка предна зъбчатка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• По-малка предна зъбчатка?

Колеги,

имам Yamaha XT350 с предна зъбчатка 19 зъба, задна 55 и верига 428. Моторетката има 6 скорости, но я карам само из балкана и съответно над 3-4 не съм включвал. Ще ми се и малко повече ряз да има и си мислех да сложа по-малка предна зъбчатка - примерно 17 зъба. Ще стане ли, какъв би бил ефекта. Ако някой е правил подобни магарии да сподели

От: По-малка предна зъбчатка?

Моторът ще стане по-бавен, но ще катери повече.
    Подобни магарии са широко практикуван метод и може би е най-лесният начин да си "профилираш" мотора за шосейна или горска употреба.
    Можеш да свалиш дори на 15. Ще трябва да скъсиш веригата малко, но това е лесно.
    Един приятел си търкаля с 13 на 55 и в гората моторът просто няма спиране, дори само на обороти... За сметка на това на пътя повече от 80 - 90 трудно вдига.
    Из форума има много изписано точно по тази тема, така че можеш да добиеш общи впечатления, имаше и таблици как се променя предавателното отношение при различни комбинации.
    Последно редактирано от viki terzieva; 12-11-11, 10:33.

Коментар

По тоя въпрос са изписани романи.Ето ти един:
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13982
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Благодаряза отговорите. Явно ще се пробвам

Някой ако знае от къде в БГ да купя такава (примерно 16 зъба):
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqQOKjYE4278U6LNBO,iJzeH8g~~60_12.JPG
Прегледи:1
Размер:17.0 КБ
ID:5315568

Коментар

nhm-bg.com това е сайта на карловските пиньони имат май за всякакави мотори. Иначе да, можеш да намалиш броя зъби на предния пиньон и така да скъсиш предавките, но да получиш по-добра възможност за катерене в гората особено в ниските обороти. Една идея от мен - щом не минаваш на повече от 3-та скорост и за да не скъсяваш веригата, си поръчай направо преден пиньон с 2 зъба по-малко и заден с 2 повече - така запазваш звената на веригата като оригинално и променяш предавателото число. Долу-горе все едно си намалил броя на предните зъби с 3. Имам една таблица екселска, която нагледно показва какво се получава като променяш броя на зъбите. Долу-горе за скоростта отговаря, аз съм го пробвал на кдх-са. На него увеличих задните зъбаци с 3 и намалих предните - в резултат на това скоростта ми падна значително - достигах 87км/ч по ГПС, но моторът направо олекна - не се тормозеше толкова на баирите. Ето и таблицата, не знам от къде я бях свалил, но ако на някой му е полезна pinjoni.xls
          Последно редактирано от viki terzieva; 12-11-11, 10:36. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише ВИНАГИ отделно от глагола - например "не знам"

Коментар

Първоначално публикуван от naughty Преглед на мнение
            Благодаряза отговорите. Явно ще се пробвам

Някой ако знае от къде в БГ да купя такава (примерно 16 зъба):
            [ATTACH=CONFIG]378699[/ATTACH]
            Имам чисто нов 14 зъба, но е 520 стъпка. Имам и един 16 зъба 428, но е ползван доста. Имам и заден 428 и верига, но не знам колко зъбака е.
            Yamaha WR 200

Коментар

Предна зъбчатка ти става точно от ХТ-250 до към 90г., и там започват от 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 зъба. Цените са съответно 14-18лв. Линка на магазина ще ти пратя на лични, защото тук ще бъде премахнат веднага.
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

благодаря!

Коментар

Колега на Доминатора от 15-45 преминах на 14-48 и в момента няма спирка.Наистина гледай да не прекалиш намаляването на предавките, че става безмислено
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0973.jpg
Прегледи:1
Размер:197.1 КБ
ID:5316522Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0972.jpg
Прегледи:3
Размер:166.9 КБ
ID:5316523
                  Последно редактирано от viki terzieva; 12-11-11, 10:37.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X